Експлозив на божићној пијаци

Њемачка полиција саопштила је да је успјешно деактивирана експлозивна направа пронађена на божићној пијаци у граду Постдаму.

Свијет 01.12.2017 | 18:32
Експлозив на божићној пијаци
Би-Би-Си јавља да је полиција извела контролисану експлозију на направи. Лист "Постдамер нојесте нахрихтен" пише да да су се на том предмету јасно видјеле жице.
 
Раније данас, центар њемачког града Потсдама гдје се одржава божићни вашар евакуисан је због сумњивог предмета, а ријеч је о пакету у којем се налази експлозив, саопштила је полиција.

На лицу мјеста распоређене су специјалне полицијске снаге које су испитивале сумњиви предмет, а прилаз оближњим улицама је блокиран, преносе немачки медији.

Лист "Потсдамер Нојесте Нахрихтен" описује сумњиви предмет као пакет димензија 40 центиметара пута 50 центиметара и наводи да је тај пакет био испоручен апотеци у близини вашара, преноси Ројтерс.



Исти локални лист пише да је полиција примила позив око 14:30 сати по локалном времену након што је особа запослена у апотеци отворила пакет и угледала унутра сумњиве жице и електронске компоненте.

Њемачка је под јаким мерама безбједности скоро годину дана након што је туниски исламиста камионом улетио у божићни вашар у Берлину усмртивши 11 особа.



У Њемачкој је ове године отворено 2.600 божићних васара, а њемачки министар унутрашњих послова Томас де Мазијер је раније ове недеље рекао да је појачана размјена информација и да су предузети други кораци како би се безбједност додатно појачала.

Портпарол Министарства унутрашњих послова рекао је ове недеље да је опасност од напада у Европи и Њемачкој "континуирано висока".

(Блиц/Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар