Eksploziv na božićnoj pijaci

Njemačka policija saopštila je da je uspješno deaktivirana eksplozivna naprava pronađena na božićnoj pijaci u gradu Postdamu.

Svijet 01.12.2017 | 18:32
Eksploziv na božićnoj pijaci
Bi-Bi-Si javlja da je policija izvela kontrolisanu eksploziju na napravi. List "Postdamer nojeste nahrihten" piše da da su se na tom predmetu jasno vidjele žice.
 
Ranije danas, centar njemačkog grada Potsdama gdje se održava božićni vašar evakuisan je zbog sumnjivog predmeta, a riječ je o paketu u kojem se nalazi eksploziv, saopštila je policija.

Na licu mjesta raspoređene su specijalne policijske snage koje su ispitivale sumnjivi predmet, a prilaz obližnjim ulicama je blokiran, prenose nemački mediji.

List "Potsdamer Nojeste Nahrihten" opisuje sumnjivi predmet kao paket dimenzija 40 centimetara puta 50 centimetara i navodi da je taj paket bio isporučen apoteci u blizini vašara, prenosi Rojters.



Isti lokalni list piše da je policija primila poziv oko 14:30 sati po lokalnom vremenu nakon što je osoba zaposlena u apoteci otvorila paket i ugledala unutra sumnjive žice i elektronske komponente.

Njemačka je pod jakim merama bezbjednosti skoro godinu dana nakon što je tuniski islamista kamionom uletio u božićni vašar u Berlinu usmrtivši 11 osoba.



U Njemačkoj je ove godine otvoreno 2.600 božićnih vasara, a njemački ministar unutrašnjih poslova Tomas de Mazijer je ranije ove nedelje rekao da je pojačana razmjena informacija i da su preduzeti drugi koraci kako bi se bezbjednost dodatno pojačala.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova rekao je ove nedelje da je opasnost od napada u Evropi i Njemačkoj "kontinuirano visoka".

(Blic/Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar