ЕЛ: Црвена звезда - Басконија 81:85, реакције...

Алимпијевић: Ограничавајући фактор је тај буџет! Тренер Црвене звезде Душан Алимпијевић рекао је да га радује што је његова екипа направила делимични искорак у игри у евролигашким утакмицама.  Рочести: Немамо проблема са самопоуздањем! Бек Црвене звезде Тејлор Рочести није забринут за форму тима после петог узастопног пораза у Евролиги.

Кошарка 24.11.2017 | 09:15
ЕЛ: Црвена звезда - Басконија 81:85, реакције...
"Одиграли смо много боље у другом полувремену, али то није било довољно да се победи Басконија која има паметне и искусне играче. За нас је ово била нешто мало боља утакмица него у последње време у Евролиги. Добар помак смо начинили, али недовољан да се добије Басконија која игра одлично у последње време", рекао је Алимпијевић.

Црвено-бели изгубили су у Београду од Басконије (85:81) у деветом колу Евролиге. 

"Кажњавали су сваку и најмању грешку. Ми јесмо млад тим који је у подизању и грађењу, али морамо да научимо из ових грешака које се понављају и да их елиминишемо", рекао је Алимпијевић. 

Он је додао да га радује што су "почели да се појављују одређени младји играчи са својим улогама". 

"Мислим да нисмо били без енергије... Давидовац је показао да може да игра. Појавили су се младји играчи, а посебно је то било битно јер Перо Антић није играо због неодложних породичних обавеза и морао је да путује за Скопље", рекао је тренер црвено-белих. 

Упитан колико Звезда може боље да игра него тренутно, он је казао да ће то време показати. 

"За све нас је ово једна школа у којој ми растемо. Звезда ће играти боље оног тренутка када носиоци буду имали неки стандард и када се по тројица, четворица младих играча у континуитету буду појављивали. Ми са 11 нових играча сигурно не можемо у новембру одлично да играмо. Знам који су приоритети Звезде, да буде конкурентна, да побеђује... Ограничавајући фактор је тај буџет, али нема кукњаве, то треба да буде наша предност, та младост и што стварамо нове играче. Да ли у овом тренутку, док склапамо тим, треба да будемо бољи него у марту? Ја не мислим да треба", закључио је Алимпијевић.

Рочести: Немамо проблема са самопоуздањем! Бек Црвене звезде Тејлор Рочести није забринут за форму тима после петог узастопног пораза у Евролиги.

Црвено-бели су у четвртак увече у Арени поражени од Баконије 85:81, иако су у самој завршници имали прилику да победе.

"Тежак меч, вратили смо се у игру у завршници, у изједнченим утакмицама се на крају све своди на велике потезе, они су их правили, а ми нисмо", рекао је Рочести. 

Иако навијачи у Арени нису били баш најбоља подршка играчима, али их Американац "брани. 

"Имамо добру публику, добре навијаче. Морамо победити неколико пута, нисмо забринути због тога. Мислимо само на следећу утакмицу и победу", додао је бек Звезде. 

Рочести је један од кључних играча Звезде, али је на овом мечу подбацио са свега четири поена и свих шест промашаја у шуту за три. 

"Ово је тимски спорт, ако ја не играм како се очекује, оставим простора да се истакне неко други, као и сви остали. Тим је пре појединца, Давидовац је играо добро, и то нам је потребно. Да различити играчи искористе. Зато смо сада имали шансу да победимо", каже Рочести. 

Американац сматра да тим није изгубио самопоуздање због серије пораза у Европи. 

"Немамо проблема са самопоуздањем, играли смо добро у другом полувремену, морамо да градимо на томе, сада имамо кратку паузу да се регрупишемо и спремимо за Мадрид", закључио је црногорски репрезентативац.

Утучени Лесор: Мучили смо се целу утакмицу! Матијас Лесор, центар Црвене звезде, био је утучен после пораза од Басконије у Арени у Евролиги.

Снажни Француз био је најефикаснији појединац свог тима, успео је да врати екипу у меч, али је победа изостала.

"Овај пораз боли јер је био веома тесан, а увек је тешко говорити после оваквих утакмица. Направили смо много 'јефтиних' грешака, нисмо добро чували пик-ен-рол... Притом, они имају велики број добрих шутера, као и плејмејкера који веома добро разиграва саиграче и било је тешко одлучити шта им 'дати' када играју пик-ен-рол... Да ли им дозволити да шутну за три или чекати да се лопта 'спусти'. У сваком случају, то је грешка целог тима јер одбрану играмо као тим: Не упиремо прстом ни у кога, једноставно тежак пораз", сматра Лесор. 

Српски и регионални шампион није одиграо на потребном нивоу, губио је већим делом сусрета, на крају ипак успео да се врати и преокрене, али не и да задржи тријумф у својим рукама (85:81). 

"Не мислим да смо поражени само због грешака које смо направили у финишу. Дуел овог типа или губите због серије од 10:0 или, у нашем случају, због великог броја 'малих' грешака током читавог сусрета. Није у питању последњи шут, последњи напад или последња четвртина – мучили смо се целу утакмицу", закључио је Лесор.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар