Парастос страдалим радницима

У оквиру обиљежавања крсне славе Рудника и Термоелектране /РиТЕ/ "Угљевик" - Мратиндана, данас је служен парастос за 46 радника који су погинули у одбрамбено-отаџбинском рату као припадници Војске Републике Српске.

Република Српска 23.11.2017 | 18:23
Парастос страдалим радницима
Цвијеће су на спомен-обиљежје положиле породице погинулих, саборци, радне колеге, руководство РиТЕ "Угљевик", руководство општине Угљевик и представници Општинске борачке организације.

Директор РиТЕ "Угљевик" Ђорђе Поповић истакао је да предузеће улаже велике напоре да се ријеше егзистенцијални проблеми породица погинулих радника. 



"Наставићемо да помажемо ове породице, заједно са организацијама које баштине традицију одбрамбено-отаџбинског рата и свих страдалих у њему, при чему се руководимо објективним критеријумима и приоритетима када је ријеч о припадницима ове категорије", рекао је Поповић новинарима.



Начелник општине Угљевик Василије Перић подсјетио је да се уочи крсне славе РиТЕ традиционално одржава помен погинулим радницима. 

"Наша је обавеза да се боримо за опстанак српског народа, упркос свим изазовима који су пред Републиком Српском и да учинимо све како бисмо сачували идеале за који су се жртвовали борци", рекао је Перић. 

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар