Ko je izvršilac surovog ubistva?

Policija intenzivno radi na rasvjetljavanju prošlonedjeljne likvidacije nedaleko od hotela "Sajam" u Novom Sadu. Postoje indicije da je ubistvo platio jedan od navijača Vojvodine sa kojim je bio u sukobu.

Srbija 29.11.2017 | 09:55
Ko je izvršilac surovog ubistva?
Naime, operativci novosadske policije, koji rade na istrazi ubistva Marka Markuša (29), došli su do indicija da su neposredni izvršioci zločina ušli iz Bosne i Hercegovine. Pored toga, postoji i podatak da je Markuševu likvidaciju naručio i platio jedan od vođa navijača Vojvodine, koji je sa njim godinama bio u sukobu, pišu Novosti.

To je, kako se saznaje, zasad glavni pravac istrage ubistva nedaleko od hotela "Sajam" u Novom Sadu, iza koga je "bogata" kriminalna karijera. Upućeni pričaju da se Markuš unazad nekoliko mjeseci smirio i da je hteo da posle izdržane posljednje kazne zatvora zauvijek stavi tačku na sukobe i neprijateljstva iz prošlosti.''Mnogo je ljudi zakukalo zbog njega. Bio je bahat i nasilan. Napadao je policiju, suparničke vođe raznih grupa... Tu se negde i krije motiv zločina. Postoje određeni podaci o dvojici ubica, koji su ušli ilegalno u Srbiju. Mislimo da su još tu, u našoj zemlji, i da čekaju priliku da se vrate nazad. Markuš je ubijen "po receptu" nekih zločina počinjenih u Beogradu, ali tu se svaka sličnost završava. Mislimo da mu je glave došao sukob sa vođom navijača sa kojim ćemo narednih dana da obavimo detaljan razgovor'', navodi sagovornik lista blizak istrazi.Inače, u utorak je u Novom Sadu nastavljeno suđenje za nanošenje teških tjelesnih povreda Aleksandru Kovačeviću, gdje je jedan od optuženih upravo ubijeni Markuš. Kovačević je prebijen prije tri godine u Ulici Laze Telečkog, a pored Markuša na optuženici je i Jovan Kecman, koji je u bjekstvu. Markuš je na početku suđenja negirao krivicu, tvrdeći da je lokal napustio prije bilo kakvog incidenta.

Proteklih nekoliko dana policija je privela i saslušala više desetina osoba za koje se sumnjalo da imaju informacije o ubistvu Marka Markuša. Među ispitanima su njegovi prijatelji, ali i oni sa kojima se zamjerio ili je bio u direktnom sukobu oko poslova. Jedan od njih, M. B. iz Futoga, priveden je iste večeri kada se zločin dogodio. Riječ je o čoveku koji se bavi poslovima na ivici zakona.Ovaj Novosađanin, inače sin penzionisanog visokog oficira novosadske policije, ubijen je iz "škorpiona" u protekli petak oko 21.40 nedaleko od hotela "Sajam". Sedam hitaca iz automata pogodila su ga dok je prilazio "mercedesu" američkih registarskih oznaka, za koji se pretpostavlja da je vlasništvo nekadašnjeg NBA košarkaša Darka Miličića, inače Markuševog zeta.

Još kao maloljetnik imao je problema sa zakonom. Sudilo mu se i zbog pokušaja ubistva Slobodana Milutinovića Snajpera, 1. jula 2012. ispred diskoteke "Đava" na Petrovaradinskoj tvrđavi. Markuš je, četiri godine kasnije, oslobođen krivice zbog nedostatka dokaza. Marta 2011. bio je osuđen na pet godina zatvora zato što je oktobra 2008. u restoranu "Osam tamburaša" na Petrovaradinskoj tvrđavi Aleksandru Dragojloviću (37), iz Valjeva, naneo teške povrede, zbog kojih je posle nekoliko dana preminuo u Kliničkom centru Vojvodine.

Izvor: Kurir/Večernje novosti

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Haris

29.11.2017 10:01

Ubica sigurno

ODGOVORITE
Name

Branko Ćopić

29.11.2017 10:23

Ovaj ima više djela nego Branko Ćopić

ODGOVORITE
Name

art

29.11.2017 12:58

CITAM SRBIJANSKE PORTALE KURIR BLIC.... Pa vise su posvetili paznje ovom slucaju nego svim ostalim VIJESTIMA iz regiona.kao da je narodni heroj

ODGOVORITE
Name

Vinko

29.11.2017 17:30

Narodni.heroj dva metra pod zemljo.

Name

uvijek

29.11.2017 18:09

Zlo dobro donijeti nece.

ODGOVORITE
Name

Zjwe

29.11.2017 22:22

Strasno otac pilicajac a sin vrhunski krimos ......

ODGOVORITE