Ко је извршилац суровог убиства?

Полиција интензивно ради на расвјетљавању прошлонедјељне ликвидације недалеко од хотела "Сајам" у Новом Саду. Постоје индиције да је убиство платио један од навијача Војводине са којим је био у сукобу.

Србија 29.11.2017 | 09:55
Ко је извршилац суровог убиства?
Наиме, оперативци новосадске полиције, који раде на истрази убиства Марка Маркуша (29), дошли су до индиција да су непосредни извршиоци злочина ушли из Босне и Херцеговине. Поред тога, постоји и податак да је Маркушеву ликвидацију наручио и платио један од вођа навијача Војводине, који је са њим годинама био у сукобу, пишу Новости.

То је, како се сазнаје, засад главни правац истраге убиства недалеко од хотела "Сајам" у Новом Саду, иза кога је "богата" криминална каријера. Упућени причају да се Маркуш уназад неколико мјесеци смирио и да је хтео да после издржане посљедње казне затвора заувијек стави тачку на сукобе и непријатељства из прошлости.



''Много је људи закукало због њега. Био је бахат и насилан. Нападао је полицију, супарничке вође разних група... Ту се негде и крије мотив злочина. Постоје одређени подаци о двојици убица, који су ушли илегално у Србију. Мислимо да су још ту, у нашој земљи, и да чекају прилику да се врате назад. Маркуш је убијен "по рецепту" неких злочина почињених у Београду, али ту се свака сличност завршава. Мислимо да му је главе дошао сукоб са вођом навијача са којим ћемо наредних дана да обавимо детаљан разговор'', наводи саговорник листа близак истрази.



Иначе, у уторак је у Новом Саду настављено суђење за наношење тешких тјелесних повреда Александру Ковачевићу, гдје је један од оптужених управо убијени Маркуш. Ковачевић је пребијен прије три године у Улици Лазе Телечког, а поред Маркуша на оптуженици је и Јован Кецман, који је у бјекству. Маркуш је на почетку суђења негирао кривицу, тврдећи да је локал напустио прије било каквог инцидента.

Протеклих неколико дана полиција је привела и саслушала више десетина особа за које се сумњало да имају информације о убиству Марка Маркуша. Међу испитанима су његови пријатељи, али и они са којима се замјерио или је био у директном сукобу око послова. Један од њих, М. Б. из Футога, приведен је исте вечери када се злочин догодио. Ријеч је о човеку који се бави пословима на ивици закона.



Овај Новосађанин, иначе син пензионисаног високог официра новосадске полиције, убијен је из "шкорпиона" у протекли петак око 21.40 недалеко од хотела "Сајам". Седам хитаца из аутомата погодила су га док је прилазио "мерцедесу" америчких регистарских ознака, за који се претпоставља да је власништво некадашњег НБА кошаркаша Дарка Миличића, иначе Маркушевог зета.

Још као малољетник имао је проблема са законом. Судило му се и због покушаја убиства Слободана Милутиновића Снајпера, 1. јула 2012. испред дискотеке "Ђава" на Петроварадинској тврђави. Маркуш је, четири године касније, ослобођен кривице због недостатка доказа. Марта 2011. био је осуђен на пет година затвора зато што је октобра 2008. у ресторану "Осам тамбураша" на Петроварадинској тврђави Александру Драгојловићу (37), из Ваљева, нанео тешке повреде, због којих је после неколико дана преминуо у Клиничком центру Војводине.

Извор: Курир/Вечерње новости

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Харис

29.11.2017 09:01

Убица сигурно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко Ћопић

29.11.2017 09:23

Овај има више дјела него Бранко Ћопић

ОДГОВОРИТЕ
Name

арт

29.11.2017 11:58

ЦИТАМ СРБИЈАНСКЕ ПОРТАЛЕ КУРИР БЛИЦ.... Па висе су посветили пазње овом слуцају него свим осталим ВИЈЕСТИМА из региона.као да је народни херој

ОДГОВОРИТЕ
Name

Винко

29.11.2017 16:30

Народни.херој два метра под земљо.

Name

увијек

29.11.2017 17:09

Зло добро донијети неце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зјwе

29.11.2017 21:22

Страсно отац пилицајац а син врхунски кримос ......

ОДГОВОРИТЕ