ИТА: Голман дао гол Милану за историју Беневента!

Дебитант у Серији А коначно стигао до првог бода. Миланова криза траје упркос промени тренера. . .  Најлуђи меч Серија А: Вештице заплакале због гола голмана Брињолија у надокнади! Беневенто стигао до првог бода у сезони!

Фудбал 03.12.2017 | 15:15
ИТА: Голман дао гол Милану за историју Беневента!
Алберто Брињоли је заслужан за највеће изненађење ове сезоне у Серији А, можда и шире!

Голман Беневента је у четвртом минуту надокнаде отишао пред гол Милана да чека центаршут из прекида, а затим се у стилу искусног голгетера бацио и ударцем главом матирао Ђанлуиђија Донаруму.

Био је то погодак за 2:2 и први бод дебитанта у најјачем рангу италијанског фудбала...

Тешко је описати еуфорију која је тада настала на стадиону Ћиро Вигорито! Дуго су навијачи Беневента чекали ове сезоне и коначно, у 15. колу, дочекали да задовољни оду кућама.

Неколико пута је дебитант био пред бодом, чак и три, али је концентрација падала у завршници утакмица, па су се ривали радовали.

Не и играчи Милана, којима ништа не иде по плану ове сезоне (а и дуже).

Смењен је Вићенцо Монтела, а промовисан Ђенаро Гатузо, али ни бивши везиста "росонера" није успео да продрма играче. Два пута су водили против "фењераша", међутим, не и победили...

У 75. минуту искључен је Ромањоли због другог жутог картона, што би, донекле, могло да ублажи бламажу славног клуба ове недеље.



Ово није ни сензација, ово је од сензација - јаче! Беневенто је освојио први пут у овогодишњем издању Серије А и то на какав начин. Милану је измигољила победа у петом минуту судијске надоканде, пошто је после прекида у шеснестерцу гостију најбоље реаговао голман Вештица Алберто Брињоли за  коначних - 2:2. За неверицу! За историју!

Сузе, цика, драње, еуфорија, хистерија... То је било стање на стадиону Беневента, чији играчи су славили први бод као да су освојили првенство Италије или Лигу шампиона... Имају и разлога барем за краткотрајну срећу, јер их је Фортуна коначно помиловала.

Можемо само да замислимо какава ће бити реакција новог тренера Милана Ђенера Гатуза.Тим са Сан Сира је два пута водио, али је изгорео у психолошком трилеру. Постао је прва екипа којој је Беневенто узео бод... Дефинитивно, невиђен финиш на стадиону Вештица и невиђен расплет.

За Гатузов бес!

За краткотрајну срећу Беневента!

Права егал утакмица виђена је у првом полувремену, јесте Милан имао више од игре, али... Морао је Донарума у неколико ситуација да се простре колико је дугачак. Чинило се да ће погодак главом Бонавентуре имати дејство бронхи бомбона за Гатузове изабранике.

Веровало се да ће Беневенто потонути, али није било тако. Успео је Румун Пускаш да изједначи... Ту је до изражаја дошла неконстантност Милана и Гатузова срећа огледа се у томе што на дебију није имао јачег ривала.

Расположени Бонавентура је у 57.минуту одлично центрирао, а Калинић закуцао лопту у мрежу.

Ни тај погодак није био довољан Милану да рутински затвори утакмицу. Неколико промашаја гостију дало је крила фудбалерима Беневента, који су се окуражли после другог жутог картона Ромањолија.

Живео је Милан до заоставног времена, а онда детаљ за историју. Савршен центаршут и трзај Брињолија као да је рођени нападач. За невероватних 2:2.

СЕРИЈА А - 15. КОЛО:

Беневенто - Милан 2:2 (0:1)
/Пушкаш 50, Брињоли 90+5 - Бонавентура 38, Калинић 57/

Болоња - Каљари (15.00)
Фиорентина - Сасуоло
Интер - Кјево
Сампдорија - Лацио (20.45)

субота

Торино - Аталанта 1:1 (1:0)
/Н'Кулу 45+1 - Иличић 54/

петак

Рома - СПАЛ 3:1 (2:0)
/Џеко 19, Стротман 32, Пелегрини 53 - Вивијани 55/

Наполи - Јувентус 0:1 (0:1)
/Игуаин 13/

понедељак

Кротоне - Удинезе (19.00)
Хелас Верона - Ђенова (21:00)

Табела: Наполи 38, Јувентус 37, Интер (-1) 36, Рома 34, Лацио (-2) 29, Сампдорија (-2) 26, Милан 21, Аталанта 20, Болоња (-1) 20, Торино 20, Кјево (-1) 20, Фиорентина (-1) 18, Каљари (-1) 15, Удинезе (-2) 12, Кротоне (-1) 12, Сасуоло (-1) 11, Ђенова (-1) 10, СПАЛ 10, Верона (-1) 9, Беневенто 1.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар