Osuditi svaku destabilizaciju regiona

Izjava bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića uzdrmala je region, ali to ipak neće uticati na zajedničke infrastrukturne projekte i regionalnu saradnju, poručeno je večeras u emisiji “Izazovi” BN televizije.

Republika Srpska 17.11.2017 | 21:54
Osuditi svaku destabilizaciju regiona
Na Balkanu su otvorena brojna pitanja i svaka izjava koja ide ka destabilizaciji regiona mora da se osudi. Izetbegovićeva izjava u najmanju ruku nije dobronamjerna, istakla je Stefana Miladinović, poslanik SPS-a u Skupštini Srbije.

“Bitno je da se nastavlja regionalna saradnja,a posjeta Predsjedništva BiH koja je planirana, neće biti otkazana”, istakla je Miladinovićeva.



Izetbegović nije ništa novo rekao, izjavila je predsjedavajuća Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Aleksandra Pandurević dodajući da konsenzusa oko pitanja Kosova nikad neće biti.

“Ono što je meni strašnije u toj izjavi je onaj dio koji se odnosi na položaj Bošnjaka u Sandžaku. To je krajnje nekorektno i bezobrazno miješanje u unutrašnje stvari Srbije.”



Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić vodi jednu pomirljivu politiku, a tome u prilog ide Srebrenica gdje se suočio s tim da skoro bude linčovan, mišljenja je prof. dr Ljubiša Stojmirović, poslanik SNS-a u Skupštini Srbije.

“On je to sve zaboravio, pozvao je predstavnike da dođu u Srbiju, a tako se i sada trudi da ne doljeva ulje na vatru. Mislim da će naš odgovor biti u skladu sa tim kako se ponaša Srbija i da će pokušati da na najbezbolniji način smire ovu situaciju", objašnjava Stojmirović.

"Ako neko u BiH ima političke pameti treba da ima interes da BiH ne prizna Kosovo, a to je upravo Izetbegović. Ne možete dati legitimitet Kosovu,a da to uskraćujete Republici Srpskoj”, kaže Pandurevićeva..

Pozadina svega je presuda Ratku Mladiću i razgraničenje sa Srbijom, istakao je poslanik NDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Zdravko Krsmanović.

“Ja mislim da će Vučić naći pravi balans, sigurno da su Kosovo i Republika Srpska su za ozbiljne političke analitičare uporedive i tu će se tražiti kompromis. Ako budemopametni naći ćemo kompromis, a ako ne – Balkan je bure baruta”, poručio je Krsmanović.

“Granicu sa Srbijom treba riješiti, presuda će biti, ali od toga ne treba praviti atmosferu koja će da pogorša odnose, jer je svaka izjava sada zapaljiva.”

Bez obzira na tenzije i krizu - regionalna saradnje je neophodna. U BiH sve postaje tema političkih prepucavanja, a nit koja to povezuje jeste predizborna kampanja koja je već uzela maha, poručeno je u emisiji Izazovi BN televizije .



BN televizija

Komentari / 22

Ostavite komentar
Name

Vucicu

17.11.2017 21:17

A da li ikada iko od predstavnika srbske nacije ista rece kada ono govno dodik prijeti referendumima,anketama,peticijama,ocepljenju. Govorio je javno i to ispred vucica a vucic nikada nista nije preduzeo. Sve je to normalno kada se radi od BIH. Skidam kapu ridjobradom ako je izjavio to sto je. Slazem se sa njim jer Srbija Igra prljavu igru.

ODGOVORITE
Name

@Dragutin

17.11.2017 21:31

Vidis i sam hajka na izjavu Bakira,a niti jednom rijecju ne spominju Dodika i njegove izjave Koje su bas destabilizirajuce.Izjava koju su namjerno pogresno interpretirali da bi napravili spin.Srpska Politika,jedno pricaj drugo radi,lazi,obmanjuj,podmetni,radi iza ledja,pijacarska Politika,ali eto napokon su procitani zato i jesu tu gdje jesu.

Name

eee

17.11.2017 21:39

Ti prljavo pišeš, ili ne znaš ili si g..p. Vučić ne spominje BiH. Tražiš od Vučića da čuva Bosnu od Dodika, pa šta reći na to...Zaključi sam.

Name

@Dragutin

17.11.2017 22:28

@ eee,Vucic ne spominje Bosnu sta ti citas i odakle se informises da nije na Informeru i Alo.Srbijanskim politicarima da nije Bosne ne bi nikad zasjeli na vlast u Srbiji.Svi dobijaju glasove na srbovanju o Bosni i Kosovu,a svi znaju da su to snovi.Pa mislis da Dodik laprda sam od sebe,ne samo Vucic nego cijela Srbijanska politicka elita stoji iza Dodika,ali sve je uzalud kao i prije.

Name

Горан

17.11.2017 23:03

Ко је луд да буде са муслиманима у истој држави поготово после разарања Југославије.

Name

kiki

17.11.2017 23:16

mislim da Dodik sve zapocinje prvi a Bakir mu sa vremena na vrijeme mora odgovoriti ipak se radi o glasovima na izborima...nisam primjetio da Bakir svakodnevno lupeta ko Dodik pa da kazem da su isti.Covjek mu mora jednom mjesecno nesto odgovoriti kad Mile ponavlja nebuloze svaki dan...sto jest,jest.

Name

Re

18.11.2017 03:24

To je realnost RS i srbski narod SE borio za RS ii prvi narod koji SE borio protiv terorista iz bliskog istoka to je cinjenica

Name

Re

18.11.2017 03:30

Zivil Milorad Dodik i Republika Srbska

Name

Pantic

17.11.2017 21:21

Jesmo li svi gluvi ili slepi , zasto niko ne spominje Covicevo priznanje Kosova koje se dogodio nekoliko dana prije Izetbegovicevog ? Ko to njega stiti pa smo postali ljudi bez ociju i usiju ?

ODGOVORITE
Name

Re

17.11.2017 21:41

Znas sta je glavni problem?Nije problem izjava oko Kosova nego oko Sandzaka. Znaju vucic i co da je Kosovo izgubljeno. Bakir im salje signal da obuzdaju dodika ili ce destabilizovati Sandzak. E to je sto vucko ne voli a ovaj mu to politicki porucuje.

Name

aaaaaaaa ima jos

17.11.2017 21:46

Npr: “vaša braća” crnogorci su priznali kosovo.....i niko nista....svi u okruženju isto.... O cemu pričamo?

Name

Novi preletac?

17.11.2017 21:43

Gledam emisiju IZAZOV BN TVi sve je bilo OK, dok gospodja Pandurevic ne udari kontru na pricu gospodina Krsmanovica da nije zadovoljan sto je Vucic obecao sredstva u opstine u kojimaje SNSD na vlasti. Gospoda Pandurevic izrece da je svejedno ko je na vlasti... Gospodjo, pa znate li vi da ce narod uvijek glasati za onuvlast koja je nesto izgradila. Gospodjo, shvatio sam da se vi borite da tu opet pobijedi Dodik, pa se pitam: jeste li Vi slijedeci preletac??? Gospodjo, ne primjereno ste, pred gostima iz Srbije reagovali, ili ste zeljeli da se dodvorite Srbiji, a na stetu svoga koalicinog kolege. Dobri smo, o nas zastupa.

ODGOVORITE
Name

Zbogom pameti

18.11.2017 02:31

Primjereno ti je Krsmanovicevo prozivanje Vucica pred funkcionerima Sns? Zena je ta njim popravljala sto se moze popraviti

Name

bosnjak

17.11.2017 21:52

Daa, baš ciljano. Sračunato. Odmjereno. Znao je da gađa u sridu ( ko sto rekli hrvati).Znao je 200% šta će biti posle izjave i jos nešto.... -nastaviće se!

ODGOVORITE
Name

рибар

17.11.2017 22:20

Нисам оправдано гледао добар дио емисије, али јесам стигао негдје од момента кад је посланица СПС рекла да није упозната са пререгистрацијом србијанских фирми из Српске, у Федерацију. Није проблем што не зна, мада би бар толико требала знати да се имало озбиљно бави политиком, нису је питали зашто се то дешава у некој сложеној европској држави, него у братској Републици Српској. Иначе, пуна су уста приче разним србијанским посланицима о заштити српских интереса и Републике Српске. Па кад је тако, госпођо посланице из СПС, требали сте се бар информисати прије доласка у Републику Српску о основним стварима, нису Вас сигурно позвали у четири после подне, него бар пар дана прије. Пошто сам сигуран да је знало и ваше руководство да сте позвани, онда поготово замјерам њима што су Вас неспремну послали. Ништа лично, ово ја више за наук због других политичара који ће у будућности долазити из Србије и причати о нашим и регионалним односима.

ODGOVORITE
Name

Jojo

17.11.2017 22:39

Hiroglifi

Name

dzoo

18.11.2017 05:20

Ribar@ koga to interesuje ekonomija sve je ovo laz magla.Jadan narod nas mislim ama bas na sve na Blakanu.ALI NE ZASLUZUJEMO BOLJE I NEKA NAS SPINUJU,LAZU MALTRETIRAJU BOLJE NE ZASLUZUJEMO.

Name

Magistra vitae

18.11.2017 07:15

Politika je ovdje demagogija i blef, prevara i obmana, dodatno začinjena dramatikom i patetikom, od danas do sutra, namijenjena publici koja ne pamti ono juče i umom ne doseže do sutra. Onima što ne umiju da vežu posljedice i uzroke. A to je pretežan dio ovog osiromašenog i izvaranog, ali zato veselog, raspjevanog i razdraganog naroda.

Name

Redzo

18.11.2017 03:27

Pogledajte licemjerstvo ove gospodje iz SDS u sarajevu je velika bosanka i u koaliciji SA bakirom a sad kao buni SE

ODGOVORITE
Name

nevjerovatno

18.11.2017 08:09

Kako mogu ovako i u ovim mjerama da lazusvoj nsrod i cijeli svijet pa vama srbima vise niko ne vjeruje.vasa istorija se pise na nacin koji vsma odgovara a cijeli svijet misli drugacije pa dokle vise ovako boze dacuvaj

ODGOVORITE
Name

T5

18.11.2017 08:13

Живјела љубав! (Митар Мирић 1900 и неке)

ODGOVORITE
Name

Mozda?

20.11.2017 07:59

Mozda Bakir nesto zna a sto srpski narod nezna, a trebao bi znati. Po meni covjek kaze: Bice priznato Kosovo, a potom je na redu Raska oblast, Vojvodina i sta sve. Da li su to projekcije da ce se Srbija svesti na Beogradski pasaluk, ili, po nekim prorocanstvima: da ce srba ostati toliko koliko ce moci stati pod jednu sljivu. Da li na tome rade i nase vodje, a na to nas zeli podsjetiti Bakir???

ODGOVORITE