Kako je Zlatan proslavio uspjeh Švedske?

Zlatan Ibrahimović je na sebi svojstven način proslavio plasman Švedske na Svetsko prvenstvo.  Oglasio se i Zlatan, na svoj način! Najbolji švedski fudbaler svih vremena ostavio poruku posle velikog uspeha reprezentacije i "čačnuo" javnost da je pročita pravilno.

Fudbal 14.11.2017 | 18:15
Kako je Zlatan proslavio uspjeh Švedske?
"Vikinzi" su šokirali Italiju u baražu i izborili mesto na Mundijalu u Rusiji 2018. godine, što će im biti prvo od 2006.

Ibrahimović je pozdravio uspeh doskorašnjih saigrača okačivši na svom Tviteru timsku sliku uz svoj karakterističan pečat.

"We are Zweden", napisao je Ibrahimović zamenivši slovo S iz imena države sa Z i svog.

Ibrahimović je okončao reprezentativnu karijeru posle eliminacije tima u grupnoj fazi Evropskog prvenstva 2016.

On je rekorder Švedske sa 62 gola na 116 nastupa, ali nema sumnje da će se narednih meseci u njegovoj domovini voditi kampanja za njegov povratak u tim i nastup na Svetskom prvenstvu narednog leta.

Šveđani su izborili plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, bez Zlatana Ibrahimovića. Pobedili su Italijane u dvomeču baraža i onemogućili ih prvi put posle 1958. godine da budu na Mundijalu.

I dok Italijani plaču i primaju kritike javnosti, Šveđani se raduju. Zasluženo.

Ali ta proslava ne može da prođe bez pominjanja Zlatana Ibrahimovića. Iako se zvanično oprostio od reprezentacije posle Evropskog prvenstva 2016, selektor Jane Anderson i posle velikog trijumfa upitan je za zdravlje visokog napadača i eventualni povratak u nacionalni tim najboljeg fudbalera u istoriji švedskog fudbala.

Posle overenog plasmana na Mundijal u Milanu Anderson nije mogao da sakrije da ga je iznerviralo to pitanje.

Ipak, da li je postavljeno slučajno?

Ibrahimović se nije oglašavao prethodnih dana, ali jeste posle overene vize Šveđana u Rusiju. I to u svom stilu.

"Mi smo Švedska", napisao je na društvenim mrežama.

Ali, malo drugačije.

"We are Zweden"! Umesto slova S, stavio je Z. Njegovo Z. Njegov zaštitni znak.

Greška u kucanju? Teško...

Već satima društvene mreže bruje o tome kakvu je poruku ustvari poslao Zlatan. Da li da je uvek uz reprezentaciju svoje zemlje, ili da je spreman da im pomogne na terenu, odnosno u Rusiji. Mnogi smatraju da je druga opcija realna. Iskusni napadač Mančester junajteda taman bi mogao da se u potpunosti oporavi do početka Svetskog prvenstva, 14. juna 2018. i zaigra u top formi.

Anderson tvrdi da ima snažan kolektiv, sastavljen od odličnih igrača, ali ako Ibra ipak poželi da bude deo te ekipe u Rusiji... Da li će moći da mu kaže ne?

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar