"Србе можемо да добијемо кад хоћемо!"

Селектор хрватске ватерполо репрезентације Ивица Туцак, после успешне године и освајања светског трона, самоуверено поручује: "Срби не да нису баук, него можемо да их добијемо кад хоћемо".

Остали спортови 30.11.2017 | 14:30
"Србе можемо да добијемо кад хоћемо!"
Хрватски репрезентативни ватерполо доживео је ренесансу под вођством Ивице Туцка.

Шибенчанин је са националним тимом минулог лета освојио титулу светског првака у Будимпешти, свргнувши, до тада неприкосновену, Србију са трона. У Хрватској га славе, ките разним наградама и признањима, а и од ФИНА је добио потврду - најбољи ватерполо тренер у 2017. години.

У интервјуу које преносе "Спортске новости" (Јутарњи лист), Туцак је говорио и о ривалству са Србијом и о свом уверењу, уочи Светског првенства да "иду да скину Србију са трона" и да "знају како то да учине".

"Сећам се тог разговора у Загребу дан пре пута. Говорио сам тада, а тако мислим и сада, оне утакмице које смо од Срба губили у Казању, у Рију, у Београду, биле су пуне детаља који су могли да одведу утакмицу у сасвим другачијем смеру. Олимпијско финале у Рију је могло отићи на.... Знам да је то сулудо говорити када изгубиш 11:7, али заиста је могло бити много другачије. У реду, не би ми можда добили јер у том тренутку још нисмо заслужили, али није требало онако да изгледа. Само што у оном тренутку ми нисмо толико веровали. У себе! Данас је другачије. Биће још много утакмица са Србијом, од којих ће једна отићи на њихову, једна на нашу страну, али играчи и ја смо потпуно сигурни да Срби не да нису баук, него ми њих можемо да победимо кад год то желимо!".

Да вас подсетимо - пре Светског првенства у Будимпшети, репрезентација Хрватске није успевала да победи Србију чак СЕДАМ година.

На Светском првенству у Казању 2015. године, Србија је у финалу победила Хрватску 11:4. Потом је у јануару 2016. године, на Европском првенству у Београду, Србија поново декласирала Хрватску 13:6 на почетку турнира (хрватски медији су у извештајима са тог меча меч оценили као "историјско иживљавање"), да би на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру 2016. године, Србија у финалу победила Хрватску 11:7.

Хрватска је, потпуно заслужено, у полуфиналу Светског првенства у Будимпешти ове године, победила Србију, а потом у финалу уграбила злато.

Ивица Туцак важи за спортсмена, тако да и ову његову изјаву треба гледати искључиво кроз призму спорта и резултата, здравог ривалства, не и како "претњу", "потцењивање" или нешто слично. Спортски је надати се добром резултату, победи над великим ривалом, а Хрвати су, уосталом, под његовим вођством и показали да могу. А и имају квалитет.

"Људи су увек очекивали, а сад ће још и више, и са пуним правом, очекивати оправдање оног што смо направили летос у Будимпешти. Моје прво обраћање играчима након СП у Мађарској, сада када смо се недавно окупили уочи задарске утакмице са Русијом у Светској лиги, било је баш у том тону. Рекао сам да имамо право да будемо срећни и поносни на учињено за хрватски ватерполо, хрватску државу, наш спорт уопште, али не смемо да будемо и задовољни. Срећа и понос да, задовољство никако. Задовољство је замка која вас шаље у ону зону уживања у коју, када упаднете, тешко се извучете, чак и када желите јер немате оног подстицаја. Чека нас још много посла. Ја са хрватском репрезентацијом имам да обавим још много тога, закључно са Олимпијским играма у Токију", каже Туцак.

Он каже да ће сада сви противници желети још више скалп Хрватске.

"До Токија ће бити још много такмичења на којима треба показати колико смо квалитетни, чврсти, јаки. Противници ће нас тек сада чекати још напетије, као што смо ми свом снагом, срцем и жељом хтели и успели да макнемо Србију са трона. Сад смо ми ти које ће други хтети да макну".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар