Паунић: Ђорђевић је направио идеалну екипу!

Да градимо кућу од темеља до крова! "Ја сам кроз целу каријеру играо тако, тражио сам кроз одбрану да пронађем додатну мотивацију, да дођем до неких лаких поена. Доста сам у шпанском првенству напредовао нападачки. То је оно што ме је и гурало кроз целу каријеру - одбрана и енергија. То ћу и наставити да радим и пружам за екипи", каже искусни повратник у национални тим.

Кошарка 25.11.2017 | 11:45
Паунић: Ђорђевић је направио идеалну екипу!
Као да није ни одлазио! Ето, баш такав утисак оставио је Иван Паунић у свом првом мечу у дресу репрезентације Србије после пуних шест година изостанка. Није га било толико дуго, а на паркету је изгледао као играч у којег је селектор Александар Ђорђевић имао највише поверења.

То се и осетило на терену.

"Осећај је прелеп, поготово играти пред нашом публиком. Видели сте, репрезентација је доста ослабљена због тих неких услова, нема НБА и евролигашких играча, али Саша Ђорђевић је направио идеалну екипу. Играли смо добро", поручио је Паунић. 

Онда је прешао и на анализу саме екипе.

"Доста је нових момака, са неколико њих сам играо још од Универзијаде - Радуљом, Мачваном, Симоном... Доста нових момака нисам стигао да гледам како играју, али успели смо да се ујединимо у један добар тим. Најбитнији је почетак и најбитније је да се гради кућа од темеља до крова. Следећи противник је Грузија, морамо у тај меч да уђемо са истом концентрацијом и енергијом као и против Аустрије".

Мало је времена било за уигравање, али Србија је на терену била врло добра. 

"Саша нам је објаснио шта и како треба, рекао нам је да се не оптерећујемо што се тиче напада, да играмо слободно. У одбрани смо поставили неке принципе и мислим да смо то испоштовали вечерас. Имали смо грешака, што је и нормално пошто смо само два дана тренирали, али верујем да ће против Грузије већ то све изгледати много боље".

Приказаном игром, са 16 убачених поена, али и много уложеног труда и енергије у оба поља, Паунић је оставио најбољи утисак.

"Ја сам кроз целу каријеру играо тако, тражио сам кроз одбрану да пронађем додатну мотивацију, да дођем до неких лаких поена. Доста сам у шпанском првенству напредовао нападачки. То је оно што  ме је и гурало кроз целу каријеру - одбрана и енергија. То ћу и наставити да радим и пружам за екипи".

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар