Ruska vojska mora biti spremna

Naša vojska i mornarica moraju da imaju najbolju opremu, bolju od drugih sila, kaže Vladimir Putin.

Svijet 23.11.2017 | 13:50
Ruska vojska mora biti spremna
"Sposobnost naše ekonomije da poveća vojnu proizvodnju i usluge u svakom trenutku jedan je od najvažnijih aspekata vojne bezbednosti", rekao je ruski predsednik Vladimir Putin posle sastanka u Sočiju.

"Cilj je da svako strateško preduzeće bude spremno da proizvodi, bez obzira na vlasništvo”, dodao je on.

Predsednik je rekao da je potrebno “preduhitriti“ Zapad u vojnoj tehnologiji, prenosi “Indipendent”.

Naša vojska i mornarica moraju da imaju najbolju opremu - bolju od drugih stranih sila. Ako želimo da pobedimo, moramo biti bolji", rekao je ruski predsednik.

Nakon teške vojne operacije u gruzijskom ratu 2008. godine, ruska vojska je prošla kroz veliku modernizaciju. Stara sovjetska oprema se više ne koristi, uveden je novi režim testiranja i komandnih struktura, a i budžet za vojsku je veći.

Ove godine vojni troškovi će preći tri triliona rubalja, ili 3,3 odsto BDP-a. U naredne dve godine očekuje se da će se potrošnja malo smanjiti, na oko 2,8 odsto BDP-a.

Iako taj budžet ostaje manji od 30 odsto kombinovanog budžeta NATO-a u Evropi, mnoge zemlje povećavaju troškove za vojsku kao odgovor na "rusku pretnju".

„NATO vojna komanda je takođe restruktuirana“, piše u saopštenju NATO-a u vezi sa ruskim sajber-napadima.

(Večernje Novosti)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Ilija iz Zvornika

23.11.2017 13:02

Kad je bio Jeljcin pijanac Ruska vojska je bila u raspadu a otkako je Putin doso Rusija je nanovo svjecka velesi la Pitine Bog te pozivijo na mnogaja ljeta.

ODGOVORITE
Name

Krajisnik

23.11.2017 16:01

Jest, bas su sila, svi ih slusaju.

Name

rus

23.11.2017 13:03

Putine uzmi srbe pod svoju komandu i spasi stose spasiti moze nedaj da prokleti vatikan vamo mesa svoje prste znas da srbinepristase papi na sabor 1439 od tada papa mrzi srbe jedino srbski patrijarh nije doso na sabor ufirencu da potpise uniju sa papom...

ODGOVORITE
Name

GANDI

23.11.2017 19:55

Haha davna proslost.Danas za pola dana sa avionom obidjes planetu.Ne pika se vise Vjera,nacija ovo ono. Veliki igraci hoce kontrolu nad svjetom,financije pod kontrolu.Sek..s ,drugs,money i Partys.Nama je samo ostalo da se prepiremo dali je prvo nastala koka ili jaje :)

Name

popara

23.11.2017 14:18

Ma ja,evo Srbi poceli masovno kupovati ruske telefone,automobile,odjecu,gledaju ruske filmove,ljetuju u Rusiji,a sve u cilju da ojacau rusku ekonomiju.Pitam se koliko covjek moze lagati da nesto voli a da radi suprotno....

ODGOVORITE
Name

Rep

23.11.2017 14:50

I idu u Rusiju da zarade koju paru na zapadu ih uopste nema

Name

Re Popara

23.11.2017 15:14

Ima nesto jace od sve i jednog telefona i sve i jednog automobila,ali to tvoj IQ i tebi slicnim nikada nece shvatiti