EL: Preokret PAO-a protiv Reala, pobjeda CSKA-a u Malagi!

Košarkaši Panatinaikosa pobedili su na svom terenu Real Madrid sa 82:80 (23:28, 17:26, 24:15, 18:11) u utakmici devetog kola Evrolige.  Kralj je ćutke gledao dok su Gist i Rivers rušili madridsku tvrđavu! Neverovatan preokret u Atini! Ćaćo proveo CSKA kroz špansko mučenje u Malagi! Unikaha se borila, ali je presudilo iskustvo na strani Armejaca.

Košarka 24.11.2017 | 23:21
EL: Preokret PAO-a protiv Reala, pobjeda CSKA-a u Malagi!
Grčki tim je četvrti na tabeli sa šest pobeda i tri poraza, dok je Real sada peti sa jednim porazom više.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kej Si Rivers sa 20 poena, Džejm Gist je dodao 15, a Nik Kalates tri poena manje. U redovima Reala istakao se Luka Dončić sa 17 postignutih poena.

Real je bolje počeo utakmicu, na poluvremenu je imao 14 poena prednosti, ali je Panatinaikos u nastavku uspeo da preokrene rezultat i slavi.

Panatinaikos je smanjivao prednost Reala i na kraju se bolje snašao u neizvesnoj završnici. Odlučujuće poene na meču postigao je Gist sa linije za slobodna bacanja 15 sekundi pre kraja. Real je imao poslednji napad i šansu za trijumf, ali ga nije iskoristio.

Grčki tim u narednom kolu dočekuje Malagu, a Real na svom terenu igra protiv Crvene zvezde.

Imao je Real pobedu u šaci. Bar se tako činilo posle prvog poluvremena u kojem je Luka Dončić trčao kroz Panatinaikosovu odbranu kao da je obukao odelo nevidljivog. Ali u drugom poluvremenu sve se okrenulo za 180 stepeni. Kralj se uobrazio, a Džejms Gist iKej Si Rivers su zasukali rivale i krenuli da udaraju. Atinski Zeleni uspeli su da se vrate iz mrtvih i Real bace u nokdaun - 82:80 u uzbudljivom meču u Atini.

Uzbudljivom zahvaljujući tome što se Real u drugom poluvremenu potpuno uspavao. U dve poslednje deonice ubacio je 26 poena, dva manje nego u prvoj četvrtini samoj. U drugoj je ubacio još 26, pa je na poluvreme otišao sa ogromnom zalihom u džepu - 54:40. Sticao se utisak da je sve bilo gotovoto. Fakundo Kampaco je početkom treće deonice pogodio i za maksimalnih 56:40.

I onda šok. Džejms Gist je sa šest poena povukao seriju Panatinaikosa od 13:0. Ćavi Paskval je pronašao petorku kadru da se pobije sa Špancima. Kej-Si Rivers se raspucao, potegao je i Nik Kalates. U završnici te četrvrtine se probudio i Kris Singlton. Na odmor pred poslednju četvrtinu Realovaa prednost okrnjena je na dostižnih 69:64.

A Panatinaikos je tek počinjao.

Rivers je nastavio da zasipa protivnički obruč i u drugom poluvremenu i baš posle još jedne njegove trojke Panatinaikos je četiri i po minuta pre kraja konačno poveo - 75:73. Minut pre kraja Dončić je opet poravnao rezultat, Trej Tomkins sa penala Realu doneo poen prednosti... Neočekivani junak bio je Nikos Papas! Trojka za 80:78 svega 22 sekunda pre kraja. Uzvratio je Dončić, ali ni Gistu nije zadrhtala ruka sa penala. Imao je Real 15 sekundi za poslednji napad, Tomkins je dve sekunde pre kraja promašio za pobedu.

Rivers je sa 20 poena bio najefikasniji na parketu, Gist je dodao 17 uz sedam skokova,Kalates 12, ali uz osam asistencija. U poraženom Realu Dončić ubedljivo ispred svih sa 19 poena, šest skokova i tri asistencije. Međutim, upravo je Dončić imao i osam od Realovih 15 izgubljenih lopti, a upravo je ta nesigurnost u organizaciji napada statistički gledano bio segment igre gde je Kraljevski klub izgubio utakmicu.

CSKA je na gostovanju savladala Unikahu sa 89:80 i tako došla do sedme pobede u ovom takmičenju zadržavši prvo mesto na tabeli.

’Armejci’ su imali prednost tokom celog meča, da bi se španski tim probudio i sredinom trećeg kvartala preokrenuo rezultat u svoju korist.

Velika borba viđena je u poslednjem kvartalu, ali je ekipa Dimitrsa Itudisa zaigrala bolje u završnici i upisala novu pobedu.

Serhio Rodriges predvodio je svoj tim, na gpstovanju u Malagi, sa 21 poenom, a pratili su ga Kori Higins sa 14, Nando De Kolo i Andrej Vorončević sa po 13 poena.

Kod Unikahe se istakao Džejms Augustin sa 18 poena, uz devet skokova. Dragan Milosavljević je za 23 minuta na parketu upisao samo četiri poena, dok se Nemanja Nedović nije upisao u strelce.

CSKA u narednom kolu gostuje Bambergu, dok Malaga ide u goste Baskoniji.

Unikaha je rešila da se isprsi i namuči ozbiljno CSKA u Malagi. I to joj je maksimalno pošlo za rukom. Ali, Dimitris Itudis je imao keca u rukavu u vidu Španca Ćaća Rodrigeza kojim je kao poput protivotrova neutralisao nezgodnog domaćina i slavio s 89:80.

Bio je to rolerkoster od meča jer je CSKA primera radi dobio prvu četvrtinu s 27:16 i delovalo je da će lako do pobede, da bi igrači Đoana Plaze dobili treću četvrtinu identičnim rezultatom.

Ipak, CSKA iako je bio na rubu poraza, gubio je na kraju treće i početkom četvrte četvrtine s pet, odnosno dva poena, sve do rezultata 74:73, kada se CSKA probudio i dobio poslednju deonicu s i tako uspeo da se domogne teške, ali jako važne pobede.

Najefikasniji kod Moskovljana bio je Serhio Rodrigez sa 21 datim poenom (4/4 za jedan, 4/4 za dva, 3/7 za tri), a imao je i tri asistencije. Kori Higins je dodao 14, a Nando De Koloi Andrej Voroncevič po 13.

Od naše trojke u Unikahi samo je Dragan Milosavljević imao poenterski učinak od četiri data poena, dok je Nemanja Nedović za pet minuta ostao bez poena. Dejan Musli nije ulazio u igru.

Evroliga, IX kolo:
Fenerbahče – Himki 71:67
PAO – Real Madrid 82:80
Unikaha – CSKA 89:80

Četvrtak:
Žalgiris – Efes 91:83
Bamberg – Valensija 83:82
Armani – Olimpijakos 85:86
Barselona – Makabi 89:67
Crvena zvezda – Baskonija 81:85

TABELA: CSKA 7-2, Olimpijakos 7-2, Fenerbahče 6-3, PAO 6-3, Real 5-4, Makabi 5-4, Žalgiris 5-4, Himki 5-4, Bamberg 5-4, Barselona 4-5, Baskonija 4-5, Valensija 3-6, Armani 3-6, Unikaha 3-6, Efes 2-7, Zvezda 2-7.

PAROVI 10. KOLA: Himki - Bamberg, Efes - Armani, Makabi - Žalgiris, Baskonija - Fenerbahče, Valensija - Olimpijakos (30. novembra), CSKA - Barselona, Panatinaikos - Unikaha, Real - Zvezda (1. decembra).

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar