Igraj kao velikan i oprosti se od Marakane - kao velikan!

VBA dolazi da istrese 8. 000. 000 evra. Za četvoricu stranaca duel sa Kelnom mogao bi da bude poslednja velika utakmica na stadionu u Ljutice Bogdana.

Fudbal 06.12.2017 | 23:50
Igraj kao velikan i oprosti se od Marakane - kao velikan!
Podvlačenje crte ispod rezimea učinka u jednom klubu je pomalo specifično! Posebno kada je u pitanju Crvena zvezda. Ne postoji juče, ni pogled u retrovizor. Ne postoji minuli rad, uostalom kao u životu i seksu. Samo ono što je danas, i ono što je moglo da bude u utakmicama visokog rizika.

Uvek bilo i biće - poslednji utisak je najjači!

Mogu rukovodioci Crvene zvezde da se pohvale, bez obzira na ishod duela sa Kelnom, da su napravili ozbiljnu bazu i kičmu tima za bližu budućnosti. Biće tokom decembarskih dana i promena na Marakani, tako svojstvenih za ovdašnje klubove. Pojedinci će otići za novim izazovima i bogatijim ugovorima. A taj vetar koji bi mogao da ih odnese u inostranstvo, mogao bi da dune pravo u leđa Ričmondu Boaćiju, Geloru Kangi, MičeluDonaldu i Damijanu Le Taleku. Da ih nosi u četvrtak veče kao i huk severa. Da odigraju kao velikani i ako se steknu uslovi sa Marakane odu kao velikani. Kao vesnici četvrt veka čekanog evropskog proleća.

VBA DOLAZI DA ISTRESE OSAM MILIONA EVRA

Trojici ističu ugovori u junu (nisu ih za sada produžili i pitanje je da li će to učiniti), četvrti ima najveću tržišnu vrednost i mogao bi da donese finansijsko blagostanje u Ljutice Bogdana. Pogađate, o Ričmondu Boaćiju je reč.

Reprezentativac Gane je jedini od četvorice nabrojanih imao konstantnost u crveno-belom dresu. Uostalom, o tome govore i egzaktne brojke. Tokom 2017. godine postigao je 41 gol u svim takmičenjima. Tačno je da uz njegovo ime ide mala crna fleka izazvana promašajima u Londonu i Borisovu, ali... Sjajni napadač preti da postane jedan od najboljih poteza Crvene zvezde u ovom veku. Sipao je i tokom leta, protiv uslovno rečeno slabijih rivala, još dok su crveno-beli bili tim u tranziciji i kada je trebalo samo ići korak po korak. Držao je sa obe ruke kazan velikih ambicija na Malti, Kazahstanu i protiv Sparte iz Prage. Imao je i ono vanvremensko ostvarenje u Kelnu.

Kako MOZZART Sport saznaje, predstavnici Vest Bromvič Albiona dolaze u četvrtak veče na Marakanu kako bi ispred Zvezdana Terzića stavili ponudu tešku 8.000.000 evra. Uz tendenciju da ona poraste i na 10.000.000. Čak i ako ne uradi svoj posao kako zna protiv Kelna, Boaći će moći da kaže kako je Zvezdi doneo mnogo toga. Ali postoji onaj poslednji utisak.

Da, Boaći je bio kao košava konstantan, a Gelor Kanga kao uragan. Nepredvidiv. Postoji ona šaljiva teza među navijačima Crvene zvezde da su mnogi skakali sa stena i šetali se goli u trenucima kada je Gabonac odapinjao strele u skupa srca Sparte i Krasnodara. Time je donekle poništio prošlogodišnje grehe... Ali i njemu nedostaje jedna utakmica. Možda je ova u četvrtak - baš ta. Kada bi plejmejkerskim sposobnostima raspametio odbranu i vezni red Kelna niko se u bližoj i daljoj budućnosti ne bi sećao te „lude“ afričke glave, toliko nepredividive da se preko noći od najjače karike transformiše u crvljivu jabuku. Igrač trenutka i inspiracije nije mogao da poželi bolji meč od ovog. On se pita i on može da ode kao stranac velikan. Bez obzira na kratkoročan ugovor.

LE TALEK VEZNI - DEČAK, LE TALEK ŠTOPER - MUŠKARČINA

Ne sa jednom nego sa jednom ipo nogom van Marakane tokom leta su bili Mičel Donaldi Damijan le Talek. Sreća za Zvezdu, pa se kockice transfera nisu poklopile, mada u tom periodu niko za njima zaplakao ni bi. Međutim, da prvo počnemo od rolerkostera francuskog đaka.

„Le Talek koji igra zadnjeg veznog je dečak, Le Talek koji igra štopera je muškarčina“, glasi jedna od šaljivih dosetki sa društvenih mreža.

Kao da je popio čarobni napitak filmskih junaka iz domovine Asteriksa i Obeliksa. Negde je Le Talek  „kvrcnuo“, shvativši valjda da melanholičnim odnosom više može da našteti sebi nego Crvenoj zvezdi. Shvatio je još nešto Le Talek, tokom boravka u Beograda - da ga je u Rusiji neko lepo lagao da može da bude ozbiljan zadnji vezni. Zvezda mu je spasla karijeru pomeranjem u poslednju liniju, snaga i visina Vujadina Savića su mu legle kao „kec na deset“. Držao je defanzivni čas u Londonu, Borisovu i Kelnu, činilo se da može da igra sa cigaretom u ustima. Uvek tačan, uvek na pravom mestu.

Potrebna mu je još jedna utakmica. Ova protiv Kelna.

Govorio je Vladan Milojević baš u intervjuu za MOZZART Sport  kako je pre utakmice sa Irtišom osetio snagu svlačionice i da ovaj tim Zvezde može mnogo. Rastavljene delove jednog promašenog tima skupio je tokom leta Mičel Donald. On je bio kohezioni faktor. Baš kao i Le Talek rasčistio je sa melanholičnim i ravnodušnim mislima koje su ga uprljale tokom prošlog proleća. Niti je Zvezda bila šampionski tim, niti je Mičel Donaldbio igrač iz prve sezone.

Ali dalje je bio jako poštovan u svlačionici. Pukom srećom i nekim menadžerskim kombinacijama Donald nije završio u turskom Genčlerbirligiju dok je Zvezda vojevala na Malti. Našao se sa Brankom Jovičićem, bio istinski vođa tokom kvalifikacija. Traka ga je samo dodatno osnažila u razmišljanju da je Zvezda još uvek njegov dom. Bliži se 100. utakmici u Zvezdinom dresu. Ali ova je za njega posebna.

Može da odigra kao velikan i oprosti se kao velikan.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar