Ф1: Борба за престиж и милионе Абу Дабија!

У недељу је на програму последња трка сезоне Формуле 1 у Абу Дабију.

Остали спортови 24.11.2017 | 08:30
Ф1: Борба за престиж и милионе Абу Дабија!
Уочи "последњег круга" у 2017. на стази Јас Марина су о протеклој сезони причали нови шампион Луис Хамилтон и његов главни конкурент Себастијан Фетел.

"На крају године се анализира све. Шта год Себастијан мислио или осећао да му је била слабост ове сезоне, радиће на томе преко зиме, као и сви ми, јер нико није савршен, чак и кад имате све што је потребно за победу. Очекујем да следеће године подигне свој ниво, па ћу се потрудити да то урадим и ја, или ће резултат бити другачији. Сви кажу да је Мерцедес имао најбржи болид ове године, али ја мислим да смо освојили титулу јер смо били најконстантнији, нисмо имали кварова и мање смо грешили. Али Ферари је имао веома, веома, веома добру сезону, били су у предности на почетку и у финишу сезоне. То није пука срећа, већ су имали фантастичан болид и радили су сјајан посао. Мислим да ће следеће године бити још јачи. Очекујем да ћемо и ми имати моћнију погонску јединицу, а мислим да ће и Ред Бул бити уз нас, такође", рекао је Хамилтон.

Британцу је до самог краја за вратом дисао Ферари.

"Било нам је забавно, направили смо огроман корак напред. Ако погледате где смо били 2016, мислим да смо урадили највише од свих. Пре нисмо успевали да пратимо развој, што је био најважнији фактор ове године, збопг чега смо се и борили тако добро до краја. Претходних година смо падали како је сезона пролазила, а ове смо показали да имамо још потенцијала да напредујемо. Нажалост, две или три трке су нас коштале бољег резултата. На крају нисмо били довољно добри да узмемо титулу, али сада знамо шта нам је потребно да то урадимо. Научили смо лекције", истакао је Фетел.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар