EL: Crvena zvezda - Baskonija 81:85, reakcije...

Alimpijević: Ograničavajući faktor je taj budžet! Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević rekao je da ga raduje što je njegova ekipa napravila delimični iskorak u igri u evroligaškim utakmicama.  Ročesti: Nemamo problema sa samopouzdanjem! Bek Crvene zvezde Tejlor Ročesti nije zabrinut za formu tima posle petog uzastopnog poraza u Evroligi.

Košarka 24.11.2017 | 09:15
EL: Crvena zvezda - Baskonija 81:85, reakcije...
"Odigrali smo mnogo bolje u drugom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno da se pobedi Baskonija koja ima pametne i iskusne igrače. Za nas je ovo bila nešto malo bolja utakmica nego u poslednje vreme u Evroligi. Dobar pomak smo načinili, ali nedovoljan da se dobije Baskonija koja igra odlično u poslednje vreme", rekao je Alimpijević.

Crveno-beli izgubili su u Beogradu od Baskonije (85:81) u devetom kolu Evrolige. 

"Kažnjavali su svaku i najmanju grešku. Mi jesmo mlad tim koji je u podizanju i građenju, ali moramo da naučimo iz ovih grešaka koje se ponavljaju i da ih eliminišemo", rekao je Alimpijević. 

On je dodao da ga raduje što su "počeli da se pojavljuju određeni mladji igrači sa svojim ulogama". 

"Mislim da nismo bili bez energije... Davidovac je pokazao da može da igra. Pojavili su se mladji igrači, a posebno je to bilo bitno jer Pero Antić nije igrao zbog neodložnih porodičnih obaveza i morao je da putuje za Skoplje", rekao je trener crveno-belih. 

Upitan koliko Zvezda može bolje da igra nego trenutno, on je kazao da će to vreme pokazati. 

"Za sve nas je ovo jedna škola u kojoj mi rastemo. Zvezda će igrati bolje onog trenutka kada nosioci budu imali neki standard i kada se po trojica, četvorica mladih igrača u kontinuitetu budu pojavljivali. Mi sa 11 novih igrača sigurno ne možemo u novembru odlično da igramo. Znam koji su prioriteti Zvezde, da bude konkurentna, da pobeđuje... Ograničavajući faktor je taj budžet, ali nema kuknjave, to treba da bude naša prednost, ta mladost i što stvaramo nove igrače. Da li u ovom trenutku, dok sklapamo tim, treba da budemo bolji nego u martu? Ja ne mislim da treba", zaključio je Alimpijević.

Ročesti: Nemamo problema sa samopouzdanjem! Bek Crvene zvezde Tejlor Ročesti nije zabrinut za formu tima posle petog uzastopnog poraza u Evroligi.

Crveno-beli su u četvrtak uveče u Areni poraženi od Bakonije 85:81, iako su u samoj završnici imali priliku da pobede.

"Težak meč, vratili smo se u igru u završnici, u izjednčenim utakmicama se na kraju sve svodi na velike poteze, oni su ih pravili, a mi nismo", rekao je Ročesti. 

Iako navijači u Areni nisu bili baš najbolja podrška igračima, ali ih Amerikanac "brani. 

"Imamo dobru publiku, dobre navijače. Moramo pobediti nekoliko puta, nismo zabrinuti zbog toga. Mislimo samo na sledeću utakmicu i pobedu", dodao je bek Zvezde. 

Ročesti je jedan od ključnih igrača Zvezde, ali je na ovom meču podbacio sa svega četiri poena i svih šest promašaja u šutu za tri. 

"Ovo je timski sport, ako ja ne igram kako se očekuje, ostavim prostora da se istakne neko drugi, kao i svi ostali. Tim je pre pojedinca, Davidovac je igrao dobro, i to nam je potrebno. Da različiti igrači iskoriste. Zato smo sada imali šansu da pobedimo", kaže Ročesti. 

Amerikanac smatra da tim nije izgubio samopouzdanje zbog serije poraza u Evropi. 

"Nemamo problema sa samopouzdanjem, igrali smo dobro u drugom poluvremenu, moramo da gradimo na tome, sada imamo kratku pauzu da se regrupišemo i spremimo za Madrid", zaključio je crnogorski reprezentativac.

Utučeni Lesor: Mučili smo se celu utakmicu! Matijas Lesor, centar Crvene zvezde, bio je utučen posle poraza od Baskonije u Areni u Evroligi.

Snažni Francuz bio je najefikasniji pojedinac svog tima, uspeo je da vrati ekipu u meč, ali je pobeda izostala.

"Ovaj poraz boli jer je bio veoma tesan, a uvek je teško govoriti posle ovakvih utakmica. Napravili smo mnogo 'jeftinih' grešaka, nismo dobro čuvali pik-en-rol... Pritom, oni imaju veliki broj dobrih šutera, kao i plejmejkera koji veoma dobro razigrava saigrače i bilo je teško odlučiti šta im 'dati' kada igraju pik-en-rol... Da li im dozvoliti da šutnu za tri ili čekati da se lopta 'spusti'. U svakom slučaju, to je greška celog tima jer odbranu igramo kao tim: Ne upiremo prstom ni u koga, jednostavno težak poraz", smatra Lesor. 

Srpski i regionalni šampion nije odigrao na potrebnom nivou, gubio je većim delom susreta, na kraju ipak uspeo da se vrati i preokrene, ali ne i da zadrži trijumf u svojim rukama (85:81). 

"Ne mislim da smo poraženi samo zbog grešaka koje smo napravili u finišu. Duel ovog tipa ili gubite zbog serije od 10:0 ili, u našem slučaju, zbog velikog broja 'malih' grešaka tokom čitavog susreta. Nije u pitanju poslednji šut, poslednji napad ili poslednja četvrtina – mučili smo se celu utakmicu", zaključio je Lesor.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar