СП: Без шокова, сем Хрвата, иако велики играју са ''трећим тимовима''!

Бензинг и Цирбес зауставили Грузију! Кошаркаши Немачке победили су вечерас на свом терену селекцију Грузије са 79:70 у утакмици првог кола Групе Г квалификација за Светско првенство 2019. године.  Панцери славили у Кемницу на старту квалификација за СП.  Шпанија Б лако са Црном Гором! Репрезентација Црне Горе у 1. колу квалификација за Светско првенство 2019 парирала "црвеној фурији" у Подгорици само једну четвртину.  Шпански трећепозивци прегазили Морачу као плитак поток! Црвена Фурија славила у Подгорици са 79:66.  Пуче хрватска брука! Холандија изненадила Коцкасте на старту квалификација за СП.  Чанчар покренуо првака Европе, Грци једва извукли живу главу у Лестеру! Британци се вратили из мртвих на истеку 40. минута, па неколико секунди пре краја продужетка примили одлучујућу тројку.

Кошарка 24.11.2017 | 23:14
СП: Без шокова, сем Хрвата, иако велики играју са ''трећим тимовима''!
Немачку је до победе предводио Робин Бензинг са 25 поена, док је Маик Цирбер убацио 17. У редовима Грузије најефикаснији је био Мајкл Диксон са 23 поена.

У Групи Г свој меч првог кола тренутно играју Србија и Аустрија.

У другом колу квалификација за шампионат света састаће се Србија и Грузија, односно Аустрија и Немачка.

Кошаркашка репрезентација Немачке победом је почела такмичење у Г групи квалификација за Светско првенство у кошарци 2019. године. Панцери су на свом терену савладали Грузију са 79:70.

Одличну партију у победничкој екипи пружио је капитен Робин Бенцинг са 25 поена, а одличан је био и некадашњи центар Црвене звезде Маик Цирбес који је убацио 17.

Натурализовани Американац Мајкл Диксон предводио је Грузију са 23 поена, а добро му је асистирао Беришвили који је утакмицу завршио са 15 поена. 

Управо ће репрезентација Грузије бити следећи ривал селекције Србије, а та утакмица на програму је за три дана у хали Пионир.

Шпанија Б лако са Црном Гором! Репрезентација Црне Горе у 1. колу квалификација за Светско првенство 2019 парирала "црвеној фурији" у Подгорици само једну четвртину.

Црна Гора је на отварању квалификација за Светско првенство 2019. године прерпела пораз пред својим навијачима у дворани "Морача"!

ЦРНА ГОРА - ШПАНИЈА66:79 (15:15, 14:23, 12:20, 25:21)

Меч у Подгорици показао је да Црна Гора нема игру, нема прецизан напад, нема уиграну одбрану. Практично ништа, сем понеки солидан бљесак! Па чак ни мотив и амбицију, упркос томе што је то требало да буде најјаче оружје изабраника Звездана Митровића против најбоље селекције у 21. веку.

Домаћини нису имали правог расположеног играча. Само је Никола Ивановић остварио двоцифрен учинак - 10 поена, док су Џавонт Грин и Суад Шеховић забележили по девет погодака.

Шпанију су, на другој страни, до тријумфа водили Квино Колом и Фран Васкез, стрелци по 15 поена.

Црногорци су радили управо оно што се данима причало да не смеју - ушли су у ритам Шпаније, хтели да им парирају брзом игром, али наравно да је то било класично самоубиство. Једини рецепт је био чврста одбрана и мирноћа у нападу. А то домаћин није имао.

Прва четвртина је открила да Црна Гора може да игра са Шпанијом! И да се још не зна колико се од кога може очекивати у квалификацијама за Светско првенство 2019. На моменте одлична игра, али на моменте очајна која је дозвољавала "фурији" да долази до лаких продора, који срећом нису завршавали у кошу. Уводних пет минута је било сјајно, имали су домаћини и предност - 12:7, али су се гости лако вратили са две тројке, да би на крају првог квартала било егал - 15:15.

Нерешено је добар скор, с обзиром на то да је Црна Гора имала пет грешака, а Шпанија само једну. А онда је за пет минута екипа Серђа Скариола направила серију 14:6, а за мање од два минута 8:0. Био је то тренутак када домаћи тим није постојао на терену.

Напад дискутабилан, а одбрана катастрофална. Видело се да поједини момци нису на репрезентативом нивоу. Селектор Звездан Митровић је реаговао тајм-аутом, али је екипа наставила да срља из грешке у грешку. Није његов тим имао ни главу, ни реп, али је на полувреме отишао са солидних "минус девет" - 29:38.

После одмора било је све горе и горе. И ни у једном тренутку се није могло наслутити да ће доћи до преокрета. Гледати Суада Шеховића и другове од почетка треће четвртине, па до краја је било мучно. Мало енергије је виђено на старту и на крају последње четвртине, када су пришли Шпанцима на 49:58, па затим и на "минус шест" (63:69), али то је било све. Класичан трзај.

Момци нису имали идеју, креацију, жељу. Поготово не на крају, када су могли да се врате. Као да су испред себе имали најјачи тим "фурије", а не Б репрезентацију Шпаније. Можда и Ц!

Одмора и времена за анализу практично и нема , јер већ у недељу на програму је утакмица другог кола квалификација са Белорусијом.

Пуче хрватска брука! Холандија изненадила Коцкасте на старту квалификација за СП.

Кошаркашка репрезентација Хрватске дефинитивно може да се назове највећим губитником првог кола квалификација за Светско првенство 2019. године.

Коцкасти су на гостовању у Алмереу изгубили од селекције Холандије са 64:59 и исписали још једну црну страницу овог спорта у Хрватској.

Иако су играли без најбољих играча, Хрвати су по именима били фаворити, али нису успели да оправдају ту улогу. Холандија је у финишу одиграла много храбрије и са већом концентрацијом.

Четири минута пре краја гости су имали поен предности (55:54), али су онда Франке и Шафтенар почели да праве чуда по терену, погађају из свих позиција и повели са 64:59 на минут и 46 секунди пре краја.

Управо је Шафтенар погоцима са линије за слободна бацања 15 секунди пре краја потврдио велику победу домаће селекције.

Франке је са 24 поена био најбољи стрелац у тиму Холандије, а Шафтенар је утакмицу завршио са 10 поена.

Жељко Шакић је постигао 24 поена за Хрватску, а капитен Филип Крушлин је додао на то још 19 поена. 

Чанчар покренуо првака Европе, Грци једва извукли живу главу у Лестеру! Британци се вратили из мртвих на истеку 40. минута, па неколико секунди пре краја продужетка примили одлучујућу тројку.

Првак Европе, Словенија, успешно је почела квалификације за Светско првенство, пошто је у Љубљани савладала Белорусију са 87:74 у утакмици А групе.

Најбољи у победничком тиму био је кошаркаш Мега Бемакса Влатко Чанчар са 20 поена, а следио га је некадашњи играч Црвене звезде Јака Блажич који је постигао 14 поена. Код Белоруса се истакао Мајкл Вејнс са 14 поена. 

У утакмици Е групе репрезентација Француске је као гост у Антверпену победила Белгију са 70:59, а најбољи код Триколора био је Едвин Џексон који је постигао 14 поена. 

Најузбудљивије је вечерас било у Лестеру где су Грци тек после продужетка победили Велику Британу са 95:92.

Хелени су морали утакмицу да реше већ после 40 минута, јер су девет секунди пре краја имали плус четири (83:79), али су онда брзо примили кош, затим изгубили лопту, па је Филип у последњој секунди положио за продужетак.

Ту је била резултатска клацкалица, а Британци су на минут пра краја водили са 92:91. Ипак, три секунде пра краја Атинијуа је погодио тројку која је, испоставиће се, решила победника.

Јанис Бурусис је са 32 поена био најефикаснији играч на утакмици, а Британце је предводиоДанијел Кларк са 17 поена.

Извор: Б92/мондо.ме/моззартспорт

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

занимљиво

25.11.2017 01:44

Факат занимљив теxт о првом колу квалификаци ја.Не знам ил би се смијао Или поврацао на коментар у којем назови спортски коментатор цак нí резултат утакмице Босна - Русија не спомене.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњак

25.11.2017 11:24

Магаре једно, о Босни имас посебан текст!