Parastos stradalim radnicima

U okviru obilježavanja krsne slave Rudnika i Termoelektrane /RiTE/ "Ugljevik" - Mratindana, danas je služen parastos za 46 radnika koji su poginuli u odbrambeno-otadžbinskom ratu kao pripadnici Vojske Republike Srpske.

Republika Srpska 23.11.2017 | 18:23
Parastos stradalim radnicima
Cvijeće su na spomen-obilježje položile porodice poginulih, saborci, radne kolege, rukovodstvo RiTE "Ugljevik", rukovodstvo opštine Ugljevik i predstavnici Opštinske boračke organizacije.

Direktor RiTE "Ugljevik" Đorđe Popović istakao je da preduzeće ulaže velike napore da se riješe egzistencijalni problemi porodica poginulih radnika. 



"Nastavićemo da pomažemo ove porodice, zajedno sa organizacijama koje baštine tradiciju odbrambeno-otadžbinskog rata i svih stradalih u njemu, pri čemu se rukovodimo objektivnim kriterijumima i prioritetima kada je riječ o pripadnicima ove kategorije", rekao je Popović novinarima.



Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić podsjetio je da se uoči krsne slave RiTE tradicionalno održava pomen poginulim radnicima. 

"Naša je obaveza da se borimo za opstanak srpskog naroda, uprkos svim izazovima koji su pred Republikom Srpskom i da učinimo sve kako bismo sačuvali ideale za koji su se žrtvovali borci", rekao je Perić. 

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar