Simonović: Pokazali smo šta nam znači ovaj dres!

Marko Simonović, reprezentativac Srbije, kaže da su svi u nacionalnom timu još od trenutka kad su se okupili pokazali koliko im znači dres sa državnim grbom.  Simonović: Ovde neće biti iznenađenja! Iskusni krilni igrač smatra da treba biti zadovoljan prvim nastupom Srbije u kvalifikacijama za Mundobasket 2019. godine.  

Košarka 25.11.2017 | 10:15
Simonović: Pokazali smo šta nam znači ovaj dres!
"Ogromno je zadovoljstvo biti ponovo deo ovog tima. Videli ste kakav odnos svi mi imamo od prvog minuta, ali ne od prvog minuta utamice, nego onog kada smo se okupili pred ove mečeve. Svi momci su željni dokazivanja i žele da ugrebe koji minut igranja za svoju zemlju. To je velika čast za sve nas", rekao je Simonović.

'Orlovi', iako u znatno izmenjenom sastavu, bez većih problema započeli su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine sigurnim trijumfom nad Austrijom u Beogradu (85:64).

"Mislim da smo dobro odigrali ovu prvu utakmicu, pošto je ova nova ekipa imala dva dana da se pripremi. Sigurno da je bilo grešaka i propusta, ali mislim da treba da budemo zadovoljni. Znam većinu momaka i od ranije, igrao sam i sa njima i protiv njih, sjajni su. Zaslužuju da budu ovde i mislim da su opravdali poverenje", dodao je Simon, istakavši da je Pionir 'njegova hala', posle konstatacije da je 'namestio ruku'.

Tri dana kasnije, Srbiju u ponedeljak očekuje duel sa Gruzijom na istom mestu i u istom terminu, kada će Sale na raspolaganju imati i petorku iz redova šampiona Srbije, Crvene zvezde – Nemanju Dangubića, Ognjena Dobrića, Nikolu Jovanovića, Nikolu Radičevića i Branka Lazića.

"Sada se okrećemo Gruziji, za koju očekujem da će biti teži protivnik. Oni su dobra ekipa, iako im fali nekoliko igrača takođe... Bilo kako bilo, mi ćemo želeti da diktiramo ritam, igramo našu igru i mislim da opet od nas zavisi", zaključio je Simonović.

"Ovo je moja hala".

Tim rečima je Marko Simonović prokomentarisao svojih 4/6 za tri poena u duelu Srbija - Austrija 85:64.

"Orlovi" su kvalifikacije za Svetski kup 2019. godine počeli očekivanom pobedom, a u ponedeljak, takođe u dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekuju Gruziju, koja je kao gost poražena od Nemačke.

"Videli ste odnos od prvog minuta kad smo se okupili. Svi momci su željni dokazivanja, željni da ugrabe koji minut da odigraju za svoju zemlju. To je velika čast za sve nas",počeo je Simonović priču o utakmici 1. kola grupe G.

Košarkaš ruskog Zenita podsetio je da su pripreme trajale nepuna tri dana.

"Sigurno da je bilo nekih malih propusta, ali mislim da treba da budemo zadovoljni".

Pored starosedelaca i povratnika, u "A" timu su prvi put nastupili Peno, Todorović, Đoković, Marinković i Radanov.

"Momci su stvarno sjajni. Znam ih od ranije, igrali smo zajedno ili jedni protiv drugih. Oni zaslužuju da budu ovde i odradili su dobar posao večeras".

Simonović u ponedeljak očekuje teži zadatak nego protiv Austrije.

"Gruzija je dobra ekipa. Fale i njima neki igrači, ne znam u kom sastavu će doći ovde, ali bez obzira na to, naš zadatak je da uđemo maksimalno u meč, da damo maksimum i da mi diktiramo ritam. Mislim da će opet od nas zavisiti".

Bosna i Hercegovina je pobedila Rusiju, a Holandija bila bolja od Hrvatske. Simonoviću je postavljeno pitanje da li u ovim okolnostima može da bude još iznenađenja u kvalifikacijama?

"Verujem da može, ali ne ovde", odgovorio je veteran.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar