СЛ: "Делфини" силовито кренули у одбрану злата!

Без двојице Митровића, Мандића, Душка Пијетловића и Алексића, ватерполо репрезентација Србије декласирала је Румунију у Зрењанину. Савићев тим само још једном биће домаћин.

Остали спортови 14.11.2017 | 21:00
СЛ: "Делфини" силовито кренули у одбрану злата!
Без Стефана Митровића, Душана Мандића, Душка Пијетловића, Бранислава Митровића и Милана Алексића - какав лускуз само има селектор Дејан Савић - ватерполо репрезентација Србије кренула је у одбрану ФИНА светске лиге убедљивом победом у Зрењањину.

У базену Спортског центра "Југ" у Зрењанину без проблема савладане су комшије у мечу 1. кола Групе А:

Србија - Румунија 12:3 (4:1,2:0,4:1,2:1)!

"Делфини" ће до краја прве фазе такмичења и, надамо се, пласмана на јунско Суперфинале само још једном бити домаћини - 12. децембра у утакмици са још једним комшијама, Црном Гором.

Ватерполо репрезентација Србије освојила је прошле сезоне злато у Светској лиги, испред Италије и Хрватске, што је био пети узастопни тријумф нашег тима у овом такмичењу, а 11. у 17 издања турнира који организује ФИНА.

Селектор Савић планирао је Зрењанинцима да представи наш тренутно најјачи састав, али му се није дало из неколико лепих и не баш лепих разлога.

Наиме, Душко Пијетловић је добио сина у понедељак, а Бранислав Митровић данас, на дан утакмице, што су свакако били разлози због којих је Савић са задовољством могао да каже: "Слободан си, ћале!"

Ипак, у исто време због повреда и болести није могао да рачуна на Стефана Митровића, Алексића и Мандића, па су накнадне позиве добили Страхиња Рашовић, Ђорђе Вучинић, Ђорђе Лазић и Димитрије Ристичевић.

СЦ "Југ". Гледалаца 500. Судије: Галидно (Шпанија), Грансјеан (Холандија). Играч више: Сррбија 10 (6), Румунија 7 (0). Петерци Србија 1 (1)

Србија: Г. Пијетловић, Вучинић 2, В. Рашовић 3, Ранђеловић 1, Ћук 1, Лазић, Убовић 1, Јакшић 1, Филиповић 1, Прлаиновић 1, С. Рашовић 1, Ристичевић. Селектор: Савић.

Румунија: Тиц, Раду 1, Негреан, Фулеа, Антипа, Приотеса 1, Ђорђеску, Ћовеану 1, Калин, Оанта, Гинаб, Вранцеану, Абрудан. Селектор: Станојевић.

Група А

Србија - Румунија 12:3
Србија - Црна Гора (12. децембар)
Црна Гора - Румунија (16. јануар)
Румунија - Србија (13. фебруар)
Румунија - Црна Гора (10. април)
Црна Гора - Србија (20. март)

Табела: Србија 3, Румунија 0, Црна Гора (-1) 0.

*напомена: по угледу на одбојкашке утакмице, ФИНА је одлучила да у СЛ за победу додељује три, победу после петераца два, пораз после петераца један бод, док се за пораз не додељују бодови.

*напомена (2): у случају нерешеног резултата, одмах се изводе петерци.

Група Б: Хрватска, Немачка, Русија;
Група Ц: Мађарска, Холандија, Шпанија;

Српска екипа је наметнула снажан ритам док се видело да ће Румуни са дугим нападом покушати да умртве игру. Плод таквих тактика је била предност после прве четвртине за нашу селекцију 4:1, уз два гола Виктора Рашовића, Ранђеловића и Прлаиновића.

Румуни су практично били скоро безопасни са покушајима шута у последњим секундама напад и једну такву акцију су реализовали преко Минее.

Први напад у другој четвртини донео је Србији играча више и леп гол Јакшића. Пропустили су затим Румуни три пута бројчану предност у базену, Неколико брзоплетих удараца су натерали Савића да затражи тајм аут. Голгетерски пост прекинуо је Филиповић из петерца после прекршаја над Страхињом Рашовићем.

Спласнуо је ритам почетком тећег дела. Сигурног Пијетловића на голу је заменио Димитрије Ристичевић. За 7:1 мајсторија Немање Убовића а потом се у стрелце уписао Ћук. У том периоду је ударац добио Филип Филипович који је моро да напусти игру и више није улазио. Играча више је ефектно реализовао Страхиња Рашовић.

Румуни су до другог гола дошли после 17 минута. У трећој четвртини је пала концентрација са играчем више у српском тиму.Од четири прилике само један гол на последњи одмор Србија је отишла са предношћу од осам голова 10:2, после трећег поготка Виктора Рашовића у самом финишу тог дела.

Гости су последњи део почели са две ситуације са играчем више.Без реализације. На другој стани првенац у репрезентацији Ђорђа Вучинића који се до краја утакмице још једном уписао у стрелце.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар