Осудити сваку дестабилизацију региона

Изјава бошњачког члана Предсједништва БиХ Бакира Изетбеговића уздрмала је регион, али то ипак неће утицати на заједничке инфраструктурне пројекте и регионалну сарадњу, поручено је вечерас у емисији “Изазови” БН телевизије.

Република Српска 17.11.2017 | 21:54
Осудити сваку дестабилизацију региона
На Балкану су отворена бројна питања и свака изјава која иде ка дестабилизацији региона мора да се осуди. Изетбеговићева изјава у најмању руку није добронамјерна, истакла је Стефана Миладиновић, посланик СПС-а у Скупштини Србије.

“Битно је да се наставља регионална сарадња,а посјета Предсједништва БиХ која је планирана, неће бити отказана”, истакла је Миладиновићева.



Изетбеговић није ништа ново рекао, изјавила је предсједавајућа Клуба посланика СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Александра Пандуревић додајући да консензуса око питања Косова никад неће бити.

“Оно што је мени страшније у тој изјави је онај дио који се односи на положај Бошњака у Санџаку. То је крајње некоректно и безобразно мијешање у унутрашње ствари Србије.”



Предсједник Србије Александар Вучић води једну помирљиву политику, а томе у прилог иде Сребреница гдје се суочио с тим да скоро буде линчован, мишљења је проф. др Љубиша Стојмировић, посланик СНС-а у Скупштини Србије.

“Он је то све заборавио, позвао је представнике да дођу у Србију, а тако се и сада труди да не дољева уље на ватру. Мислим да ће наш одговор бити у складу са тим како се понаша Србија и да ће покушати да на најбезболнији начин смире ову ситуацију", објашњава Стојмировић.

"Ако неко у БиХ има политичке памети треба да има интерес да БиХ не призна Косово, а то је управо Изетбеговић. Не можете дати легитимитет Косову,а да то ускраћујете Републици Српској”, каже Пандуревићева..

Позадина свега је пресуда Ратку Младићу и разграничење са Србијом, истакао је посланик НДП-а у Народној скупштини Републике Српске Здравко Крсмановић.

“Ја мислим да ће Вучић наћи прави баланс, сигурно да су Косово и Република Српска су за озбиљне политичке аналитичаре упоредиве и ту ће се тражити компромис. Ако будемопаметни наћи ћемо компромис, а ако не – Балкан је буре барута”, поручио је Крсмановић.

“Границу са Србијом треба ријешити, пресуда ће бити, али од тога не треба правити атмосферу која ће да погорша односе, јер је свака изјава сада запаљива.”

Без обзира на тензије и кризу - регионална сарадње је неопходна. У БиХ све постаје тема политичких препуцавања, а нит која то повезује јесте предизборна кампања која је већ узела маха, поручено је у емисији Изазови БН телевизије .



БН телевизија

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Вуцицу

17.11.2017 21:17

А да ли икада ико од представника србске нације иста реце када оно говно додик пријети референдумима,анкетама,петицијама,оцепљењу. Говорио је јавно и то испред вуцица а вуциц никада ниста није предузео. Све је то нормално када се ради од БИХ. Скидам капу ридјобрадом ако је изјавио то сто је. Слазем се са њим јер Србија Игра прљаву игру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Драгутин

17.11.2017 21:31

Видис и сам хајка на изјаву Бакира,а нити једном ријецју не спомињу Додика и његове изјаве Које су бас дестабилизирајуце.Изјава коју су намјерно погресно интерпретирали да би направили спин.Српска Политика,једно прицај друго ради,лази,обмањуј,подметни,ради иза ледја,пијацарска Политика,али ето напокон су процитани зато и јесу ту гдје јесу.

Name

еее

17.11.2017 21:39

Ти прљаво пишеш, или не знаш или си г..п. Вучић не спомиње БиХ. Тражиш од Вучића да чува Босну од Додика, па шта рећи на то...Закључи сам.

Name

@Драгутин

17.11.2017 22:28

@ еее,Вуциц не спомиње Босну ста ти цитас и одакле се информисес да није на Информеру и Ало.Србијанским политицарима да није Босне не би никад засјели на власт у Србији.Сви добијају гласове на србовању о Босни и Косову,а сви знају да су то снови.Па мислис да Додик лапрда сам од себе,не само Вуциц него цијела Србијанска политицка елита стоји иза Додика,али све је узалуд као и прије.

Name

Горан

17.11.2017 23:03

Ко је луд да буде са муслиманима у истој држави поготово после разарања Југославије.

Name

кики

17.11.2017 23:16

мислим да Додик све запоциње први а Бакир му са времена на вријеме мора одговорити ипак се ради о гласовима на изборима...нисам примјетио да Бакир свакодневно лупета ко Додик па да казем да су исти.Цовјек му мора једном мјесецно несто одговорити кад Миле понавља небулозе сваки дан...сто јест,јест.

Name

Ре

18.11.2017 03:24

То је реалност РС и србски народ СЕ борио за РС ии први народ који СЕ борио против терориста из блиског истока то је цињеница

Name

Ре

18.11.2017 03:30

Зивил Милорад Додик и Република Србска

Name

Пантиц

17.11.2017 21:21

Јесмо ли сви глуви или слепи , засто нико не спомиње Цовицево признање Косова које се догодио неколико дана прије Изетбеговицевог ? Ко то њега стити па смо постали људи без оцију и усију ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.11.2017 21:41

Знас ста је главни проблем?Није проблем изјава око Косова него око Сандзака. Знају вуциц и цо да је Косово изгубљено. Бакир им саље сигнал да обуздају додика или це дестабилизовати Сандзак. Е то је сто вуцко не воли а овај му то политицки поруцује.

Name

аааааааа има јос

17.11.2017 21:46

Нпр: “ваша браћа” црногорци су признали косово.....и нико ниста....сви у окружењу исто.... О цему причамо?

Name

Нови прелетац?

17.11.2017 21:43

Гледам емисију ИЗАЗОВ БН ТВи све је било ОК, док господја Пандуревиц не удари контру на прицу господина Крсмановица да није задовољан сто је Вуциц обецао средства у опстине у којимаје СНСД на власти. Господа Пандуревиц изреце да је свеједно ко је на власти... Господјо, па знате ли ви да це народ увијек гласати за онувласт која је несто изградила. Господјо, схватио сам да се ви борите да ту опет побиједи Додик, па се питам: јесте ли Ви слиједеци прелетац??? Господјо, не примјерено сте, пред гостима из Србије реаговали, или сте зељели да се додворите Србији, а на стету свога коалициног колеге. Добри смо, о нас заступа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Збогом памети

18.11.2017 02:31

Примјерено ти је Крсмановицево прозивање Вуцица пред функционерима Снс? Зена је та њим поправљала сто се мозе поправити

Name

босњак

17.11.2017 21:52

Даа, баш циљано. Срачунато. Одмјерено. Знао је да гађа у сриду ( ко сто рекли хрвати).Знао је 200% шта ће бити после изјаве и јос нешто.... -наставиће се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

рибар

17.11.2017 22:20

Нисам оправдано гледао добар дио емисије, али јесам стигао негдје од момента кад је посланица СПС рекла да није упозната са пререгистрацијом србијанских фирми из Српске, у Федерацију. Није проблем што не зна, мада би бар толико требала знати да се имало озбиљно бави политиком, нису је питали зашто се то дешава у некој сложеној европској држави, него у братској Републици Српској. Иначе, пуна су уста приче разним србијанским посланицима о заштити српских интереса и Републике Српске. Па кад је тако, госпођо посланице из СПС, требали сте се бар информисати прије доласка у Републику Српску о основним стварима, нису Вас сигурно позвали у четири после подне, него бар пар дана прије. Пошто сам сигуран да је знало и ваше руководство да сте позвани, онда поготово замјерам њима што су Вас неспремну послали. Ништа лично, ово ја више за наук због других политичара који ће у будућности долазити из Србије и причати о нашим и регионалним односима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јојо

17.11.2017 22:39

Хироглифи

Name

дзоо

18.11.2017 05:20

Рибар@ кога то интересује економија све је ово лаз магла.Јадан народ нас мислим ама бас на све на Блакану.АЛИ НЕ ЗАСЛУЗУЈЕМО БОЉЕ И НЕКА НАС СПИНУЈУ,ЛАЗУ МАЛТРЕТИРАЈУ БОЉЕ НЕ ЗАСЛУЗУЈЕМО.

Name

Магистра витае

18.11.2017 07:15

Политика је овдје демагогија и блеф, превара и обмана, додатно зачињена драматиком и патетиком, од данас до сутра, намијењена публици која не памти оно јуче и умом не досеже до сутра. Онима што не умију да вежу посљедице и узроке. А то је претежан дио овог осиромашеног и извараног, али зато веселог, распјеваног и раздраганог народа.

Name

Редзо

18.11.2017 03:27

Погледајте лицемјерство ове господје из СДС у сарајеву је велика босанка и у коалицији СА бакиром а сад као буни СЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

невјероватно

18.11.2017 08:09

Како могу овако и у овим мјерама да лазусвој нсрод и цијели свијет па вама србима висе нико не вјерује.васа историја се писе на нацин који всма одговара а цијели свијет мисли другације па докле висе овако бозе дацувај

ОДГОВОРИТЕ
Name

Т5

18.11.2017 08:13

Живјела љубав! (Митар Мирић 1900 и неке)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мозда?

20.11.2017 07:59

Мозда Бакир несто зна а сто српски народ незна, а требао би знати. По мени цовјек казе: Бице признато Косово, а потом је на реду Раска област, Војводина и ста све. Да ли су то пројекције да це се Србија свести на Београдски пасалук, или, по неким пророцанствима: да це срба остати толико колико це моци стати под једну сљиву. Да ли на томе раде и насе водје, а на то нас зели подсјетити Бакир???

ОДГОВОРИТЕ