Дерби кола у Хумској, Партизан - Војводина!

Партизан са Радином, враћа се Вулићевић, Воша без Јовановића! Један гол мења све (15,00, ТВ Аренаспорт 1).

Фудбал 03.12.2017 | 12:30
Дерби кола у Хумској, Партизан - Војводина!
Као никад откако постоји Суперлига Србије (2006. година), Партизан ове сезоне распродаје бодове у Хумској, чак девет их је изгубио на свом стадиону и ако жели да шансе за одбраном титуле остави колико-толико реалним, мора да савлада Војводину у дербију 20. првенственог кола  (15.00, ТВ Аренаспорт 1).

Тим Мирослава Ђукића је у ванредној рунди тукао Вождовац у гостима, а онда јуче добио кисеоник из Бачке Паланке, где је ОФК Бачка зауставила лидера на табели, па би црно-бели евентулним слављем стигли на четири корака заостатка у односу на Црвену звезду. Ово је један од изузетно захтевних сусрета до краја јесени, јер је распоред пакле, пошто Парни ваљак после дуела са Лалама очекује пут у Кијев и борба за прво место на табели Групе Б Лиге Европе, три дана касније гостовање Напретку у Крушевцу, да би пред одлазак на зимску паузу дочекао водећу Црвену звезду у вечитом дербију.

Због свега побројаног три бода из окршаја са Новосађанима намећу се као императив званичном шампиону.

„Војводина је у лошој резултатској серији, међутим, има квалитет и хоће да се надиграва. Предстоји нам тежак меч, намучићемо се да дођемо до бодова. Не смемо да се опуштамо поготово што знамо да ће Војводина екстра мотивисана доћи на наш стадион. Ривал је променио и тренера, играчи ће покушати да убеде новог шефа да би требало да рачуна на њих. У таквим околностима задатак нам је да од првог минута идемо на победу“, нацртао је план Мирослав Ђукић.

Шеф струке Партизана ни овога пута не може да рачуна на најјачи тим. Одавно су одсустни Небојша Косовић, Марко Јанковић и Ђорђе Јовановић, а овога пута из строја је испао и Марко Јевтовић. Он је против Вождовца добио четврти жути картон, следује му аутоматска суспензија, а вероватно ће га мењати Милан Радин, који је у прошлосезонским сусретима са Војводином оставио сјајан утисак. Промена ће бити и у одбрани, јер се заменик капитена Мирослав Вулићевић враћа на позицију десног бека, Немања Р. Милетић опет бити ће штопер у формацији са четворицом позади, што значи да данас неће бити експеримената у формацији, попут оних у среду.

Што се Војводине тиче, никако да ухвати ритам у складу с реномеом клуба. Превирања у Управи и незадовољство на трибинама и те како се преносе на терен, па је победила само једном на последњих пет гостовања. И то Рад у Београду. Црвеној звезди, Земуну и ОФК Бачкој није дао гол, међувремену је поражена и од Чукаричког.

На све то, после шокантног пораза од Борца уследила је смена Владимира Буача, а екипу је преузео Зоран Васиљевић.

„Нећемо калкулисати, већ ћу тражити да се покажемо као тим који жели отворено да се надиграва. Таквим приступом добићемо одговор где припадамо, да ли смо ближи групи водећих тимова или нам је место у другој групи суперлигаша. Нема резултатског императива. Хоћемо да се надигравамо и покажемо колико вредимо. То је наш једини циљ“, рекао је повратник на клупу Воше, који за овај сусрет не може да рачуна на Ивицу Јовановића, пошто је искусни везиста повредио ложу на тренингу.

На почетку прошле сезоне Лале су савладале Партизан у Хумској на дебију Марка Николића(3:1), да би потом уследило чак пет мечева ових ривала оличених тврдом и неефикасном игром. Сваки пут прошла је игра 0-1 гол (трипут у првенству и двапут у Купу), а колико се неизвестан дуел очекује и овог пута сведочи дуел од 13. августа кад је поготком Бојана Остојића шампион славио на Карађорђу тек у 89. минуту.

СУПЕРЛИГА СРБИЈЕ, 20. КОЛО

ПАРТИЗАН - ВОЈВОДИНА, 15,00

Београд
Стадион Партизана
Судија: Зоран Широки (Смедерево)

ПАРТИЗАН: Стојковић - Вулићевић, Н. Р. Милетић, Митровић, Н. Г. Милетић - Евертон, Радин - Тошић, Тавамба, Пантић - Ожеговић. Тренер: Мирослав Ђукић.

ВОЈВОДИНА: Роцков - Лакићевић, Веселиновић, Саничанин, Антић - Вукасовић - Којашевић, Јованчић, Месаровић, Калезић - Михајловић. Тренер: Зоран Васиљевић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар