ЛЕ: БАТЕ - Црвена звезда 0:0, реакције...

Милојевић: Тако је то у фудбалу! Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је да мора да буде задовољан бодом против БАТЕ Борисова.  Милојевић послао поруку: Дођите да победимо Келн! "Играћемо на нашем стадиону, пред нашом публиком и желимо да победимо Келн и да прођемо у наредну рунду", поручио је тренер Црвене звезде након ремија у Белорусији којим се Звезда приближила наредној рунди Лиге Европе.  Мирко Иванић: Надам се да ће проћи Звезда! "Десетка" белоруског шампиона пожелела срећу Црвеној звезди против Келна.  Треба да схватимо против кога играмо! Није БАТЕ дефанзиван, него је Звезда јака! Тако каже Александар Јермакович.

Фудбал 24.11.2017 | 08:15
ЛЕ: БАТЕ - Црвена звезда 0:0, реакције...
Црвено-бели су ремизирали у Белорусији 0:0, пропустили су неколико стопостотних гол шанси, па ће са Келном у директном дуелу да се боре за нокаут фазу Лиге Европе 7. децембра.

"Могу да будем задовољан, морамо да будемо задовољни бодом. Без калкулација, показали смо да смо екипа која је дошла да се надиграва и игра на победу. Моја филозофија је таква да ако се од почетка браниш, немаш пуно шансе да урадиш то што си замислио. Мислим да смо имали одличне шансе, али једноставно нисмо дали гол", рекао је Милојевић.

Српски клуб има шест бодова, колико и Келн, док БАТЕ има један мање. Арсенал има 10 и обезбедио је прво место. Келн је у петом колу победио Арсенал са 1:0, а Милојевић то види као добру позивницу за предстојећи дуел са немачким клубом.

"Резултатом у Келну очекујемо пуну Маракану. Играћемо на нашем стадиону, пред нашом публиком и желимо да победимо Келн и да прођемо у наредну рунду", казао је Милојевић.

Када је реч о самој утакмици против БАТЕ Борисова, Милојевић је рекао да је изузетно задовољан.

"Играли смо много боље него у Београду. Тад смо мало били под еуфоријом. Није нам БАТЕ правио икакав проблем. У игри морате да имате чињеницу да ће противник да направи неку шансу. Све у свему сам задовољан и мислим да смо одиграли добру утакмицу", рекао је тренер Звезде.

Он је навео да га не брине реализација због бројних пропуштених прилика у Белорусији.

"Реализација... Тако вам је то у фудбалу, тако треба и прихватити. Добро је што смо одиграли чврсту, добру одбрану. Позитивно је што правимо шансе, голови ће доћи. Имамо добре нападаче и не бринем се што се тога тиче", рекао је Милојевић.

Утакмица измедју Звезде и Келна у последњем колу групне фазе играће се 7. децембра од 21.05 на стадиону "Рајко Митић" у Београду.

Организатор игре БАТЕ Борисова, Мирко Иванић, је у првом сусрету два тима аситирао за изједначење свог тима, али ове вечери на "Борисов арени" није имао значајнијег утицаја на своју екипу која готово да није створила ниједну шансу против Црвене звезде.

Српски представник у Лиги Европе био је ближи победи, али није успео да их материјализује.

"Звезда је имала боље шансе, била је ближа победи, али ситнице су могле да одлуче. Надамо се позитивном исходу у Лондону, али све зависи од Звезде", казао је Мирко Иванић након меча у ком његова екипа није још изгубила све шансе да обезбеди пласман у нокаут фазу.

Али, оне су мале и тога је свестан и сам Иванић...

БАТЕ Борисов мора да се нада ремију Црвене звезде и Келна, али и да сам оствари победу у Лондону против Арсенала који је већ "оверио" карту за наредну фазу овог такмичења.

"Звезда је у бољој позицији јер игра на домаћем терену. Надам се да це да прође", рекао је Иванић који је одбио да прокоментарише причу о наводном интересовању Звезде.

"Играч сам БАТЕ-а и не размишљам о томе", подвукао је он.

Понадали су се да ће Белоруси. На домаћем терену имали су добру шансу да преузму прво место на табели. И то против Црвене звезде, који су пред почетак такмичења вероватно видели као најслабијег ривала у групи. Али променила су се времена. У Борисову, Црвена звезда је била бољи тим на терену. БАТЕ може да буде и задовољан што је реализација српског вицешампиона била лоша.

Део одговорности свакако иде и на тренера белоруске екипеАлександра Јермаковича? Оптужили су га тамошњи медији за превише дефанзивну поставку.

"Да бисмо прошли даље, треба да побеђујемо. Није било јуриша и офанзиве против Звезде како је требало да буде. Разлог тога је веома јак противник. Није нам пошло за руком све што смо покушавали да урадимо. Моја екипа уме да игра и боље. Мада је било и добрих прилика, али их нисмо искористили. Треба да схватимо против кога играмо. То је врло јак противник", рекао је Јермакович.

Шта је дакле потребно БАТЕ-у у последњем колу? Победа над Арсеналом усред Лондона уз реми Звезде и Келна у Београду.

"Имамо шансе. Све зависи од противника. Не знам шта ће се десити, али урадићемо све што је могуће да прођемо даље".

Пешић: И да смо победили, опет би се решавало у Београду! „Али сви смо је видели у голу...“, каже голгетер црвено-белих.

Нападач Црвене звезде Александар Пешић донео је додатну енергију свом тиму у завршници другог полувремена у Борисову, али српски вицешампион није успео да дође до победе, иако је објективно заслужио да дође до ње.

Али, чак и да су дошли до два додатна бода, црвено-белима би био неопходан позитиван резултат у српској престоници 7. децембра (21.05).

„Свеједно и да смо победили, опет бисмо решавали у Београду. Наравно, победа би била боља. Нас краси колектовна игра, не примамо много голова. Надам се да ћемо тако и у Београду, па са бодом или три да прођемо даље. Последњи напад, сви смо је видели у голу. Шта је, ту је. Негде вам се да, негде одузме“, рекао је Пешић.

Црвено-бели су после пет одиграних кола на деоби другог места у групи Х, а у последњем колу би могао да им буде довољан и један бод против Келна у Београду, осим ако БАТЕ не направи чудо и савлада Арсенал у Лондону.

Вујадин: Слађе је са Келном у Београду! "Требало је да победимо", подвлачи штопер Црвене звезде.

"Штета је што нисмо победили, јер смо били бољи", прва је констатација после меча Звездиног штопера Вујадина Савића.

Шта је било у Борисову, било је, црвено-бели се после ремија без голова окрећу последњем колу и мечу са Келном у Београду који ће одлучити о пласману у другу фазу.

Звездин дефанзивац је поптуни оптимиста пред окршај на Маракани кроз две недеље.

"Келн је добио Арсенал, тако да је скоро све једно јесмо ли победили или не. Све ћемо решавати на Маракани против Келна. Можда је тако и слађе. Надам се да ће бити пун стадион и да ће нас навијачи подржати. Време је да нам се врати за промашаје против Арсенала", поручио је Савић.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар