Paunić: Đorđević je napravio idealnu ekipu!

Da gradimo kuću od temelja do krova! "Ja sam kroz celu karijeru igrao tako, tražio sam kroz odbranu da pronađem dodatnu motivaciju, da dođem do nekih lakih poena. Dosta sam u španskom prvenstvu napredovao napadački. To je ono što me je i guralo kroz celu karijeru - odbrana i energija. To ću i nastaviti da radim i pružam za ekipi", kaže iskusni povratnik u nacionalni tim.

Košarka 25.11.2017 | 11:45
Paunić: Đorđević je napravio idealnu ekipu!
Kao da nije ni odlazio! Eto, baš takav utisak ostavio je Ivan Paunić u svom prvom meču u dresu reprezentacije Srbije posle punih šest godina izostanka. Nije ga bilo toliko dugo, a na parketu je izgledao kao igrač u kojeg je selektor Aleksandar Đorđević imao najviše poverenja.

To se i osetilo na terenu.

"Osećaj je prelep, pogotovo igrati pred našom publikom. Videli ste, reprezentacija je dosta oslabljena zbog tih nekih uslova, nema NBA i evroligaških igrača, ali Saša Đorđević je napravio idealnu ekipu. Igrali smo dobro", poručio je Paunić. 

Onda je prešao i na analizu same ekipe.

"Dosta je novih momaka, sa nekoliko njih sam igrao još od Univerzijade - Raduljom, Mačvanom, Simonom... Dosta novih momaka nisam stigao da gledam kako igraju, ali uspeli smo da se ujedinimo u jedan dobar tim. Najbitniji je početak i najbitnije je da se gradi kuća od temelja do krova. Sledeći protivnik je Gruzija, moramo u taj meč da uđemo sa istom koncentracijom i energijom kao i protiv Austrije".

Malo je vremena bilo za uigravanje, ali Srbija je na terenu bila vrlo dobra. 

"Saša nam je objasnio šta i kako treba, rekao nam je da se ne opterećujemo što se tiče napada, da igramo slobodno. U odbrani smo postavili neke principe i mislim da smo to ispoštovali večeras. Imali smo grešaka, što je i normalno pošto smo samo dva dana trenirali, ali verujem da će protiv Gruzije već to sve izgledati mnogo bolje".

Prikazanom igrom, sa 16 ubačenih poena, ali i mnogo uloženog truda i energije u oba polja, Paunić je ostavio najbolji utisak.

"Ja sam kroz celu karijeru igrao tako, tražio sam kroz odbranu da pronađem dodatnu motivaciju, da dođem do nekih lakih poena. Dosta sam u španskom prvenstvu napredovao napadački. To je ono što  me je i guralo kroz celu karijeru - odbrana i energija. To ću i nastaviti da radim i pružam za ekipi".

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar