Руска војска мора бити спремна

Наша војска и морнарица морају да имају најбољу опрему, бољу од других сила, каже Владимир Путин.

Свијет 23.11.2017 | 13:50
Руска војска мора бити спремна
"Способност наше економије да повећа војну производњу и услуге у сваком тренутку један је од најважнијих аспеката војне безбедности", рекао је руски председник Владимир Путин после састанка у Сочију.

"Циљ је да свако стратешко предузеће буде спремно да производи, без обзира на власништво”, додао је он.

Председник је рекао да је потребно “предухитрити“ Запад у војној технологији, преноси “Индипендент”.

Наша војска и морнарица морају да имају најбољу опрему - бољу од других страних сила. Ако желимо да победимо, морамо бити бољи", рекао је руски председник.

Након тешке војне операције у грузијском рату 2008. године, руска војска је прошла кроз велику модернизацију. Стара совјетска опрема се више не користи, уведен је нови режим тестирања и командних структура, а и буџет за војску је већи.

Ове године војни трошкови ће прећи три трилиона рубаља, или 3,3 одсто БДП-а. У наредне две године очекује се да ће се потрошња мало смањити, на око 2,8 одсто БДП-а.

Иако тај буџет остаје мањи од 30 одсто комбинованог буџета НАТО-а у Европи, многе земље повећавају трошкове за војску као одговор на "руску претњу".

„НАТО војна команда је такође реструктуирана“, пише у саопштењу НАТО-а у вези са руским сајбер-нападима.

(Вечерње Новости)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Илија из Зворника

23.11.2017 13:02

Кад је био Јељцин пијанац Руска војска је била у распаду а откако је Путин досо Русија је наново свјецка велеси ла Питине Бог те позивијо на многаја љета.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крајисник

23.11.2017 16:01

Јест, бас су сила, сви их слусају.

Name

рус

23.11.2017 13:03

Путине узми србе под своју команду и спаси стосе спасити мозе недај да проклети ватикан вамо меса своје прсте знас да србинепристасе папи на сабор 1439 од тада папа мрзи србе једино србски патријарх није досо на сабор уфиренцу да потписе унију са папом...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАНДИ

23.11.2017 19:55

Хаха давна прослост.Данас за пола дана са авионом обидјес планету.Не пика се висе Вјера,нација ово оно. Велики играци хоце контролу над свјетом,финанције под контролу.Сек..с ,другс,монеy и Партyс.Нама је само остало да се препиремо дали је прво настала кока или јаје :)

Name

попара

23.11.2017 14:18

Ма ја,ево Срби поцели масовно куповати руске телефоне,аутомобиле,одјецу,гледају руске филмове,љетују у Русији,а све у циљу да ојацау руску економију.Питам се колико цовјек мозе лагати да несто воли а да ради супротно....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реп

23.11.2017 14:50

И иду у Русију да зараде коју пару на западу их уопсте нема

Name

Ре Попара

23.11.2017 15:14

Има несто јаце од све и једног телефона и све и једног аутомобила,али то твој ИQ и теби слицним никада неце схватити