ЕЛ: Преокрет ПАО-а против Реала, побједа ЦСКА-а у Малаги!

Кошаркаши Панатинаикоса победили су на свом терену Реал Мадрид са 82:80 (23:28, 17:26, 24:15, 18:11) у утакмици деветог кола Евролиге.  Краљ је ћутке гледао док су Гист и Риверс рушили мадридску тврђаву! Невероватан преокрет у Атини! Ћаћо провео ЦСКА кроз шпанско мучење у Малаги! Уникаха се борила, али је пресудило искуство на страни Армејаца.

Кошарка 24.11.2017 | 23:21
ЕЛ: Преокрет ПАО-а против Реала, побједа ЦСКА-а у Малаги!
Грчки тим је четврти на табели са шест победа и три пораза, док је Реал сада пети са једним поразом више.

Најефикаснији у победничком тиму био је Кеј Си Риверс са 20 поена, Џејм Гист је додао 15, а Ник Калатес три поена мање. У редовима Реала истакао се Лука Дончић са 17 постигнутих поена.

Реал је боље почео утакмицу, на полувремену је имао 14 поена предности, али је Панатинаикос у наставку успео да преокрене резултат и слави.

Панатинаикос је смањивао предност Реала и на крају се боље снашао у неизвесној завршници. Одлучујуће поене на мечу постигао је Гист са линије за слободна бацања 15 секунди пре краја. Реал је имао последњи напад и шансу за тријумф, али га није искористио.

Грчки тим у наредном колу дочекује Малагу, а Реал на свом терену игра против Црвене звезде.

Имао је Реал победу у шаци. Бар се тако чинило после првог полувремена у којем је Лука Дончић трчао кроз Панатинаикосову одбрану као да је обукао одело невидљивог. Али у другом полувремену све се окренуло за 180 степени. Краљ се уобразио, а Џејмс Гист иКеј Си Риверс су засукали ривале и кренули да ударају. Атински Зелени успели су да се врате из мртвих и Реал баце у нокдаун - 82:80 у узбудљивом мечу у Атини.

Узбудљивом захваљујући томе што се Реал у другом полувремену потпуно успавао. У две последње деонице убацио је 26 поена, два мање него у првој четвртини самој. У другој је убацио још 26, па је на полувреме отишао са огромном залихом у џепу - 54:40. Стицао се утисак да је све било готовото. Факундо Кампацо је почетком треће деонице погодио и за максималних 56:40.

И онда шок. Џејмс Гист је са шест поена повукао серију Панатинаикоса од 13:0. Ћави Пасквал је пронашао петорку кадру да се побије са Шпанцима. Кеј-Си Риверс се распуцао, потегао је и Ник Калатес. У завршници те четрвртине се пробудио и Крис Синглтон. На одмор пред последњу четвртину Реаловаа предност окрњена је на достижних 69:64.

А Панатинаикос је тек почињао.

Риверс је наставио да засипа противнички обруч и у другом полувремену и баш после још једне његове тројке Панатинаикос је четири и по минута пре краја коначно повео - 75:73. Минут пре краја Дончић је опет поравнао резултат, Треј Томкинс са пенала Реалу донео поен предности... Неочекивани јунак био је Никос Папас! Тројка за 80:78 свега 22 секунда пре краја. Узвратио је Дончић, али ни Гисту није задрхтала рука са пенала. Имао је Реал 15 секунди за последњи напад, Томкинс је две секунде пре краја промашио за победу.

Риверс је са 20 поена био најефикаснији на паркету, Гист је додао 17 уз седам скокова,Калатес 12, али уз осам асистенција. У пораженом Реалу Дончић убедљиво испред свих са 19 поена, шест скокова и три асистенције. Међутим, управо је Дончић имао и осам од Реалових 15 изгубљених лопти, а управо је та несигурност у организацији напада статистички гледано био сегмент игре где је Краљевски клуб изгубио утакмицу.

ЦСКА је на гостовању савладала Уникаху са 89:80 и тако дошла до седме победе у овом такмичењу задржавши прво место на табели.

’Армејци’ су имали предност током целог меча, да би се шпански тим пробудио и средином трећег квартала преокренуо резултат у своју корист.

Велика борба виђена је у последњем кварталу, али је екипа Димитрса Итудиса заиграла боље у завршници и уписала нову победу.

Серхио Родригес предводио је свој тим, на гпстовању у Малаги, са 21 поеном, а пратили су га Кори Хигинс са 14, Нандо Де Коло и Андреј Ворончевић са по 13 поена.

Код Уникахе се истакао Џејмс Аугустин са 18 поена, уз девет скокова. Драган Милосављевић је за 23 минута на паркету уписао само четири поена, док се Немања Недовић није уписао у стрелце.

ЦСКА у наредном колу гостује Бамбергу, док Малага иде у госте Басконији.

Уникаха је решила да се испрси и намучи озбиљно ЦСКА у Малаги. И то јој је максимално пошло за руком. Али, Димитрис Итудис је имао кеца у рукаву у виду Шпанца Ћаћа Родригеза којим је као попут противотрова неутралисао незгодног домаћина и славио с 89:80.

Био је то ролеркостер од меча јер је ЦСКА примера ради добио прву четвртину с 27:16 и деловало је да ће лако до победе, да би играчи Ђоана Плазе добили трећу четвртину идентичним резултатом.

Ипак, ЦСКА иако је био на рубу пораза, губио је на крају треће и почетком четврте четвртине с пет, односно два поена, све до резултата 74:73, када се ЦСКА пробудио и добио последњу деоницу с и тако успео да се домогне тешке, али јако важне победе.

Најефикаснији код Московљана био је Серхио Родригез са 21 датим поеном (4/4 за један, 4/4 за два, 3/7 за три), а имао је и три асистенције. Кори Хигинс је додао 14, а Нандо Де Колои Андреј Воронцевич по 13.

Од наше тројке у Уникахи само је Драган Милосављевић имао поентерски учинак од четири дата поена, док је Немања Недовић за пет минута остао без поена. Дејан Мусли није улазио у игру.

Евролига, ИX коло:
Фенербахче – Химки 71:67
ПАО – Реал Мадрид 82:80
Уникаха – ЦСКА 89:80

Четвртак:
Жалгирис – Ефес 91:83
Бамберг – Валенсија 83:82
Армани – Олимпијакос 85:86
Барселона – Макаби 89:67
Црвена звезда – Басконија 81:85

ТАБЕЛА: ЦСКА 7-2, Олимпијакос 7-2, Фенербахче 6-3, ПАО 6-3, Реал 5-4, Макаби 5-4, Жалгирис 5-4, Химки 5-4, Бамберг 5-4, Барселона 4-5, Басконија 4-5, Валенсија 3-6, Армани 3-6, Уникаха 3-6, Ефес 2-7, Звезда 2-7.

ПАРОВИ 10. КОЛА: Химки - Бамберг, Ефес - Армани, Макаби - Жалгирис, Басконија - Фенербахче, Валенсија - Олимпијакос (30. новембра), ЦСКА - Барселона, Панатинаикос - Уникаха, Реал - Звезда (1. децембра).

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар