LE: BATE - Crvena zvezda 0:0, reakcije...

Milojević: Tako je to u fudbalu! Trener Crvene zvezde Vladan Milojević rekao je da mora da bude zadovoljan bodom protiv BATE Borisova.  Milojević poslao poruku: Dođite da pobedimo Keln! "Igraćemo na našem stadionu, pred našom publikom i želimo da pobedimo Keln i da prođemo u narednu rundu", poručio je trener Crvene zvezde nakon remija u Belorusiji kojim se Zvezda približila narednoj rundi Lige Evrope.  Mirko Ivanić: Nadam se da će proći Zvezda! "Desetka" beloruskog šampiona poželela sreću Crvenoj zvezdi protiv Kelna.  Treba da shvatimo protiv koga igramo! Nije BATE defanzivan, nego je Zvezda jaka! Tako kaže Aleksandar Jermakovič.

Fudbal 24.11.2017 | 08:15
LE: BATE - Crvena zvezda 0:0, reakcije...
Crveno-beli su remizirali u Belorusiji 0:0, propustili su nekoliko stopostotnih gol šansi, pa će sa Kelnom u direktnom duelu da se bore za nokaut fazu Lige Evrope 7. decembra.

"Mogu da budem zadovoljan, moramo da budemo zadovoljni bodom. Bez kalkulacija, pokazali smo da smo ekipa koja je došla da se nadigrava i igra na pobedu. Moja filozofija je takva da ako se od početka braniš, nemaš puno šanse da uradiš to što si zamislio. Mislim da smo imali odlične šanse, ali jednostavno nismo dali gol", rekao je Milojević.

Srpski klub ima šest bodova, koliko i Keln, dok BATE ima jedan manje. Arsenal ima 10 i obezbedio je prvo mesto. Keln je u petom kolu pobedio Arsenal sa 1:0, a Milojević to vidi kao dobru pozivnicu za predstojeći duel sa nemačkim klubom.

"Rezultatom u Kelnu očekujemo punu Marakanu. Igraćemo na našem stadionu, pred našom publikom i želimo da pobedimo Keln i da prođemo u narednu rundu", kazao je Milojević.

Kada je reč o samoj utakmici protiv BATE Borisova, Milojević je rekao da je izuzetno zadovoljan.

"Igrali smo mnogo bolje nego u Beogradu. Tad smo malo bili pod euforijom. Nije nam BATE pravio ikakav problem. U igri morate da imate činjenicu da će protivnik da napravi neku šansu. Sve u svemu sam zadovoljan i mislim da smo odigrali dobru utakmicu", rekao je trener Zvezde.

On je naveo da ga ne brine realizacija zbog brojnih propuštenih prilika u Belorusiji.

"Realizacija... Tako vam je to u fudbalu, tako treba i prihvatiti. Dobro je što smo odigrali čvrstu, dobru odbranu. Pozitivno je što pravimo šanse, golovi će doći. Imamo dobre napadače i ne brinem se što se toga tiče", rekao je Milojević.

Utakmica izmedju Zvezde i Kelna u poslednjem kolu grupne faze igraće se 7. decembra od 21.05 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Organizator igre BATE Borisova, Mirko Ivanić, je u prvom susretu dva tima asitirao za izjednačenje svog tima, ali ove večeri na "Borisov areni" nije imao značajnijeg uticaja na svoju ekipu koja gotovo da nije stvorila nijednu šansu protiv Crvene zvezde.

Srpski predstavnik u Ligi Evrope bio je bliži pobedi, ali nije uspeo da ih materijalizuje.

"Zvezda je imala bolje šanse, bila je bliža pobedi, ali sitnice su mogle da odluče. Nadamo se pozitivnom ishodu u Londonu, ali sve zavisi od Zvezde", kazao je Mirko Ivanić nakon meča u kom njegova ekipa nije još izgubila sve šanse da obezbedi plasman u nokaut fazu.

Ali, one su male i toga je svestan i sam Ivanić...

BATE Borisov mora da se nada remiju Crvene zvezde i Kelna, ali i da sam ostvari pobedu u Londonu protiv Arsenala koji je već "overio" kartu za narednu fazu ovog takmičenja.

"Zvezda je u boljoj poziciji jer igra na domaćem terenu. Nadam se da ce da prođe", rekao je Ivanić koji je odbio da prokomentariše priču o navodnom interesovanju Zvezde.

"Igrač sam BATE-a i ne razmišljam o tome", podvukao je on.

Ponadali su se da će Belorusi. Na domaćem terenu imali su dobru šansu da preuzmu prvo mesto na tabeli. I to protiv Crvene zvezde, koji su pred početak takmičenja verovatno videli kao najslabijeg rivala u grupi. Ali promenila su se vremena. U Borisovu, Crvena zvezda je bila bolji tim na terenu. BATE može da bude i zadovoljan što je realizacija srpskog vicešampiona bila loša.

Deo odgovornosti svakako ide i na trenera beloruske ekipeAleksandra Jermakoviča? Optužili su ga tamošnji mediji za previše defanzivnu postavku.

"Da bismo prošli dalje, treba da pobeđujemo. Nije bilo juriša i ofanzive protiv Zvezde kako je trebalo da bude. Razlog toga je veoma jak protivnik. Nije nam pošlo za rukom sve što smo pokušavali da uradimo. Moja ekipa ume da igra i bolje. Mada je bilo i dobrih prilika, ali ih nismo iskoristili. Treba da shvatimo protiv koga igramo. To je vrlo jak protivnik", rekao je Jermakovič.

Šta je dakle potrebno BATE-u u poslednjem kolu? Pobeda nad Arsenalom usred Londona uz remi Zvezde i Kelna u Beogradu.

"Imamo šanse. Sve zavisi od protivnika. Ne znam šta će se desiti, ali uradićemo sve što je moguće da prođemo dalje".

Pešić: I da smo pobedili, opet bi se rešavalo u Beogradu! „Ali svi smo je videli u golu...“, kaže golgeter crveno-belih.

Napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić doneo je dodatnu energiju svom timu u završnici drugog poluvremena u Borisovu, ali srpski vicešampion nije uspeo da dođe do pobede, iako je objektivno zaslužio da dođe do nje.

Ali, čak i da su došli do dva dodatna boda, crveno-belima bi bio neophodan pozitivan rezultat u srpskoj prestonici 7. decembra (21.05).

„Svejedno i da smo pobedili, opet bismo rešavali u Beogradu. Naravno, pobeda bi bila bolja. Nas krasi kolektovna igra, ne primamo mnogo golova. Nadam se da ćemo tako i u Beogradu, pa sa bodom ili tri da prođemo dalje. Poslednji napad, svi smo je videli u golu. Šta je, tu je. Negde vam se da, negde oduzme“, rekao je Pešić.

Crveno-beli su posle pet odigranih kola na deobi drugog mesta u grupi H, a u poslednjem kolu bi mogao da im bude dovoljan i jedan bod protiv Kelna u Beogradu, osim ako BATE ne napravi čudo i savlada Arsenal u Londonu.

Vujadin: Slađe je sa Kelnom u Beogradu! "Trebalo je da pobedimo", podvlači štoper Crvene zvezde.

"Šteta je što nismo pobedili, jer smo bili bolji", prva je konstatacija posle meča Zvezdinog štopera Vujadina Savića.

Šta je bilo u Borisovu, bilo je, crveno-beli se posle remija bez golova okreću poslednjem kolu i meču sa Kelnom u Beogradu koji će odlučiti o plasmanu u drugu fazu.

Zvezdin defanzivac je poptuni optimista pred okršaj na Marakani kroz dve nedelje.

"Keln je dobio Arsenal, tako da je skoro sve jedno jesmo li pobedili ili ne. Sve ćemo rešavati na Marakani protiv Kelna. Možda je tako i slađe. Nadam se da će biti pun stadion i da će nas navijači podržati. Vreme je da nam se vrati za promašaje protiv Arsenala", poručio je Savić.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar