Пренаглашене усне су - аут

Жене које се одлучују да трајно преобликују уста гелом и то значајно, праве грешку. Не постоји ниједан препарат којим се може разградити трајни филер, једина могућност је да се хируршки уклони.

Мода и љепота 05.12.2017 | 09:39
Пренаглашене усне су - аут
ЗА добар укус силиконом пренадуване усне су потпуно неприхватљиве. Иако се маса жена, са којих сада током разговора због тог "детаља" из пристојности буквално мора да се скрене поглед, подвргла овој интервенцији, докторка Ирина Димура, из "Медико плус" у Новом Саду, каже да је време пренаглашених усана и трајних силиконских усана, у естетској медицини остало само успомена, или несрећна реалност за оне који ту технику још примењују.

Пацијент се, упозорава докторка Димура, "заведе" на обећање ефикасног повећања усана по доста повољној цени. Разлика у цени између трајног гела "заувек" и гела хијалуронске киселине са ефектима од 10 до 12 месеци је осетна и жене бирају - "заувек". Чак и ако се "под лупу" не ставља ефекат ове интервенције, не сме да се занемари да се после ње могу појавити различите компликације у виду фиброза, односно стврдњавање гела у ткиву, померања гела, стварања грудвица, упала...

- Подмуклост биополимера је у томе што све негативне последице не настају одмах после процедуре, него могу да се појаве после пет, 10 или чак 20 година - објашњава докторка Димура. - Ниједан савестан лекар не може да гарантује како ће се понашати полимер или силикон у организму, зато што није компатибилан са ткивом и у организму не постоје ензими које га могу разградити. Не постоји чак ниједан препарат чијим увођењем се може разградити трајни филер. Једина могућност у случају настанка компликација или жеље да се ослободите филера, јесте уклањање капсуле хируршким путем!

Докторка Димура каже да се процедура повећања усана таквима препаратима већ годинама у реномираним клиникама скоро и не користи, јер су веома велики ризици од компликација.

- За повећања усана без последица по здравље, лепоту и психу, користе се филери на бази хијалуронске киселине -наводи наша саговорница. - Неуспешан рад види се далеко. Добар је скоро невидљив.

* Како повећати усне како бисте добили изглед за "црвени тепих"?

- У моди су природне, лепе и филигранско наглашене усне -каже др Димура. - Како постићи такав резултат? Ињекције хијалуронске киселине ће вам помоћи. Савремене технике корекције усне са хијалуронском киселином омогућавају повећање волумена, корекцију облика и исправљање асиметрије,наглашавање контуре, уклањање знакова старења попут бора изнад усана, подизање углова усана.

Тајна у оваквом обликовању усана су детаљи.

- Гелом "напумпана" усна нема никакве везе са лепотом, и такву усну може да направи свако ко зна да рукује са шприцем - каже др Димура. - Таква уста изгледају неприродно. Лекар треба да узме у обзир жеље пацијената, а не да се води њима.

УВЕК ДИСКРЕТНО

ЛЕКАР, наглашава докторка Димура треба да примењује не само класичне технике већ технике каниле, Но-Тоуцх, и друге како би могао да коригује 15 и више анатомских зона. Када је процедура урађена стручно - сви ће приметити да сте постали лепши, свежији, али нико неће приметити да сте нешто кориговали. Дискретно, али значајно побољшати изглед и нагласити природну лепоту, основни је задатак специјалисте естетске медицине. Управо овакав приступ нудимо нашим пацијентима у "Александар" клиници у Београду и ординацији "Мезомодул" у Новом Саду.

Новости
фото:интернет

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

САОСЕЋАМ

05.12.2017 14:37

Жао ми Северинке, Цецојке, Јеце Карлеуше, Селме Бајрами и иних ''дама'' ''набилданих'' губица...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борка из Дервиша

06.12.2017 08:14

Моја снајка Маргарета има лијепе, пуне и природне усне, али лош карактер. Мом Синиши набија рогове, а мужеви увијек посљедњи сазнају. Умјесто да призна истину, љути се на меме и свађа ме са сином.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лоло

06.12.2017 15:05

За мене су увијек биле аут. А за пластицне хирурге је то нова прилика за нову зараду.

ОДГОВОРИТЕ