ЛЕ - Партизан: За клуб, навијаче, Србију!

Фудбалери Партизана одушевљени су пласманом у нокаут фазу Лиге Европе, први пут после 13 година.  Ожеговић: "Ожегол" је сјајан надимак! Нападачи Партизана Огњен Ожеговић и Леандре Тавамба били су јунаци црно-белих у четвртак увече.  Ђукић: Они су испред Базела који је победио Манчестер! Тренер Партизана Мирослав Ђукић изјавио је после Јанг Бојса да је његова екипа урадила велики посао, али да се ту не завршавају амбиције у Лиги Европе.

Фудбал 24.11.2017 | 08:45
ЛЕ - Партизан: За клуб, навијаче, Србију!
Црно-бели су победом над Јанг Бојсом 2:1 у Хумској осигурали друго место у Групи Б коло пре краја.

Партизан је славио погоцима Леандреа Тавамбе почетком првог и Огњена Ожеговића почетком другог полувремена, оба главом.

"Важно је да смо победили, да њје било ситуација којих смо се плашили. Ово је победа за клуб, за навијаче, за Србију", рекао је штопер Бојан Остојић. 

Тавамба је донео Партизану 1:0 у 12. минуту после центаршута Марка Јанковића. 

"Утисци су феноменални. Заслужено, сјајна подршка, глава је још врућа. Драго ми је због свих у клубу, дуго смо радили за ово. Играли.смо паметно, нисмо ишли грлом у јагоде. Било је још шанси за голове", рекао је Јанковић. 

Швајцарци су изједначили брзо, у 25. минуту, да би у 53. меч решио Огњен Ожеговић после фантастичног проигравања младог Данила Пантића. 

"Дуго смо ово чекали, направили смо велику ствар. У фудбалу се голови дају и намештају, надам се да ће бити још асистенција. Притисак је био велики, а противника на жребу не бирамо",истакао је Пантић. 

Партизан ће групну фазу ЛЕ завршити 7. децембра мечом са Динамом у Кијеву, а у случају победе црно-бели би могли да жреб чекају и као првопласирана екипа. 

Жреб за нокаут фазу је 11. децембра, а утакмице су на програму 15. и 22. фебруара.



Ожеговић: "Ожегол" је сјајан надимак! Нападачи Партизана Огњен Ожеговић и Леандре Тавамба били су јунаци црно-белих у четвртак увече.

Њих двојица су головима главом донели српском шампиону победу над Јанг Бојсом и пласман у нокаут фазу Лиге Европе.

Партизан је повео у 12. минуту голом Тавамбе, после центршута Марка Јанковића.

"На стадиону су ми били супруга и најбољи друг, изненадили су ме са заставом на трибини. Желимо да идемо што даље, не бирамо ривала, видећемо жреб. Надам се да ћу бити стрелац и против Динама да потврдим напоран рад. Овај тим нема границе", рекао је Тавамба. 

Швајцарци су изједначили у 25. минуту, да би почетком другог полувремена Ожеговић искористио сјајно проигравање Данила Пантића и донео победу Партизану. 

"Ожегол је ОК надимак. Имам подршку са свих страна па. И са југа. Дао сам одлучијући гол, најсрећнији сам човек на свету. Кад сам видео да је цео стадион скочио после гола. Желим што јачек ривала у наредној рунди. Мисмо неискусна екипа, али знамо да "фајтерски" играмо. Јанг Бојс је испред Базела у Швајцарској, а Базел је победио Манчестер јунајтед", истакао је Ожеговић. 

Партизан 7. децембра гостује Динаму, победом би могао да освоји Групу Б, а жреб за шеснаестину финала је 11.

Ђукић: Они су испред Базела који је победио Манчестер! Тренер Партизана Мирослав Ђукић изјавио је после Јанг Бојса да је његова екипа урадила велики посао, али да се ту не завршавају амбиције у Лиги Европе.

Црно-бели су победом над швајцарским тимом са 2:1 изборили први пласман у пролећни део сезоне у Европи после 13 година.

"Честитам мојој екипи на борбености и карактеру. Одиграли су врхунску утакмицу, играчи су прави хероји. Сви заједно смо остварили велики успех, али овде се нећемо зауставити. Момци су жељни успеха и рада, ова група је врхунска", изјавио је Ђукић. 

Ђукић је говорио о значају победе и подсетио да је савладана екипа која је испред Базела, који је јуче победио Манчестер јунајтед у Лиги шампиона.

"Купио сам времена овој екипи да напредује. Овде се стварају велике тензије у којима је немогуће играти, огроман је притисак. Био сам у многим клубовима, али нигде није тешко као овде. Играчи су показали класу и када играмо као екипа не постоји лимит", додао је тренер Партизана. 

Он је нагласио да екипа и у Кијеву иде на победу против Динама за поход на прво место Б групе. 

"Психолошки је примљени гол утицао на нас, али смо се изборили и остварили велику победу. Играчи ће бити слободни до суботе, али на ћошку чека Спартак", рекао је Ђукић. 

Тренер Јанг Бојса Ади Хитер изјавио је да коначан резултат меча не осликава право стање на терену. 

"Водили смо отворену борбу против Партизана. Када погледам учинак могу да казем да резултат не осликава стање на терену. У другом полувремену смо имали шансе, али је фалио завршни пас", изјавио је Хитер. 

Хитер је додао да Партизан има неколико интересантних фудбалера, попут Јанковића, Тавамбе, Пантића и да уз повољан жреб могу далеко да стигну у Лиги Европе. 

Црно-бели у последњем колу 7. децембра гостују Динаму у Кијеву, а жреб парова шеснаестине финала је 11.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Биги

24.11.2017 08:32

Сампион сампионски...тако се игра.Браво за Партизан,нас сампион.

ОДГОВОРИТЕ