Derbi kola u Humskoj, Partizan - Vojvodina!

Partizan sa Radinom, vraća se Vulićević, Voša bez Jovanovića! Jedan gol menja sve (15,00, TV Arenasport 1).

Fudbal 03.12.2017 | 12:30
Derbi kola u Humskoj, Partizan - Vojvodina!
Kao nikad otkako postoji Superliga Srbije (2006. godina), Partizan ove sezone rasprodaje bodove u Humskoj, čak devet ih je izgubio na svom stadionu i ako želi da šanse za odbranom titule ostavi koliko-toliko realnim, mora da savlada Vojvodinu u derbiju 20. prvenstvenog kola  (15.00, TV Arenasport 1).

Tim Miroslava Đukića je u vanrednoj rundi tukao Voždovac u gostima, a onda juče dobio kiseonik iz Bačke Palanke, gde je OFK Bačka zaustavila lidera na tabeli, pa bi crno-beli eventulnim slavljem stigli na četiri koraka zaostatka u odnosu na Crvenu zvezdu. Ovo je jedan od izuzetno zahtevnih susreta do kraja jeseni, jer je raspored pakle, pošto Parni valjak posle duela sa Lalama očekuje put u Kijev i borba za prvo mesto na tabeli Grupe B Lige Evrope, tri dana kasnije gostovanje Napretku u Kruševcu, da bi pred odlazak na zimsku pauzu dočekao vodeću Crvenu zvezdu u večitom derbiju.

Zbog svega pobrojanog tri boda iz okršaja sa Novosađanima nameću se kao imperativ zvaničnom šampionu.

„Vojvodina je u lošoj rezultatskoj seriji, međutim, ima kvalitet i hoće da se nadigrava. Predstoji nam težak meč, namučićemo se da dođemo do bodova. Ne smemo da se opuštamo pogotovo što znamo da će Vojvodina ekstra motivisana doći na naš stadion. Rival je promenio i trenera, igrači će pokušati da ubede novog šefa da bi trebalo da računa na njih. U takvim okolnostima zadatak nam je da od prvog minuta idemo na pobedu“, nacrtao je plan Miroslav Đukić.

Šef struke Partizana ni ovoga puta ne može da računa na najjači tim. Odavno su odsustni Nebojša Kosović, Marko Janković i Đorđe Jovanović, a ovoga puta iz stroja je ispao i Marko Jevtović. On je protiv Voždovca dobio četvrti žuti karton, sleduje mu automatska suspenzija, a verovatno će ga menjati Milan Radin, koji je u prošlosezonskim susretima sa Vojvodinom ostavio sjajan utisak. Promena će biti i u odbrani, jer se zamenik kapitena Miroslav Vulićević vraća na poziciju desnog beka, Nemanja R. Miletić opet biti će štoper u formaciji sa četvoricom pozadi, što znači da danas neće biti eksperimenata u formaciji, poput onih u sredu.

Što se Vojvodine tiče, nikako da uhvati ritam u skladu s renomeom kluba. Previranja u Upravi i nezadovoljstvo na tribinama i te kako se prenose na teren, pa je pobedila samo jednom na poslednjih pet gostovanja. I to Rad u Beogradu. Crvenoj zvezdi, Zemunu i OFK Bačkoj nije dao gol, međuvremenu je poražena i od Čukaričkog.

Na sve to, posle šokantnog poraza od Borca usledila je smena Vladimira Buača, a ekipu je preuzeo Zoran Vasiljević.

„Nećemo kalkulisati, već ću tražiti da se pokažemo kao tim koji želi otvoreno da se nadigrava. Takvim pristupom dobićemo odgovor gde pripadamo, da li smo bliži grupi vodećih timova ili nam je mesto u drugoj grupi superligaša. Nema rezultatskog imperativa. Hoćemo da se nadigravamo i pokažemo koliko vredimo. To je naš jedini cilj“, rekao je povratnik na klupu Voše, koji za ovaj susret ne može da računa na Ivicu Jovanovića, pošto je iskusni vezista povredio ložu na treningu.

Na početku prošle sezone Lale su savladale Partizan u Humskoj na debiju Marka Nikolića(3:1), da bi potom usledilo čak pet mečeva ovih rivala oličenih tvrdom i neefikasnom igrom. Svaki put prošla je igra 0-1 gol (triput u prvenstvu i dvaput u Kupu), a koliko se neizvestan duel očekuje i ovog puta svedoči duel od 13. avgusta kad je pogotkom Bojana Ostojića šampion slavio na Karađorđu tek u 89. minutu.

SUPERLIGA SRBIJE, 20. KOLO

PARTIZAN - VOJVODINA, 15,00

Beograd
Stadion Partizana
Sudija: Zoran Široki (Smederevo)

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, N. G. Miletić - Everton, Radin - Tošić, Tavamba, Pantić - Ožegović. Trener: Miroslav Đukić.

VOJVODINA: Rockov - Lakićević, Veselinović, Saničanin, Antić - Vukasović - Kojašević, Jovančić, Mesarović, Kalezić - Mihajlović. Trener: Zoran Vasiljević.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar