Најомраженији човјек у Италији: Дајте паре и идем!

Ђан Пјеро Вентура не жели да поднесе оставку на место селектора Италије док се не испуне одређени услови. . .

Фудбал 15.11.2017 | 14:15
Најомраженији човјек у Италији: Дајте паре и идем!
Коцка Фудбалског савеза Италије са искусним стручњаком без нарочито великих резултата се није исплатила и резултат тога је пропуштање Светског првенства у Русији 2018. године.

Ђан Пјеро Вентура (70) је због неуспеха са "азурима", који после 60 година пропуштају Мундијал, постао најомраженија особа у Италији, а упркос томе што се очекивао "морални чин" и његова оставка због неиспуњавања очекивања - то се још увек није десило.

Новинари су успели да извуку само једно "ДА" на питање да ли ће поднети оставку, да би Вентура након тога тврдио да никада тако нешто није рекао.

Његов уговор са Италијанима важи на још две године и у случају отказа следује му 2,6 милиона евра одштете коју не би добио уколико би сам поднео оставку, а медији наводе да је на прагу компромиса са државним тимом.

Наиме, "Премиум спорт" преноси да ће Ђан Пјеро Вентура поднети оставку уколико му исплате 700.000 евра, а очекују се оставке и челних људи Савеза.

Италијани су поражени у баражу за пласман на Светско првенство од Шведске, укупним резултатом 1:0, што је изазвало велике потресе у земљи која је навикла да иде на велика такмичења и која је освајала Мундијал четири пута.

У својој дугогодишњој тренерској каријери Вентура је са Лећеом освојио Серију Ц1, односно Серију "Д" са Ентељом и Пистојесеом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар