ITA: Golman dao gol Milanu za istoriju Beneventa!

Debitant u Seriji A konačno stigao do prvog boda. Milanova kriza traje uprkos promeni trenera. . .  Najluđi meč Serija A: Veštice zaplakale zbog gola golmana Brinjolija u nadoknadi! Benevento stigao do prvog boda u sezoni!

Fudbal 03.12.2017 | 15:15
ITA: Golman dao gol Milanu za istoriju Beneventa!
Alberto Brinjoli je zaslužan za najveće iznenađenje ove sezone u Seriji A, možda i šire!

Golman Beneventa je u četvrtom minutu nadoknade otišao pred gol Milana da čeka centaršut iz prekida, a zatim se u stilu iskusnog golgetera bacio i udarcem glavom matirao Đanluiđija Donarumu.

Bio je to pogodak za 2:2 i prvi bod debitanta u najjačem rangu italijanskog fudbala...

Teško je opisati euforiju koja je tada nastala na stadionu Ćiro Vigorito! Dugo su navijači Beneventa čekali ove sezone i konačno, u 15. kolu, dočekali da zadovoljni odu kućama.

Nekoliko puta je debitant bio pred bodom, čak i tri, ali je koncentracija padala u završnici utakmica, pa su se rivali radovali.

Ne i igrači Milana, kojima ništa ne ide po planu ove sezone (a i duže).

Smenjen je Vićenco Montela, a promovisan Đenaro Gatuzo, ali ni bivši vezista "rosonera" nije uspeo da prodrma igrače. Dva puta su vodili protiv "fenjeraša", međutim, ne i pobedili...

U 75. minutu isključen je Romanjoli zbog drugog žutog kartona, što bi, donekle, moglo da ublaži blamažu slavnog kluba ove nedelje.



Ovo nije ni senzacija, ovo je od senzacija - jače! Benevento je osvojio prvi put u ovogodišnjem izdanju Serije A i to na kakav način. Milanu je izmigoljila pobeda u petom minutu sudijske nadokande, pošto je posle prekida u šesnestercu gostiju najbolje reagovao golman Veštica Alberto Brinjoli za  konačnih - 2:2. Za nevericu! Za istoriju!

Suze, cika, dranje, euforija, histerija... To je bilo stanje na stadionu Beneventa, čiji igrači su slavili prvi bod kao da su osvojili prvenstvo Italije ili Ligu šampiona... Imaju i razloga barem za kratkotrajnu sreću, jer ih je Fortuna konačno pomilovala.

Možemo samo da zamislimo kakava će biti reakcija novog trenera Milana Đenera Gatuza.Tim sa San Sira je dva puta vodio, ali je izgoreo u psihološkom trileru. Postao je prva ekipa kojoj je Benevento uzeo bod... Definitivno, neviđen finiš na stadionu Veštica i neviđen rasplet.

Za Gatuzov bes!

Za kratkotrajnu sreću Beneventa!

Prava egal utakmica viđena je u prvom poluvremenu, jeste Milan imao više od igre, ali... Morao je Donaruma u nekoliko situacija da se prostre koliko je dugačak. Činilo se da će pogodak glavom Bonaventure imati dejstvo bronhi bombona za Gatuzove izabranike.

Verovalo se da će Benevento potonuti, ali nije bilo tako. Uspeo je Rumun Puskaš da izjednači... Tu je do izražaja došla nekonstantnost Milana i Gatuzova sreća ogleda se u tome što na debiju nije imao jačeg rivala.

Raspoloženi Bonaventura je u 57.minutu odlično centrirao, a Kalinić zakucao loptu u mrežu.

Ni taj pogodak nije bio dovoljan Milanu da rutinski zatvori utakmicu. Nekoliko promašaja gostiju dalo je krila fudbalerima Beneventa, koji su se okuražli posle drugog žutog kartona Romanjolija.

Živeo je Milan do zaostavnog vremena, a onda detalj za istoriju. Savršen centaršut i trzaj Brinjolija kao da je rođeni napadač. Za neverovatnih 2:2.

SERIJA A - 15. KOLO:

Benevento - Milan 2:2 (0:1)
/Puškaš 50, Brinjoli 90+5 - Bonaventura 38, Kalinić 57/

Bolonja - Kaljari (15.00)
Fiorentina - Sasuolo
Inter - Kjevo
Sampdorija - Lacio (20.45)

subota

Torino - Atalanta 1:1 (1:0)
/N'Kulu 45+1 - Iličić 54/

petak

Roma - SPAL 3:1 (2:0)
/Džeko 19, Strotman 32, Pelegrini 53 - Vivijani 55/

Napoli - Juventus 0:1 (0:1)
/Iguain 13/

ponedeljak

Krotone - Udineze (19.00)
Helas Verona - Đenova (21:00)

Tabela: Napoli 38, Juventus 37, Inter (-1) 36, Roma 34, Lacio (-2) 29, Sampdorija (-2) 26, Milan 21, Atalanta 20, Bolonja (-1) 20, Torino 20, Kjevo (-1) 20, Fiorentina (-1) 18, Kaljari (-1) 15, Udineze (-2) 12, Krotone (-1) 12, Sasuolo (-1) 11, Đenova (-1) 10, SPAL 10, Verona (-1) 9, Benevento 1.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar