Šeširi i računica: Zašto Srbi navijaju za Novi Zeland?!

Peru ili Novi Zeland? Nije svejedno.

Fudbal 14.11.2017 | 21:45
Šeširi i računica: Zašto Srbi navijaju za Novi Zeland?!
Šansa još postoji.

I dalje je aktuelna mogućnost da fudbalska reprezentacija Srbije 1. decembra u Kremlju ne bude žrebana u četvrtom šeširu, već u trećem.

Ovog utorka, kada su slobodna još tri mesta za Mundijal, računica je veoma jednostavna:

Ako u četvrtak ujutro (3.15) Novi Zeland eliminiše Peru u gostima, izazvaće "rokadu" posle koje bi Srbija prešla u treći šešir!

Prvi meč, odigran u Velingtonu (Novi Zeland), završen je bez pobednika i golova - 0:0.

Ishodom ovog dvomeča interkontinentalnih kvalifikacija biće poznat definitivni spisak učesnika Mundijala. Već od petka počeće poslednje pripreme za žreb, koji će ove jeseni biti organizovan drugačije od prethodnih, jer će prvi put biti koncipiran na osnovu FIFA rang liste, sa jedinim ograničenjem da u jednoj grupi ne mogu da igraju više od dve evropske selekcije.

Ishod utakmice Peru - Novi Zeland sa velikim interesovanjem pratiće i Islanđani, koji bi mogli u drugi šešir ako bi slavio Novi Zeland i ako bi Republika Irska u utorak eliminisala Dansku.

Trenutni sastav šešira:

PRVI: Rusija, Nemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska, Francusk:

DRUGI: Španija, Peru*, Švajcarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj, Hrvatska, Danska*, Island*

TREĆI: Kostarika, Švedska, Republika Irska, Tunis, Egipat, Senegal, Iran, Srbija*

ČETVRTI: Nigerija, Australija*, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Honduras*, Novi Zeland*

Objašnjenje: Zvezdicom su označena imena reprezentacija koje još nisu izborile plasman i koje još ne znaju definitivno u koji će šešir.

U ovom trenutku očekuje se epilog još tri utakmice baraža, posle kojih će biti ozvaničen spisak svih učesnika Mundijala u Rusiji.

Večeras, Evropa će dati poslednjeg "putnika" za Rusiju utakmicom Danska - Republika Irska (prvi meč 0:0). Pretposlednji meč kvalifikacija biće odigran u sredu, od 10 časova: Australija - Honduras (prvi meč 0:0), a treći i poslednji u četvrtak u 3.15 časova ujutro: Peru - Novi Zeland (takođe 0:0).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar