Zločini nad Srbima u logoru Dretelj

Sud BiH osudio je Ivana Medića na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 14 godina, dok je Tončo Rajić oslobođen krivice za ratni zločin protiv civilnog srpskog stanovništva u logoru Dretelj kod Čapljine.

Bosna i Hercegovina 17.11.2017 | 13:23
Zločini nad Srbima u logoru Dretelj
Medić i Rajić su, prema optužnici, od 5. maja do 17. avgusta 1992. godine, kao pripadnici HOS i Hrvatskog veća odbrane, učestvovali u nezakonitom zatvaranju, nečovečnom postupanju, pljačkanju imovine, te prisiljavanju na seksualni odnos civila srpske nacionalnosti u logoru Dretelj.

Medić je proglašen krivim da je učestvovao u nečovečnom postupanju i prisiljavanju na seksualni odnos civila srpske nacionalnosti i osuđen je na sedam i po godina zatvora. Zbog osude na sedmogodišnju kaznu za ratni zločin u drugom predmetu Mediću je izrečena jedinstvena kazna, prenosi Birn.

"Ocjenom dokaza, Veće je van razumne sumnje utvrdilo da je Medić počinio delo koje mu se stavlja na teret. Veće je utvrdilo da su oštećene svedokinje imale svojstvo civila i da je optuženi silovao svjedokinju `B`", rekao je predsedavajući Sudskog veća Sead Đikić.

Prema nepravosnažnoj presudi, Rajić je oslobođen krivice jer svedokinja "A" nije potvrdila u potpunosti činjenični opis optužnice, te u nedostatku dokaza Veće nije moglo utvrditi da je reč o ratnom zločinu.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

DODIKOVA PODVALA

17.11.2017 12:44

STO SE SUTI O SRBIMA U DRETELJU,NIKAD CUO DA SU SKUTORI SRBE TRPALI U DRETELJ I OSTALE LOGORE A STALNO PRICA O POMOCI JEDNIH PREMA DRUGIMA DVA BRATSKA NARODA BOZE ME SACUVAJ KOJI NARODI PA SRBI SU TOTALNO DISKRIMINIRANI GDE SU SKUTORI U VECINI SAD SAM SIGURAN DA JE DODIK HRVAT 100% I DA PROVODI HRVATSKU POLITIKU A SRBIMA SARA OCI KAO ON JE NAJVECI SRBIN

ODGOVORITE
Name

X

17.11.2017 13:08

To je pravi sud.

ODGOVORITE
Name

Vida

17.11.2017 21:19

Zato mu je otac promjenio vjeru danse ne sazna start​ je dosada bio.

ODGOVORITE
Name

Vida

17.11.2017 21:20

Zato mu je otac promjenio vjeru danse ne sazna start​ je dosada bio.

ODGOVORITE
Name

Vida

17.11.2017 21:23

Zato mu je otac promjenio vjeru danse ne saunas​ start​ je dosada bio.

ODGOVORITE