Najomraženiji čovjek u Italiji: Dajte pare i idem!

Đan Pjero Ventura ne želi da podnese ostavku na mesto selektora Italije dok se ne ispune određeni uslovi. . .

Fudbal 15.11.2017 | 14:15
Najomraženiji čovjek u Italiji: Dajte pare i idem!
Kocka Fudbalskog saveza Italije sa iskusnim stručnjakom bez naročito velikih rezultata se nije isplatila i rezultat toga je propuštanje Svetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

Đan Pjero Ventura (70) je zbog neuspeha sa "azurima", koji posle 60 godina propuštaju Mundijal, postao najomraženija osoba u Italiji, a uprkos tome što se očekivao "moralni čin" i njegova ostavka zbog neispunjavanja očekivanja - to se još uvek nije desilo.

Novinari su uspeli da izvuku samo jedno "DA" na pitanje da li će podneti ostavku, da bi Ventura nakon toga tvrdio da nikada tako nešto nije rekao.

Njegov ugovor sa Italijanima važi na još dve godine i u slučaju otkaza sleduje mu 2,6 miliona evra odštete koju ne bi dobio ukoliko bi sam podneo ostavku, a mediji navode da je na pragu kompromisa sa državnim timom.

Naime, "Premium sport" prenosi da će Đan Pjero Ventura podneti ostavku ukoliko mu isplate 700.000 evra, a očekuju se ostavke i čelnih ljudi Saveza.

Italijani su poraženi u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo od Švedske, ukupnim rezultatom 1:0, što je izazvalo velike potrese u zemlji koja je navikla da ide na velika takmičenja i koja je osvajala Mundijal četiri puta.

U svojoj dugogodišnjoj trenerskoj karijeri Ventura je sa Lećeom osvojio Seriju C1, odnosno Seriju "D" sa Enteljom i Pistojeseom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar