Русон у првој посјети Бијељини

Француски амбасадор у БиХ Гијом Русон је данас у оквиру своје посјете Бијељини, посјетио и градску управу, гдје је са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем сагледао могућности сарадње и потенцијалних улагања у Семберију.

Република Српска 20.11.2017 | 17:48
Русон у првој посјети Бијељини
Према њиховој оцјени, састанак је протекао добро и са заједничком констатацијом да је Бијељина један од ријетких градова у којима влада добра клима, град који се развија брже од осталих и да у њу треба улагати како би се задржали млади у овом граду.

Француски амбасадор у БиХ Гијом Русон изјавио је да овај град има привилегован положај и бројне економске предности за развој.

Русон је, након сусрета са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем, рекао новинарима да је ово његова прва посјета некој локалној заједници од доласка у БиХ и да кроз овакве разговоре настоји да боље разумије њихово функционисање.



Мићић је рекао да је амбасадора Француске упознао са природним и привредним потенцијалима града и као приоритет издвојио кориштење тих ресурса за ново запошљавање, с циљем задржавања становништва на овим просторима.



Он је истакао да Бијељина има повољан привредни амбијент, добре међуљудске односе и услове да остане међу градовима у БиХ који се најбрже развијају.

Мићић је похвалио ранију сарадњу са Амбасадом Француске у БиХ, нарочито подршку пројектима за развој локалне самоуправе, те изразио наду да ће добри односи бити унапријеђени. 



БН телевизија

Коментари / 0

Оставите коментар