Де Роси: Нећу да уђем, потребан нам је гол!

Ђампјеро Вентура био је погрешан избор за селектора Италије, а тог су мишљења били и играчи "Азура".  Бесни Де Роси и псовке на клупи Азура: Што мене дижеш, убаци Инсињеа! Италија сагласна у једом: Вентура је све упропастио!

Фудбал 14.11.2017 | 17:45
Де Роси: Нећу да уђем, потребан нам је гол!
То је најбоље показала реакција Данијелеа де Росија који је одбио да уђе у игру у реваншу баража за Мундијал против Шведске у Милану у понедељак увече.

Италијани су јурили гол заостатка против "викинга", али је Вентура одлучио да му је потребан Де Роси, по природи дефанзивни везни играч, а не нападач.

Свестан тога Де Роси се жустро расправљао са помоћним тренером како би му показао да је потребно да на терен уђе фудбалер који ће појачати напад тима.

"Зашто, до ђавола, уводиш мене? Морамо да изједначимо, морамо да победимо",говорио је Де Роси показујући прстом ка нападачу Лоренцу Инсињеу (шест голова ове сезоне).

Де Роси је невољно ипак отишао да се загрева, док је Инсиње остао на клупи, али Вентура на крају ипак није увео њега, него крилног нападача Јувентуса Федерика Бернардескија, који је постигао само два гола ове сезоне.

"Имамо обичај да се загревамо тројица истовремено, па после неког периода дођу нова тројица. Само сам рекао да је близу крај утакмице и да морамо да победимо, да пошаље нападача да се загрева. Показао сам на Инсињеа. Није било до мене, него тактичко питање. Жао ми је ако сам било кога увредио. У том тренутку сам једноставно мислио да је боље да то буде Инсиње уместо мене", објаснио је Де Роси после утакмице.

Шведска је победила Италију 1:0 у Стокхолму и изборила 0:0 у Милану, те оставила "Азуре" без Мундијала први пут после 60 година.

"Нисмо заслужили да испадемо с обзиром на оно што смо видели током 180 минута. Свака част Шведској на игри, али је поштено било да изједначимо. Ово је мрачан тренутак за наш фудбал, веома мрачан за нас који смо играли посједњи квалификациони циклус. Али кренућемо испочетка, као и после ранијих очајних тренутака. Сада је на следећој генерацији да наступи, морамо да кренемо од младих", рекао је после елиминације Де Роси.

Везиста Роме је последњи пут у каријери носио дрес репрезентације.

"У свлачионици је била атмосфера као на сахрани, али нико није умро. Обишао сам свет у овом дресу, играо дуже од деценије у њему, чудан је осећај скинути га последњи пут", закључио је сјајни везиста.



Било је изненађење од самог старта, иако су челници Фудбалског савеза Италије уверавали јавност да је Ђан Пјеро Вентура врстан тактичар, притом и карактер који ће умети да извуче оно најбоље из играча. Сви су знали да то није тачно, месецима се писало о томе, али на концу - Италијани нису имали ни среће. Прво зато што им је запала група са Шпанијом, потом и зато што у реваншу на "Ђузепе Меаци" лопта једноставно није хтела у мрежу Швеђана, иако је шанси било у изобиљу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар