F1: Mercedes slavi - trostruka pobjeda za kraj sezone!

Valteri Botas, vozač Mercedas, pobedio je na poslednjoj trci sezone Velikoj nagradi Abu Dabija, dok je Luis Hamilton još ranije obezbedio šampionsku titulu.  Botas pobedio u Abu Dabiji: Mi Finci ne slavimo! Treću pobedu u sezoni i treću u karijeri ostvario je Valteri Botas na poslednjoj trci sezone.

Ostali sportovi 27.11.2017 | 08:30
F1: Mercedes slavi - trostruka pobjeda za kraj sezone!
Finac je bio najbrži u kvalfikacijama i kao prvi je startovao na stazi "Jas Marina". Botas je dobro krenuo i do kraja trke je održavao prednost.

Drugi je na cilj stigao Lusi Hamilton, koji se čini da nije forsirao, non-stop je bio blizu svog timskog kolege, ali nije želeo ni da pokuša da ga obiđe.

Odmah iza dvojca iz Mercedesa, završili su vozači Ferarija, Sebastijan Fetel i Kimi Raikonen. Prvih deset su kompletirali Ferstapen, Huklenberg, Peres, Okon, Alonso i Masa. 

Završena je još jedna sezona Formule 1, a šampion je stari Luis Hamilton. Ovo je četvrta titula Britanca u karijeri čime se izjednačio sa Sebastijanom Fetelom. Nemac je završio drugi, treći Botas, dok je četvrti u generalnom plasmanu Kimi Raikonen. 

U poretku konstruktora Mercedes je slavio ispred Ferarija, čime su došli do triple u poslednjoj trci sezone: Botas je pobedio na VN Abu Dabija, a osvojili su šampionat u poretku konstruktora i vozača.

Vozač Mercedesa Valteri Botas pobedio je u trci Formule 1 za Veliku nagradu Abu Dabija, poslednjoj u ovoj sezoni.

Botas je ostvario treću pobedu u sezoni i treću u karijeri, a od ranije je već poznato da je njegov klupski kolega Luis Hamilton osvojio titulu, a u ovoj trci je završio kao drugoplasiran. Treći na cilj je stigao Sebastijan Fetel iz Ferarija.

Botas je i krenuo sa pol pozicije, vodio je od početka do kraja i na kraju slavio.

"Mi Finci ne pokazujemo baš emocije, ali to ne znači da ih nemamo. Ne mogu vam pokazati kako se dobro osećam posle ove pobede", rekao je Botas posle trke.

Drugo mesto zauzeo je njegov klupski kolega svetski šampion Luis Hamilton, a treći je bio Sebastijan Fetel iz Ferarija.

Vozač Ferarija Kimi Raikonen zauzeo je četvrto mesto, peti je bio Maks Verstapen iz Red Bula, a šesti je bio Niko Hulkenberg iz Renoa. Bodove su osvojili i vozači Fors Indije Serhio Peres i Esteban Okon, vozač Meklarena Fernando Alonso i Felipe Masa iz Vilijamsa.

KONAČAN PLASMAN:

Luis Hamilton (Mercedes) 345
Sebastijan Fetel (Ferari) 302
Valteri Botas (Mercedes) 280
Danijel Rikardo (Red Bul ) 200
Kimi Rajkonen (Ferari) 193
Maks Ferstapen (Red Bul) 158
Serhio Perez (Fors Indija) 94
Esteban Okon (Fors Indija) 83
Karlos Sainc Junior (Toro Roso) 54
Felipe Masa (Vilijams) 42
Lens Strol (Vilijams) 40
Niko Hilkenberg (Reno) 35
Roman Grožan (Has) 28
Kevin Magnusen (Has) 19
Fernando Alonso (Meklaren) 15

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar