Video: Haos na trci u Makauu!

Milionska šteta u GT3 kvalifikacijama i jedan izgubljen život na moto-trci!

Ostali sportovi 20.11.2017 | 20:30
Video: Haos na trci u Makauu!
"Gran pri Makau" je trka koja se održava od 1954. na ulicama ovog kineskog grada.Najpoznatija je po tome što je staza na nekim delovima neverovatno uska, kao i zbog velikih brzina koje se postižu na dugim pravcima.

Ove dve činjenice u kombinaciji znače da su ludački sudari vrlo česti.

Jedan od najpoznatijih incidenata se desio 1995. u trci "Formule 3", na kojoj su učestvovali i budući vozači "Formule 1" Jarno Truli, Ralf Šumaher i Pedro de la Rosa.Dovoljno je bilo da jedan vozač loše procenio krivinu i da je završio u zaštitnom zidu. Iza njega se zatim stvorio potpuni haos jer su se ostale formule naslagale kao domine. Rezultat – više od pola takmičara nije završilo trku.

Slična stvar se desila proteklog vikenda u okviru prestižnog FIA GT svetskog šampionata– i to u kvalifikacijama za trku. Jedan "mercedes AMG GT3" je proklizao u krivini završivši u zaštitnim gumama. Vozač iza njega je nekako uspeo da ga nekako prođe, međutim već naredni takmičar nije mogao da vidi "prepreku" što je rezultovalo početkom haosa.

Haos počinje od 1:45:A evo i snimka jednog gledaoca:Samo četiri (od 20) vozača su uspela da izbegnu ovaj karambol. Još četiri vozača su uspela da, na kraju, izvuku automobile u dovoljno dobrom stanju kako bi završili kvalifikacije.

Deblji kraj su izvukle sledeće skupocene GT3 mašine: četiri "audija R8", po dva "BMW-a M6" i "poršea 911 R" i po jedan "ferari 488", "lamborgini hurakan", "mercedes AMG GT3" i "honda NSX".

Na svu sreću, nijedan vozač nije ozbiljnije povređen.

Na žalost, u subotu na istoj stazi u moto-trci život je izgubio Danijel Hegarti, nakon što je njegov motor proklizao lansiravši nesrećnog motociklistu preko zaštitne ograde. Tridesetjednogodišnji Britanac je izdahnuo na putu ka bolnici.

Pogledajte trenutak izletanja (snimak je veoma potresan):Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar