Тавамба ће бити први стријелац лиге!

Још не игра како може, Партизан на њему узима милионе! Дамир Чакар о успеху црно-белих и фудбалеру ког је скаутирао.

Фудбал 27.11.2017 | 19:15
Тавамба ће бити први стријелац лиге!
Погодак у центар мете. Као што је током играчке каријере слао прецизне хице убојитом левицом ка голу противника, тако је Дамир Чакар погодио у прогнози да је Леандре Тавамба играч вредан дреса Партизана.

Пре тачно годину дана, кад су црно-бели довели снажног Камерунца, на истом овом месту, рекао је:

„Реч је о физички доминантном играчу, са којим Партизан добија на скоку, дубини, али и разноврсности кад су у питању решења у и око шеснаестерца. Момак зна лопте, уме да игра у пољу, да се загради, одложи, дода, заврши... Ради све“.

У међувремену Тавамба је све то потврдио на терену и ове јесени представља ударну песницу Парног ваљка.

„Драго ми је што сам своју мисију, у улози скаута, обавио на такав начин да су људи у клубу и навијачи задовољни. Леандре је потврдио да је једно од највећих појачања које су црно-бели довели у последњој деценији“, одушевљен је у разговору за МОЗЗАРТ Спорт Чакар, после пласмана српског првака у нокаут фазу Лиге Европе.

Махом захваљујући Тавамби, који је у четвртак вече најпре „откључао“ Јанг Бојс, а онда учествовао у сјајној акцији вредној одлучујућег поготка.

„За мене његове партије нису изненађење. Кад смо га Горан Арнаут и ја, у јануару 2016. скаутирали током боравка у Анталији, одмах се видело да је играч за велика дела. Знали смо да мора да дође у Партизан. Као што сам пре годину дана причао да је доминантан у дуелу, а да успут зна фудбала, тако вам сад кажем да ово нису његова најбоља издања. Гарантујем да још не игра како може и како нам је показао. Има ту још барута, сигуран сам да ће у блиској будућности раскош и демонстрирати“.

С друге стране, учинак Тавамбе је импресиван. Дао је 14 и наместио осам голова. Чакаркаже - може боље.

„Нормално да може. Од њега очекујем да буде први стрелац лиге, да само у Суперлиги спакује минимум 20 голова. Биће тако, верујте ми, јер има огроман простор за напредак на пољу реализације. Не заборавите једну ствар, он не изводи пенале, што је био случај у претходим клубовима. Сад кад нема Леонарда и Ђурђевића може себе да наметне као лидера овог тима, а осећа се на терену да му саиграчи верују. Читам да је задовољан животом у Београду, добар је момак, прави даса“.

Тавамба је на листи суперлигашких голгетера тренутно пети, иза Пешића, Павкова, Боаћија и Јовановића.

„Ако остане, све ће их престићи. Кажем, ако остане, јер због начина на који игра убеђен сам да ће донети Партизану милионе у касу. Бар 4.000.000, а можда и целих 5.000.000 евра“, уверен је Дамир Чакар.

ЂУКИЋУ, СВАКА ЧАСТ

Иако није био у Хумској у четвртак, Дамиру Чакару је победа Партизана над Јанг Бојсом загрејала срце.

„Велике честитке мом Партизану. Грандиозан успех је направљен. Дуго се чекало и апсолутно заслужено је изборено пролеће у Европи. Најјаче карике у том ланцу биле су голман Стојковић и нападач Тавамба, а морам да поменем и тренера Ђукића, тачно се види његова рука и улога којом је променио карактеристике овог тима“, похвално прича Чакар.

ИНТЕРЕСУЈЕ МЕ САМО ОЗБИЉАН ПРОЈЕКАТ

Дамир Чакар је по оконачњу фудбалске каријере био успешан функционер у свом Рудару из Пљеваља (освојен Куп Црне Горе), касније је радио као скаут Партизана, а сад пажљиво прати дешавања у региону.

„Човек сам фудбала и ако будем негде ангажован то ће бити озбиљан пројекат, а не само да се зове да нешто радим. Да ли ћу бити спортски директор, скаут или нешто треће мање је важно од озбиљности посла и људи с којима бих сарађивао“, нада се ускоро новом послу бивши Партизановов голгетер.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар