Како је Златан прославио успјех Шведске?

Златан Ибрахимовић је на себи својствен начин прославио пласман Шведске на Светско првенство.  Огласио се и Златан, на свој начин! Најбољи шведски фудбалер свих времена оставио поруку после великог успеха репрезентације и "чачнуо" јавност да је прочита правилно.

Фудбал 14.11.2017 | 18:15
Како је Златан прославио успјех Шведске?
"Викинзи" су шокирали Италију у баражу и изборили место на Мундијалу у Русији 2018. године, што ће им бити прво од 2006.

Ибрахимовић је поздравио успех доскорашњих саиграча окачивши на свом Твитеру тимску слику уз свој карактеристичан печат.

"Wе аре Зwеден", написао је Ибрахимовић заменивши слово С из имена државе са З и свог.

Ибрахимовић је окончао репрезентативну каријеру после елиминације тима у групној фази Европског првенства 2016.

Он је рекордер Шведске са 62 гола на 116 наступа, али нема сумње да ће се наредних месеци у његовој домовини водити кампања за његов повратак у тим и наступ на Светском првенству наредног лета.

Швеђани су изборили пласман на Светско првенство у Русији, без Златана Ибрахимовића. Победили су Италијане у двомечу баража и онемогућили их први пут после 1958. године да буду на Мундијалу.

И док Италијани плачу и примају критике јавности, Швеђани се радују. Заслужено.

Али та прослава не може да прође без помињања Златана Ибрахимовића. Иако се званично опростио од репрезентације после Европског првенства 2016, селектор Јане Андерсон и после великог тријумфа упитан је за здравље високог нападача и евентуални повратак у национални тим најбољег фудбалера у историји шведског фудбала.

После овереног пласмана на Мундијал у Милану Андерсон није могао да сакрије да га је изнервирало то питање.

Ипак, да ли је постављено случајно?

Ибрахимовић се није оглашавао претходних дана, али јесте после оверене визе Швеђана у Русију. И то у свом стилу.

"Ми смо Шведска", написао је на друштвеним мрежама.

Али, мало другачије.

"Wе аре Зwеден"! Уместо слова С, ставио је З. Његово З. Његов заштитни знак.

Грешка у куцању? Тешко...

Већ сатима друштвене мреже брује о томе какву је поруку уствари послао Златан. Да ли да је увек уз репрезентацију своје земље, или да је спреман да им помогне на терену, односно у Русији. Многи сматрају да је друга опција реална. Искусни нападач Манчестер јунајтеда таман би могао да се у потпуности опорави до почетка Светског првенства, 14. јуна 2018. и заигра у топ форми.

Андерсон тврди да има снажан колектив, састављен од одличних играча, али ако Ибра ипак пожели да буде део те екипе у Русији... Да ли ће моћи да му каже не?

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар