Симоновић: Показали смо шта нам значи овај дрес!

Марко Симоновић, репрезентативац Србије, каже да су сви у националном тиму још од тренутка кад су се окупили показали колико им значи дрес са државним грбом.  Симоновић: Овде неће бити изненађења! Искусни крилни играч сматра да треба бити задовољан првим наступом Србије у квалификацијама за Мундобаскет 2019. године.  

Кошарка 25.11.2017 | 10:15
Симоновић: Показали смо шта нам значи овај дрес!
"Огромно је задовољство бити поново део овог тима. Видели сте какав однос сви ми имамо од првог минута, али не од првог минута утамице, него оног када смо се окупили пред ове мечеве. Сви момци су жељни доказивања и желе да угребе који минут играња за своју земљу. То је велика част за све нас", рекао је Симоновић.

'Орлови', иако у знатно измењеном саставу, без већих проблема започели су квалификације за Светско првенство у Кини 2019. године сигурним тријумфом над Аустријом у Београду (85:64).

"Мислим да смо добро одиграли ову прву утакмицу, пошто је ова нова екипа имала два дана да се припреми. Сигурно да је било грешака и пропуста, али мислим да треба да будемо задовољни. Знам већину момака и од раније, играо сам и са њима и против њих, сјајни су. Заслужују да буду овде и мислим да су оправдали поверење", додао је Симон, истакавши да је Пионир 'његова хала', после констатације да је 'наместио руку'.

Три дана касније, Србију у понедељак очекује дуел са Грузијом на истом месту и у истом термину, када ће Сале на располагању имати и петорку из редова шампиона Србије, Црвене звезде – Немању Дангубића, Огњена Добрића, Николу Јовановића, Николу Радичевића и Бранка Лазића.

"Сада се окрећемо Грузији, за коју очекујем да ће бити тежи противник. Они су добра екипа, иако им фали неколико играча такође... Било како било, ми ћемо желети да диктирамо ритам, играмо нашу игру и мислим да опет од нас зависи", закључио је Симоновић.

"Ово је моја хала".

Тим речима је Марко Симоновић прокоментарисао својих 4/6 за три поена у дуелу Србија - Аустрија 85:64.

"Орлови" су квалификације за Светски куп 2019. године почели очекиваном победом, а у понедељак, такође у дворани "Александар Николић" дочекују Грузију, која је као гост поражена од Немачке.

"Видели сте однос од првог минута кад смо се окупили. Сви момци су жељни доказивања, жељни да уграбе који минут да одиграју за своју земљу. То је велика част за све нас",почео је Симоновић причу о утакмици 1. кола групе Г.

Кошаркаш руског Зенита подсетио је да су припреме трајале непуна три дана.

"Сигурно да је било неких малих пропуста, али мислим да треба да будемо задовољни".

Поред староседелаца и повратника, у "А" тиму су први пут наступили Пено, Тодоровић, Ђоковић, Маринковић и Раданов.

"Момци су стварно сјајни. Знам их од раније, играли смо заједно или једни против других. Они заслужују да буду овде и одрадили су добар посао вечерас".

Симоновић у понедељак очекује тежи задатак него против Аустрије.

"Грузија је добра екипа. Фале и њима неки играчи, не знам у ком саставу ће доћи овде, али без обзира на то, наш задатак је да уђемо максимално у меч, да дамо максимум и да ми диктирамо ритам. Мислим да ће опет од нас зависити".

Босна и Херцеговина је победила Русију, а Холандија била боља од Хрватске. Симоновићу је постављено питање да ли у овим околностима може да буде још изненађења у квалификацијама?

"Верујем да може, али не овде", одговорио је ветеран.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар