LE - Partizan: Za klub, navijače, Srbiju!

Fudbaleri Partizana oduševljeni su plasmanom u nokaut fazu Lige Evrope, prvi put posle 13 godina.  Ožegović: "Ožegol" je sjajan nadimak! Napadači Partizana Ognjen Ožegović i Leandre Tavamba bili su junaci crno-belih u četvrtak uveče.  Đukić: Oni su ispred Bazela koji je pobedio Mančester! Trener Partizana Miroslav Đukić izjavio je posle Jang Bojsa da je njegova ekipa uradila veliki posao, ali da se tu ne završavaju ambicije u Ligi Evrope.

Fudbal 24.11.2017 | 08:45
LE - Partizan: Za klub, navijače, Srbiju!
Crno-beli su pobedom nad Jang Bojsom 2:1 u Humskoj osigurali drugo mesto u Grupi B kolo pre kraja.

Partizan je slavio pogocima Leandrea Tavambe početkom prvog i Ognjena Ožegovića početkom drugog poluvremena, oba glavom.

"Važno je da smo pobedili, da njje bilo situacija kojih smo se plašili. Ovo je pobeda za klub, za navijače, za Srbiju", rekao je štoper Bojan Ostojić. 

Tavamba je doneo Partizanu 1:0 u 12. minutu posle centaršuta Marka Jankovića. 

"Utisci su fenomenalni. Zasluženo, sjajna podrška, glava je još vruća. Drago mi je zbog svih u klubu, dugo smo radili za ovo. Igrali.smo pametno, nismo išli grlom u jagode. Bilo je još šansi za golove", rekao je Janković. 

Švajcarci su izjednačili brzo, u 25. minutu, da bi u 53. meč rešio Ognjen Ožegović posle fantastičnog proigravanja mladog Danila Pantića. 

"Dugo smo ovo čekali, napravili smo veliku stvar. U fudbalu se golovi daju i nameštaju, nadam se da će biti još asistencija. Pritisak je bio veliki, a protivnika na žrebu ne biramo",istakao je Pantić. 

Partizan će grupnu fazu LE završiti 7. decembra mečom sa Dinamom u Kijevu, a u slučaju pobede crno-beli bi mogli da žreb čekaju i kao prvoplasirana ekipa. 

Žreb za nokaut fazu je 11. decembra, a utakmice su na programu 15. i 22. februara.



Ožegović: "Ožegol" je sjajan nadimak! Napadači Partizana Ognjen Ožegović i Leandre Tavamba bili su junaci crno-belih u četvrtak uveče.

Njih dvojica su golovima glavom doneli srpskom šampionu pobedu nad Jang Bojsom i plasman u nokaut fazu Lige Evrope.

Partizan je poveo u 12. minutu golom Tavambe, posle centršuta Marka Jankovića.

"Na stadionu su mi bili supruga i najbolji drug, iznenadili su me sa zastavom na tribini. Želimo da idemo što dalje, ne biramo rivala, videćemo žreb. Nadam se da ću biti strelac i protiv Dinama da potvrdim naporan rad. Ovaj tim nema granice", rekao je Tavamba. 

Švajcarci su izjednačili u 25. minutu, da bi početkom drugog poluvremena Ožegović iskoristio sjajno proigravanje Danila Pantića i doneo pobedu Partizanu. 

"Ožegol je OK nadimak. Imam podršku sa svih strana pa. I sa juga. Dao sam odlučijući gol, najsrećniji sam čovek na svetu. Kad sam video da je ceo stadion skočio posle gola. Želim što jaček rivala u narednoj rundi. Mismo neiskusna ekipa, ali znamo da "fajterski" igramo. Jang Bojs je ispred Bazela u Švajcarskoj, a Bazel je pobedio Mančester junajted", istakao je Ožegović. 

Partizan 7. decembra gostuje Dinamu, pobedom bi mogao da osvoji Grupu B, a žreb za šesnaestinu finala je 11.

Đukić: Oni su ispred Bazela koji je pobedio Mančester! Trener Partizana Miroslav Đukić izjavio je posle Jang Bojsa da je njegova ekipa uradila veliki posao, ali da se tu ne završavaju ambicije u Ligi Evrope.

Crno-beli su pobedom nad švajcarskim timom sa 2:1 izborili prvi plasman u prolećni deo sezone u Evropi posle 13 godina.

"Čestitam mojoj ekipi na borbenosti i karakteru. Odigrali su vrhunsku utakmicu, igrači su pravi heroji. Svi zajedno smo ostvarili veliki uspeh, ali ovde se nećemo zaustaviti. Momci su željni uspeha i rada, ova grupa je vrhunska", izjavio je Đukić. 

Đukić je govorio o značaju pobede i podsetio da je savladana ekipa koja je ispred Bazela, koji je juče pobedio Mančester junajted u Ligi šampiona.

"Kupio sam vremena ovoj ekipi da napreduje. Ovde se stvaraju velike tenzije u kojima je nemoguće igrati, ogroman je pritisak. Bio sam u mnogim klubovima, ali nigde nije teško kao ovde. Igrači su pokazali klasu i kada igramo kao ekipa ne postoji limit", dodao je trener Partizana. 

On je naglasio da ekipa i u Kijevu ide na pobedu protiv Dinama za pohod na prvo mesto B grupe. 

"Psihološki je primljeni gol uticao na nas, ali smo se izborili i ostvarili veliku pobedu. Igrači će biti slobodni do subote, ali na ćošku čeka Spartak", rekao je Đukić. 

Trener Jang Bojsa Adi Hiter izjavio je da konačan rezultat meča ne oslikava pravo stanje na terenu. 

"Vodili smo otvorenu borbu protiv Partizana. Kada pogledam učinak mogu da kazem da rezultat ne oslikava stanje na terenu. U drugom poluvremenu smo imali šanse, ali je falio završni pas", izjavio je Hiter. 

Hiter je dodao da Partizan ima nekoliko interesantnih fudbalera, poput Jankovića, Tavambe, Pantića i da uz povoljan žreb mogu daleko da stignu u Ligi Evrope. 

Crno-beli u poslednjem kolu 7. decembra gostuju Dinamu u Kijevu, a žreb parova šesnaestine finala je 11.

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bigi

24.11.2017 08:32

Sampion sampionski...tako se igra.Bravo za Partizan,nas sampion.

ODGOVORITE