Злочини над Србима у логору Дретељ

Суд БиХ осудио је Ивана Медића на јединствену казну затвора у трајању од 14 година, док је Тончо Рајић ослобођен кривице за ратни злочин против цивилног српског становништва у логору Дретељ код Чапљине.

Босна и Херцеговина 17.11.2017 | 13:23
Злочини над Србима у логору Дретељ
Медић и Рајић су, према оптужници, од 5. маја до 17. августа 1992. године, као припадници ХОС и Хрватског већа одбране, учествовали у незаконитом затварању, нечовечном поступању, пљачкању имовине, те присиљавању на сексуални однос цивила српске националности у логору Дретељ.

Медић је проглашен кривим да је учествовао у нечовечном поступању и присиљавању на сексуални однос цивила српске националности и осуђен је на седам и по година затвора. Због осуде на седмогодишњу казну за ратни злочин у другом предмету Медићу је изречена јединствена казна, преноси Бирн.

"Оцјеном доказа, Веће је ван разумне сумње утврдило да је Медић починио дело које му се ставља на терет. Веће је утврдило да су оштећене сведокиње имале својство цивила и да је оптужени силовао свједокињу `Б`", рекао је председавајући Судског већа Сеад Ђикић.

Према неправоснажној пресуди, Рајић је ослобођен кривице јер сведокиња "А" није потврдила у потпуности чињенични опис оптужнице, те у недостатку доказа Веће није могло утврдити да је реч о ратном злочину.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ДОДИКОВА ПОДВАЛА

17.11.2017 12:44

СТО СЕ СУТИ О СРБИМА У ДРЕТЕЉУ,НИКАД ЦУО ДА СУ СКУТОРИ СРБЕ ТРПАЛИ У ДРЕТЕЉ И ОСТАЛЕ ЛОГОРЕ А СТАЛНО ПРИЦА О ПОМОЦИ ЈЕДНИХ ПРЕМА ДРУГИМА ДВА БРАТСКА НАРОДА БОЗЕ МЕ САЦУВАЈ КОЈИ НАРОДИ ПА СРБИ СУ ТОТАЛНО ДИСКРИМИНИРАНИ ГДЕ СУ СКУТОРИ У ВЕЦИНИ САД САМ СИГУРАН ДА ЈЕ ДОДИК ХРВАТ 100% И ДА ПРОВОДИ ХРВАТСКУ ПОЛИТИКУ А СРБИМА САРА ОЦИ КАО ОН ЈЕ НАЈВЕЦИ СРБИН

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

17.11.2017 13:08

То је прави суд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вида

17.11.2017 21:19

Зато му је отац промјенио вјеру дансе не сазна старт​ је досада био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вида

17.11.2017 21:20

Зато му је отац промјенио вјеру дансе не сазна старт​ је досада био.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вида

17.11.2017 21:23

Зато му је отац промјенио вјеру дансе не саунас​ старт​ је досада био.

ОДГОВОРИТЕ