Prenaglašene usne su - aut

Žene koje se odlučuju da trajno preoblikuju usta gelom i to značajno, prave grešku. Ne postoji nijedan preparat kojim se može razgraditi trajni filer, jedina mogućnost je da se hirurški ukloni.

Moda i ljepota 05.12.2017 | 09:39
Prenaglašene usne su - aut
ZA dobar ukus silikonom prenaduvane usne su potpuno neprihvatljive. Iako se masa žena, sa kojih sada tokom razgovora zbog tog "detalja" iz pristojnosti bukvalno mora da se skrene pogled, podvrgla ovoj intervenciji, doktorka Irina Dimura, iz "Mediko plus" u Novom Sadu, kaže da je vreme prenaglašenih usana i trajnih silikonskih usana, u estetskoj medicini ostalo samo uspomena, ili nesrećna realnost za one koji tu tehniku još primenjuju.

Pacijent se, upozorava doktorka Dimura, "zavede" na obećanje efikasnog povećanja usana po dosta povoljnoj ceni. Razlika u ceni između trajnog gela "zauvek" i gela hijaluronske kiseline sa efektima od 10 do 12 meseci je osetna i žene biraju - "zauvek". Čak i ako se "pod lupu" ne stavlja efekat ove intervencije, ne sme da se zanemari da se posle nje mogu pojaviti različite komplikacije u vidu fibroza, odnosno stvrdnjavanje gela u tkivu, pomeranja gela, stvaranja grudvica, upala...

- Podmuklost biopolimera je u tome što sve negativne posledice ne nastaju odmah posle procedure, nego mogu da se pojave posle pet, 10 ili čak 20 godina - objašnjava doktorka Dimura. - Nijedan savestan lekar ne može da garantuje kako će se ponašati polimer ili silikon u organizmu, zato što nije kompatibilan sa tkivom i u organizmu ne postoje enzimi koje ga mogu razgraditi. Ne postoji čak nijedan preparat čijim uvođenjem se može razgraditi trajni filer. Jedina mogućnost u slučaju nastanka komplikacija ili želje da se oslobodite filera, jeste uklanjanje kapsule hirurškim putem!

Doktorka Dimura kaže da se procedura povećanja usana takvima preparatima već godinama u renomiranim klinikama skoro i ne koristi, jer su veoma veliki rizici od komplikacija.

- Za povećanja usana bez posledica po zdravlje, lepotu i psihu, koriste se fileri na bazi hijaluronske kiseline -navodi naša sagovornica. - Neuspešan rad vidi se daleko. Dobar je skoro nevidljiv.

* Kako povećati usne kako biste dobili izgled za "crveni tepih"?

- U modi su prirodne, lepe i filigransko naglašene usne -kaže dr Dimura. - Kako postići takav rezultat? Injekcije hijaluronske kiseline će vam pomoći. Savremene tehnike korekcije usne sa hijaluronskom kiselinom omogućavaju povećanje volumena, korekciju oblika i ispravljanje asimetrije,naglašavanje konture, uklanjanje znakova starenja poput bora iznad usana, podizanje uglova usana.

Tajna u ovakvom oblikovanju usana su detalji.

- Gelom "napumpana" usna nema nikakve veze sa lepotom, i takvu usnu može da napravi svako ko zna da rukuje sa špricem - kaže dr Dimura. - Takva usta izgledaju neprirodno. Lekar treba da uzme u obzir želje pacijenata, a ne da se vodi njima.

UVEK DISKRETNO

LEKAR, naglašava doktorka Dimura treba da primenjuje ne samo klasične tehnike već tehnike kanile, No-Touch, i druge kako bi mogao da koriguje 15 i više anatomskih zona. Kada je procedura urađena stručno - svi će primetiti da ste postali lepši, svežiji, ali niko neće primetiti da ste nešto korigovali. Diskretno, ali značajno poboljšati izgled i naglasiti prirodnu lepotu, osnovni je zadatak specijaliste estetske medicine. Upravo ovakav pristup nudimo našim pacijentima u "Aleksandar" klinici u Beogradu i ordinaciji "Mezomodul" u Novom Sadu.

Novosti
foto:internet

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

САОСЕЋАМ

05.12.2017 14:37

Жао ми Северинке, Цецојке, Јеце Карлеуше, Селме Бајрами и иних ''дама'' ''набилданих'' губица...

ODGOVORITE
Name

Борка из Дервиша

06.12.2017 08:14

Моја снајка Маргарета има лијепе, пуне и природне усне, али лош карактер. Мом Синиши набија рогове, а мужеви увијек посљедњи сазнају. Умјесто да призна истину, љути се на меме и свађа ме са сином.

ODGOVORITE
Name

lolo

06.12.2017 15:05

Za mene su uvijek bile aut. A za plasticne hirurge je to nova prilika za novu zaradu.

ODGOVORITE