Ф1: Мерцедес слави - трострука побједа за крај сезоне!

Валтери Ботас, возач Мерцедас, победио је на последњој трци сезоне Великој награди Абу Дабија, док је Луис Хамилтон још раније обезбедио шампионску титулу.  Ботас победио у Абу Дабији: Ми Финци не славимо! Трећу победу у сезони и трећу у каријери остварио је Валтери Ботас на последњој трци сезоне.

Остали спортови 27.11.2017 | 08:30
Ф1: Мерцедес слави - трострука побједа за крај сезоне!
Финац је био најбржи у квалфикацијама и као први је стартовао на стази "Јас Марина". Ботас је добро кренуо и до краја трке је одржавао предност.

Други је на циљ стигао Луси Хамилтон, који се чини да није форсирао, нон-стоп је био близу свог тимског колеге, али није желео ни да покуша да га обиђе.

Одмах иза двојца из Мерцедеса, завршили су возачи Ферарија, Себастијан Фетел и Кими Раиконен. Првих десет су комплетирали Ферстапен, Хукленберг, Перес, Окон, Алонсо и Маса. 

Завршена је још једна сезона Формуле 1, а шампион је стари Луис Хамилтон. Ово је четврта титула Британца у каријери чиме се изједначио са Себастијаном Фетелом. Немац је завршио други, трећи Ботас, док је четврти у генералном пласману Кими Раиконен. 

У поретку конструктора Мерцедес је славио испред Ферарија, чиме су дошли до трипле у последњој трци сезоне: Ботас је победио на ВН Абу Дабија, а освојили су шампионат у поретку конструктора и возача.

Возач Мерцедеса Валтери Ботас победио је у трци Формуле 1 за Велику награду Абу Дабија, последњој у овој сезони.

Ботас је остварио трећу победу у сезони и трећу у каријери, а од раније је већ познато да је његов клупски колега Луис Хамилтон освојио титулу, а у овој трци је завршио као другопласиран. Трећи на циљ је стигао Себастијан Фетел из Ферарија.

Ботас је и кренуо са пол позиције, водио је од почетка до краја и на крају славио.

"Ми Финци не показујемо баш емоције, али то не значи да их немамо. Не могу вам показати како се добро осећам после ове победе", рекао је Ботас после трке.

Друго место заузео је његов клупски колега светски шампион Луис Хамилтон, а трећи је био Себастијан Фетел из Ферарија.

Возач Ферарија Кими Раиконен заузео је четврто место, пети је био Макс Верстапен из Ред Була, а шести је био Нико Хулкенберг из Реноа. Бодове су освојили и возачи Форс Индије Серхио Перес и Естебан Окон, возач Мекларена Фернандо Алонсо и Фелипе Маса из Вилијамса.

КОНАЧАН ПЛАСМАН:

Луис Хамилтон (Мерцедес) 345
Себастијан Фетел (Ферари) 302
Валтери Ботас (Мерцедес) 280
Данијел Рикардо (Ред Бул ) 200
Кими Рајконен (Ферари) 193
Макс Ферстапен (Ред Бул) 158
Серхио Перез (Форс Индија) 94
Естебан Окон (Форс Индија) 83
Карлос Саинц Јуниор (Торо Росо) 54
Фелипе Маса (Вилијамс) 42
Ленс Строл (Вилијамс) 40
Нико Хилкенберг (Рено) 35
Роман Грожан (Хас) 28
Кевин Магнусен (Хас) 19
Фернандо Алонсо (Мекларен) 15

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар