Шешири и рачуница: Зашто Срби навијају за Нови Зеланд?!

Перу или Нови Зеланд? Није свеједно.

Фудбал 14.11.2017 | 21:45
Шешири и рачуница: Зашто Срби навијају за Нови Зеланд?!
Шанса још постоји.

И даље је актуелна могућност да фудбалска репрезентација Србије 1. децембра у Кремљу не буде жребана у четвртом шеширу, већ у трећем.

Овог уторка, када су слободна још три места за Мундијал, рачуница је веома једноставна:

Ако у четвртак ујутро (3.15) Нови Зеланд елиминише Перу у гостима, изазваће "рокаду" после које би Србија прешла у трећи шешир!

Први меч, одигран у Велингтону (Нови Зеланд), завршен је без победника и голова - 0:0.

Исходом овог двомеча интерконтиненталних квалификација биће познат дефинитивни списак учесника Мундијала. Већ од петка почеће последње припреме за жреб, који ће ове јесени бити организован другачије од претходних, јер ће први пут бити конципиран на основу ФИФА ранг листе, са јединим ограничењем да у једној групи не могу да играју више од две европске селекције.

Исход утакмице Перу - Нови Зеланд са великим интересовањем пратиће и Исланђани, који би могли у други шешир ако би славио Нови Зеланд и ако би Република Ирска у уторак елиминисала Данску.

Тренутни састав шешира:

ПРВИ: Русија, Немачка, Бразил, Португал, Аргентина, Белгија, Пољска, Француск:

ДРУГИ: Шпанија, Перу*, Швајцарска, Енглеска, Колумбија, Мексико, Уругвај, Хрватска, Данска*, Исланд*

ТРЕЋИ: Костарика, Шведска, Република Ирска, Тунис, Египат, Сенегал, Иран, Србија*

ЧЕТВРТИ: Нигерија, Аустралија*, Јапан, Мароко, Панама, Јужна Кореја, Саудијска Арабија, Хондурас*, Нови Зеланд*

Објашњење: Звездицом су означена имена репрезентација које још нису избориле пласман и које још не знају дефинитивно у који ће шешир.

У овом тренутку очекује се епилог још три утакмице баража, после којих ће бити озваничен списак свих учесника Мундијала у Русији.

Вечерас, Европа ће дати последњег "путника" за Русију утакмицом Данска - Република Ирска (први меч 0:0). Претпоследњи меч квалификација биће одигран у среду, од 10 часова: Аустралија - Хондурас (први меч 0:0), а трећи и последњи у четвртак у 3.15 часова ујутро: Перу - Нови Зеланд (такође 0:0).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар