Шопинг грозница "хара" Америком

У Сједињеним Америчким Државама (САД) је шопинг грозница "Црни петак" (Блацк Фридаy), дан након националног празника Дана захвалности, односно дана када наступају и велика снижења у куповини.

Свијет 24.11.2017 | 19:15
Шопинг грозница "хара" Америком
"Црни петак" у САД-у посебан дан у години када већина становништва обавља празничну, али и свакодневну куповину будући да су попусти велики, чак и до 90 одсто. Стога није чудо видјети људе у редовима како још од поноћи чекају испред улаза у трговине.

Мелвин из Массацхуссетса пред трговином је камповао сатима. Оброке су му доносили чланови породице. Каже да му није тешко сатима чекати како би купио 50-инчни телевизор вриједан 500 долара за само 180 долара.



Није чудо што су трговине пуне. Снажно тржиште рада, раст цијена некретнина и рекорди у трговини дионицама - све то ове је године поправило расположење потрошача, иако су неки остали и кратких рукава јер су прекасно дошли.

Продаја путем интернета у два дана скочила је за 17 посто. Гужве су знатно веће него претходне двије године - све у складу с процјенама о расту америчке малопродаје.

Неки су, попут власника трговине намјештаја у Хоустону, одлучили помоћи угроженима. Јим је тако одржао забаву за бескућнике које је за собом оставио ураган Харвеy.



"Мексичка храна, хот-догови, хамбургери, пиззе - све је ту, чак и ако дјеца траже нешто неуобичајено", каже.

Ово је прва година да је трговина преко интернета надмашила ону обичну. Затвара се трипут више малих трговина него прије двије године. Ни "црни петак" више није оно што је био.

 (Агенције) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Рафа

24.11.2017 18:44

Имамо ми редовно црни петак. Таква нам је политика Државе. Бољи смо од Америке они имју само један у години.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.11.2017 07:51

Код нас је сваки дан ПЕТАК.

Name

Ултра

24.11.2017 20:55

Ето људима углављују паметне ТВ-е,нека раја блеји у "кистре" које су вец паметне тако да гледаоци буду сто глупљи,мудар потез неоколонијалиста сто је добар пут ка успостави Новог Свјетског Поретка

ОДГОВОРИТЕ
Name

Назалост

25.11.2017 02:51

Назалост и код нас неоколонијализам куца на врата, цак је и усао у одредјене поре друства, а ми само стојимо и гледамо. не требају нам цак ни паметни уредјаји за то...

Name

Ме

25.11.2017 08:39

Прицајте ви ста хоцете, Али ми вамо на западу, радимо, економија је ок, паре се врте, сви имају , нико Није гладан...

ОДГОВОРИТЕ