SP: Bez šokova, sem Hrvata, iako veliki igraju sa ''trećim timovima''!

Benzing i Cirbes zaustavili Gruziju! Košarkaši Nemačke pobedili su večeras na svom terenu selekciju Gruzije sa 79:70 u utakmici prvog kola Grupe G kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine.  Panceri slavili u Kemnicu na startu kvalifikacija za SP.  Španija B lako sa Crnom Gorom! Reprezentacija Crne Gore u 1. kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019 parirala "crvenoj furiji" u Podgorici samo jednu četvrtinu.  Španski trećepozivci pregazili Moraču kao plitak potok! Crvena Furija slavila u Podgorici sa 79:66.  Puče hrvatska bruka! Holandija iznenadila Kockaste na startu kvalifikacija za SP.  Čančar pokrenuo prvaka Evrope, Grci jedva izvukli živu glavu u Lesteru! Britanci se vratili iz mrtvih na isteku 40. minuta, pa nekoliko sekundi pre kraja produžetka primili odlučujuću trojku.

Košarka 24.11.2017 | 23:14
SP: Bez šokova, sem Hrvata, iako veliki igraju sa ''trećim timovima''!
Nemačku je do pobede predvodio Robin Benzing sa 25 poena, dok je Maik Cirber ubacio 17. U redovima Gruzije najefikasniji je bio Majkl Dikson sa 23 poena.

U Grupi G svoj meč prvog kola trenutno igraju Srbija i Austrija.

U drugom kolu kvalifikacija za šampionat sveta sastaće se Srbija i Gruzija, odnosno Austrija i Nemačka.

Košarkaška reprezentacija Nemačke pobedom je počela takmičenje u G grupi kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u košarci 2019. godine. Panceri su na svom terenu savladali Gruziju sa 79:70.

Odličnu partiju u pobedničkoj ekipi pružio je kapiten Robin Bencing sa 25 poena, a odličan je bio i nekadašnji centar Crvene zvezde Maik Cirbes koji je ubacio 17.

Naturalizovani Amerikanac Majkl Dikson predvodio je Gruziju sa 23 poena, a dobro mu je asistirao Berišvili koji je utakmicu završio sa 15 poena. 

Upravo će reprezentacija Gruzije biti sledeći rival selekcije Srbije, a ta utakmica na programu je za tri dana u hali Pionir.

Španija B lako sa Crnom Gorom! Reprezentacija Crne Gore u 1. kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019 parirala "crvenoj furiji" u Podgorici samo jednu četvrtinu.

Crna Gora je na otvaranju kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine prerpela poraz pred svojim navijačima u dvorani "Morača"!

CRNA GORA - ŠPANIJA66:79 (15:15, 14:23, 12:20, 25:21)

Meč u Podgorici pokazao je da Crna Gora nema igru, nema precizan napad, nema uigranu odbranu. Praktično ništa, sem poneki solidan bljesak! Pa čak ni motiv i ambiciju, uprkos tome što je to trebalo da bude najjače oružje izabranika Zvezdana Mitrovića protiv najbolje selekcije u 21. veku.

Domaćini nisu imali pravog raspoloženog igrača. Samo je Nikola Ivanović ostvario dvocifren učinak - 10 poena, dok su Džavont Grin i Suad Šehović zabeležili po devet pogodaka.

Španiju su, na drugoj strani, do trijumfa vodili Kvino Kolom i Fran Vaskez, strelci po 15 poena.

Crnogorci su radili upravo ono što se danima pričalo da ne smeju - ušli su u ritam Španije, hteli da im pariraju brzom igrom, ali naravno da je to bilo klasično samoubistvo. Jedini recept je bio čvrsta odbrana i mirnoća u napadu. A to domaćin nije imao.

Prva četvrtina je otkrila da Crna Gora može da igra sa Španijom! I da se još ne zna koliko se od koga može očekivati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2019. Na momente odlična igra, ali na momente očajna koja je dozvoljavala "furiji" da dolazi do lakih prodora, koji srećom nisu završavali u košu. Uvodnih pet minuta je bilo sjajno, imali su domaćini i prednost - 12:7, ali su se gosti lako vratili sa dve trojke, da bi na kraju prvog kvartala bilo egal - 15:15.

Nerešeno je dobar skor, s obzirom na to da je Crna Gora imala pet grešaka, a Španija samo jednu. A onda je za pet minuta ekipa Serđa Skariola napravila seriju 14:6, a za manje od dva minuta 8:0. Bio je to trenutak kada domaći tim nije postojao na terenu.

Napad diskutabilan, a odbrana katastrofalna. Videlo se da pojedini momci nisu na reprezentativom nivou. Selektor Zvezdan Mitrović je reagovao tajm-autom, ali je ekipa nastavila da srlja iz greške u grešku. Nije njegov tim imao ni glavu, ni rep, ali je na poluvreme otišao sa solidnih "minus devet" - 29:38.

Posle odmora bilo je sve gore i gore. I ni u jednom trenutku se nije moglo naslutiti da će doći do preokreta. Gledati Suada Šehovića i drugove od početka treće četvrtine, pa do kraja je bilo mučno. Malo energije je viđeno na startu i na kraju poslednje četvrtine, kada su prišli Špancima na 49:58, pa zatim i na "minus šest" (63:69), ali to je bilo sve. Klasičan trzaj.

Momci nisu imali ideju, kreaciju, želju. Pogotovo ne na kraju, kada su mogli da se vrate. Kao da su ispred sebe imali najjači tim "furije", a ne B reprezentaciju Španije. Možda i C!

Odmora i vremena za analizu praktično i nema , jer već u nedelju na programu je utakmica drugog kola kvalifikacija sa Belorusijom.

Puče hrvatska bruka! Holandija iznenadila Kockaste na startu kvalifikacija za SP.

Košarkaška reprezentacija Hrvatske definitivno može da se nazove najvećim gubitnikom prvog kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2019. godine.

Kockasti su na gostovanju u Almereu izgubili od selekcije Holandije sa 64:59 i ispisali još jednu crnu stranicu ovog sporta u Hrvatskoj.

Iako su igrali bez najboljih igrača, Hrvati su po imenima bili favoriti, ali nisu uspeli da opravdaju tu ulogu. Holandija je u finišu odigrala mnogo hrabrije i sa većom koncentracijom.

Četiri minuta pre kraja gosti su imali poen prednosti (55:54), ali su onda Franke i Šaftenar počeli da prave čuda po terenu, pogađaju iz svih pozicija i poveli sa 64:59 na minut i 46 sekundi pre kraja.

Upravo je Šaftenar pogocima sa linije za slobodna bacanja 15 sekundi pre kraja potvrdio veliku pobedu domaće selekcije.

Franke je sa 24 poena bio najbolji strelac u timu Holandije, a Šaftenar je utakmicu završio sa 10 poena.

Željko Šakić je postigao 24 poena za Hrvatsku, a kapiten Filip Krušlin je dodao na to još 19 poena. 

Čančar pokrenuo prvaka Evrope, Grci jedva izvukli živu glavu u Lesteru! Britanci se vratili iz mrtvih na isteku 40. minuta, pa nekoliko sekundi pre kraja produžetka primili odlučujuću trojku.

Prvak Evrope, Slovenija, uspešno je počela kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, pošto je u Ljubljani savladala Belorusiju sa 87:74 u utakmici A grupe.

Najbolji u pobedničkom timu bio je košarkaš Mega Bemaksa Vlatko Čančar sa 20 poena, a sledio ga je nekadašnji igrač Crvene zvezde Jaka Blažič koji je postigao 14 poena. Kod Belorusa se istakao Majkl Vejns sa 14 poena. 

U utakmici E grupe reprezentacija Francuske je kao gost u Antverpenu pobedila Belgiju sa 70:59, a najbolji kod Trikolora bio je Edvin Džekson koji je postigao 14 poena. 

Najuzbudljivije je večeras bilo u Lesteru gde su Grci tek posle produžetka pobedili Veliku Britanu sa 95:92.

Heleni su morali utakmicu da reše već posle 40 minuta, jer su devet sekundi pre kraja imali plus četiri (83:79), ali su onda brzo primili koš, zatim izgubili loptu, pa je Filip u poslednjoj sekundi položio za produžetak.

Tu je bila rezultatska klackalica, a Britanci su na minut pra kraja vodili sa 92:91. Ipak, tri sekunde pra kraja Atinijua je pogodio trojku koja je, ispostaviće se, rešila pobednika.

Janis Burusis je sa 32 poena bio najefikasniji igrač na utakmici, a Britance je predvodioDanijel Klark sa 17 poena.

Izvor: B92/mondo.me/mozzartsport

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

zanimljivo

25.11.2017 01:44

Fakat zanimljiv text o prvom kolu kvalifikaci ja.Ne znam il bi se smijao Ili povracao na komentar u kojem nazovi sportski komentator cak ní rezultat utakmice Bosna - Rusija ne spomene.

ODGOVORITE
Name

Bosnjak

25.11.2017 11:24

Magare jedno, o Bosni imas poseban tekst!