Видео: Хаос на трци у Макауу!

Милионска штета у ГТ3 квалификацијама и један изгубљен живот на мото-трци!

Остали спортови 20.11.2017 | 20:30
Видео: Хаос на трци у Макауу!
"Гран при Макау" је трка која се одржава од 1954. на улицама овог кинеског града.Најпознатија је по томе што је стаза на неким деловима невероватно уска, као и због великих брзина које се постижу на дугим правцима.

Ове две чињенице у комбинацији значе да су лудачки судари врло чести.

Један од најпознатијих инцидената се десио 1995. у трци "Формуле 3", на којој су учествовали и будући возачи "Формуле 1" Јарно Трули, Ралф Шумахер и Педро де ла Роса.



Довољно је било да један возач лоше проценио кривину и да је завршио у заштитном зиду. Иза њега се затим створио потпуни хаос јер су се остале формуле наслагале као домине. Резултат – више од пола такмичара није завршило трку.

Слична ствар се десила протеклог викенда у оквиру престижног ФИА ГТ светског шампионата– и то у квалификацијама за трку. Један "мерцедес АМГ ГТ3" је проклизао у кривини завршивши у заштитним гумама. Возач иза њега је некако успео да га некако прође, међутим већ наредни такмичар није могао да види "препреку" што је резултовало почетком хаоса.

Хаос почиње од 1:45:



А ево и снимка једног гледаоца:



Само четири (од 20) возача су успела да избегну овај карамбол. Још четири возача су успела да, на крају, извуку аутомобиле у довољно добром стању како би завршили квалификације.

Дебљи крај су извукле следеће скупоцене ГТ3 машине: четири "аудија Р8", по два "БМW-а М6" и "поршеа 911 Р" и по један "ферари 488", "ламборгини хуракан", "мерцедес АМГ ГТ3" и "хонда НСX".

На сву срећу, ниједан возач није озбиљније повређен.

На жалост, у суботу на истој стази у мото-трци живот је изгубио Данијел Хегарти, након што је његов мотор проклизао лансиравши несрећног мотоциклисту преко заштитне ограде. Тридесетједногодишњи Британац је издахнуо на путу ка болници.

Погледајте тренутак излетања (снимак је веома потресан):



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар